KişiselKitap Yorumları

Kitap Okumak Bana Neler Kazandırıyor.

Daha önceleri kitap okumayı sevmeyen hatta kitap okumaktan nefret eden biri olarak ve sonradan kitap okumaya alışan ve kitap okudukça mutlu olan bir kişi olarak kitap okumak bana neler kazandırdı kısaca onlardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum daha önceleri kitap okumayı boşa vakit geçirmek olarak düşünürdüm ve bana gerekli olan bilgilerin zaten İnternette olduğu için , yani İnternet'te aradığım her bilgiyi bulduğum için kitap okumak boşa vakit geçirmekmiş gibi düşünürdüm ta ki  Ahmet Batmanın yazmış olduğu Sabah Uykum adlı kitabı okuyana denk. 
 
 Bu kitabı okuduktan sonra kendim de çok olumlu yönde değişmeler hissettim ve artık düzenli olarak kitap okumaya karar verdim ve hemen İnternet'ten 3 adet kitap siparişi verdim. Şimdi düşünüyorum da kitap okumadan geçen zamanlarım boşa geçmiş gibi hissediyorum.
 
 

Peki kitap okumak neler kazandırdı diye sorarsanız , hemen kısaca anlatayım

 
* Öncelikle kitap okumaya başladıktan sonra artık daha olumlu düşünmeye başladım kitap.
* Bazen insanlarla sohbet ederken bazı kelimelerde takılıyorum, kekeliyordum bu sorun kitap okumaya başladıktan sonra düzeldi ve bu beni gerçekten çok şaşırdı daha önce de duymuştum kitap okumak kekemeliği geçiriyor diye , gerçi benim ki kekemelik değil de bazı kelimeler de takılıyordum ve sorun kitap okumaya başladıktan sonra düzeldi , konuşma zorluğu çeken arkadaşlara kesinlikle kitap okumalarını tavsiye ediyorum.
* Kitap okumak stresimi azaltıyor , özellikle de çok stresli olduğum zamanlar mutlaka kitap okuyorum stresi azaltıyor.
* Kitap okudukça genel kültürüm arttı.
* Kitap okumak bana yaşama sevinci veriyor.
 

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Sevgili Gökhan, okumanın faydası saymakla bitmez ama yazmayı düşünenlerin ilk yapması gereken şey bolca okumaktır. Kelime hazinen, ifade biçimin, imla ve dilbilgisi kurallarına bakışın ancak okuyarak gelişiyor.

    Stresli zamanlarda polisiye okumak beni çok rahatlatıyor. Kfandaki her şeyi boşaltıp, hikayenin büyüsüne kapılmak en iyi anti depresan . Özellikle Tess Gerritsen ve Christopher Grange .

    İyi okumalar.

  2. Kitap okumaya vaktim yok diyenlere çok üzülüyorum.2 çocuğum var calısıyorum da ama her gece yatmadan birkaç sayfa da olsa kitap okurum. Beni boyle görerek büyüyen çocuklarımında elinden kitap düşmüyor. Kitap okunmayan bir evde büyüyen cocuklardan kitap okumalarını da beklememek gerekli.

  3. Kitap okumak için vaktim yok , bahane olmamalı hiçbir zaman insan istedikten sonra kitap okumaya vakit ayırabilir ve ayırmalıdır'da çünkü kitap okumak gerçekten çok güzel bişey , çoçuklarınız çok şanslı sizin gibi okumayı seven bir anneleri olduğu için

  4. Kitap okumanin guzelliklerini cocuk yasta kaptigimdan kendimi sansli hissederim hep. Belki malumatfuruslugumun kaynagi o doneme denk geliyor olabilir. Okudukca yazma hissi de dogurur sende. İyidir, guzeldir okumak.

  5. Cidden takılı kaldıgımız kelımeler için kitabın faydasını bende aldım. Önceleri " şimdi bu soruya nasıl cevap vericem" diyip dakikalarca sustugum anlar, patır patır zeki cevaplar sunmaya dönüştü. siz de çok güzel değinmişsiniz. kütüphanenizi oluşturunca fotoğrafgını beklıyoruz :)

  6. hep özenmişimdir bir kitabın insanda dönüm noktası oluşturmasına. Kütüphane hayaliniz gerçek olur inşallah. Kitap okumak zihni hem dinlendiriyor hem de terbiye ediyor.

    1. Gerçekten öyle kitap okuduğum zaman aklımda bir şey kalmıyor. Kütüphane hayalim inşallah önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmek istediklerim arasında küçükte olsa olacak inşallah.

  7. Bende kitap okumaya 25 yaşında başladım desem yalan olmaz. İşe gidip gelirken 35 dk. lık otobüs yolculuğumda kitap okuyarak ayda 1 kitap bitiriyorum. Meğer ne çok şey kaçırmışım kitap okumadığım yıllarda. Selamlar…

    1. hiçbir şey için henüz geç kalmış sayılmazsınız , umarım bundan sonraki zamanlarda daha çok kitap okuma vaktiniz olur

  8. özellikle de empati yeteneğimizi güçlendiriyor, birçok hayata tanık olup bir de onların gözünden bakıyoruz hayata. ayrıca tek bir hayat yaşamış olmuyoruz. her yeni kitap yeni bir yaşam demek benim için :)

  9. Kitapsız yaşayamayanlardanım bende:) Kitap okumayı çok seviyorum.Kızlarıma da bu alışkanlığı kazandırdığım için çok mutluyum.Ayrı bir dünya kitap okumak.Her bir kelimeden öğrendiğim çok fazla şey var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu