Blog İpuçları

E-Ticarette Başarılı Olmanızı Sağlayacak 3 İpucu

İnternet teknolojilerinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte insanlar artık sokağa çıkıp alışveriş yapmak yerine internet üzerinden e-ticaret sitelerinden istedikleri ürünü istedikleri şekilde sipariş edip, ürünün ayaklarına kadar gelmesini sağlıyorlar. Durum böyle olunca da artık bir çok kişi iş yerini sanal ortama taşıyor yani bir e-ticaret sitesi kurarak satışlarını internet üzerinden yapıyor. Tabi ki her e-ticaret sitesi açan iş yapıyor diye bir şey yok. Eğer e-ticarette başarılı olmak istiyorsanız yapmanız gereken bir takım kurallar vardır. Bu yazımda bu kuralların bazılarına değinmek istiyorum.

E-Ticarette Başarı İçin Güçlü Bir Pazarlama Stratejisi

İşletmeniz için öncelikle yapmanız gerekenlerin başında güçlü bir pazarlama stratejisi oluşturmak gelmelidir. Her şeyden önce mevcut müşteriyi elde etmenize yardımcı olacak bir pazarlama kampanyası başlatmanız gerekir. Her zaman daha fazla insanı ürünlerinize çekmeye ihtiyacınız vardır. Bunun için sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanmak ve gerekli adımları izlemek işletmeniz için oldukça faydalı olacaktır.

Sosyal Medyaya Dalış – Sosyal medya , pazarlama konusunda en etkili araçlardan biridir. Facebook pazarlamasını deneyin ve özellikle diğer platformlardan daha ucuz olma eğiliminde olduğundan sizi nereye yönlendirdiğini görün. Bir hedef kitleye sahip olun ve sosyal medya profillerinizdeki içeriği taze, düzenli olarak güncel ve çevrim içi sattıklarınızla alakalı tutun. Görüntüleyenlerin sosyal profilinizin içeriğini paylaşmasına izin verin ve çok çaresiz görünmeden herhangi bir içeriğe e-ticaret sitenize yönlendiren bağlantılar ekleyin.

İlginizi Çekebilir : E-Posta Aboneliği Nedir? Neden Önemlidir?

Etkileyici Pazarlama – Bu, çıkarlarınızı çıkarmış gibi görünenler ile aynı hizaya sokmayı içerir. Belirli bir kitleyi doğrudan hedeflemek, bazen zorlu ve bazen işsiz bir yolculuğa davet edebilir. Bu, uzmanlık alanınızdaki doğru etkileyicileri kullanmayı önemli kılar. Ürünlerinizi önceden pazarlamasını, tanıtmasını ve hatta önermesini sağlayın. Ancak, bazen bunu yapmak için sadece bir ünlüye ihtiyaç duyarsınız.

E-Ticarette Başarılı Olmak İçin SEO’yu Etkili Bir Şekilde Kullanın

Bir blog sitesi veya bir e-ticaret sitesi olan herkes artık SEO kavramının ne olduğunu eminim ki biliyordur. SEO ( Arama motoru optimizasyonu ) e-ticaret sitenizdeki görseller veya içerikleriniz ne kadar özgün olursa olsun. Eğer SEO kurallarına uymazsanız arama motorlarında üst sıralarda çıkamazsınız. Bu durumda da satışlarınız artmaz, fakat SEO kurallarına uyup yapmanız gereken bir takım SEO çalışmalarını yaparsanız ve dikkat etmeniz gerekenler konusunda dikkatli olursanız bir süre sonra arama motorlarında üst sıralara çıkarak işletmeniz için oluşturduğunuz e-ticaret sitenizin gelirini artırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : SEO Nedir? SEO Neden Yapılmalıdır?

Unutmayın ki internette sizinle aynı ürünü satan belki yüzlerce e-ticaret sitesi var. Önemli olan bu kadar çok e-ticaret sitesinden daha üst sıralarda çıkmaktır. Çünkü zaman kavramı insanlar için oldukça önemlidir. İnsanlar internet üzerinden sizin sitenizi aramazlar, örnek veriyorum kırtasiye ürünleri satan bir e-ticaret siteniz var diyelim. İnsanlar arama motoruna kırtasiye ürünleri yazdıklarında genelde ilk 3 sıradaki siteye girerler fakat daha çok ilk sıradakine giriş yapılır ve ziyaretçi o sitede istediğini bulursa siparişini o siteden verir. O yüzden satışını yaptığınız ürün isimlerinde arama motorlarında üst sıralarda çıkmanız için bir takım uymanız gereken SEO kuralları vardır. Bu kurallardan bazıları şunlardır;

Satışını yaptığınız ürünün reklamını yapmak, arama motorlarında veya sosyal ağlarda ürünle ilgili reklam yaparak insanların ilgisini çekmek ve insanları alış yapmasalar dahi insanları sitenize getirebilmek olmalıdır. Reklam yaparken de doğru bir şekilde reklam yapmanız gerekir. Bazen bir bakarsınız 1000 TL’lik reklam yaparsınız hiç ürün satamazsınız, bazen de 100 TL’lik reklam yaparsınız 1000 TL’lik ürün satarsınız. Yani sosyal ağlarda reklam yaparken ilgi alanı yaş aralığı gibi seçenekleri doğru bir şekilde ayarlamak gerekir.

E-Ticaret Siteniz İçin İyi Bir Platform Seçmelisiniz

Eğer müşterilerinizin sitenize tekrar gelip alış veriş yapmalarını istiyorsanız e-ticarette başarılı olmanın diğer bir yolu e-ticaret siteniz için kaliteli, hızlı ve güvenli olan bir platform seçmek olmalıdır. Her platformun kendine özgü özellikleri vardır. Bir çok e-ticaret sitesi wordpress ile kurulsa da kullanabileceğiniz bir çok platform var. Kullanabileceğiniz platformlardan bazıları; Woocommerce, opencart, magento, prestashop gibi platformları kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : Blog Siteniz İle Daha Fazla Müşteriye Ulaşmak İçin 8 İpucu

Önemli olan sizin projenize hangisinin uyduğu, günümüzde internet kullanıcılarının büyük bir bölümü artık mobilden giriyor yani insanlar bir çok işini mobil internet sayesinde halledebiliyor o yüzden kullanmak istediğiniz platformun mobil hızı çok önemli bir etken.

Yukarıdaki yazılanları yaptığınızda illaki başarılı sonuçlar alacaksınız diye bir kaide yoktur. Bu adımlar yapmanız gerekenlerden sadece bir kaç tanesi. Bu yazımda e-ticarette başarılı olmanızı sağlayacak ipuçlarından sadece bir kaç tanesi hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Girişimci adaylarına şimdiden başarılar diliyorum. Umarım e-ticarette başarılı sonuçlar alırsınız.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Bir e ticaret sitem olsaydı buradaki bilgileri kesinlikle dikkate alırdım.
    Hepsi birbirinden faydalı bilgiler. Teşekkür ederim Gökhan ağabey.

  2. E-ticaret siteleri olanlar için oldukça faydalı bir yazı olmuş Gökhan bey. Elinize sağlık.

  3. Şu anda bir e-ticaret sitem yoktur ama eğer bir gün e-ticaret sitem olursa tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Yazınız çok faydalı olmuş Gökhan bey. Başarılarınızın devamını dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu