Blog İpuçları

Google Sıralamanızı Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Google arama motorunda kaçıncı sırada olduğunuzu öğrenmek, hedeflerinizi belirlemenize dolayısıyla da çalışmalarınıza büyük bir katkı sağlar. Çünkü Google arama motoru, web sitelerini, belirli algoritmalarla bir sıralamaya yerleştirir. Bu sıralamalarda üst kısımlarda olmak, web siteleri için önemlidir. Bu sayede web siteniz, hem daha fazla etkileşim alır hem de var olan ürün satışınızı arttırır. Peki, Google sıralamanızı nasıl öğrenebilirsiniz?

Sıra Bulucu Nedir?

Sıra bulucu, Google aramalarında sitenizin arama sonuçlarını sıralar. Bu işlemi yaparken anahtar kelimelerin durumunu belirler. Böylece anahtar kelimelerin doğal dağılımını, gerçek zaman diliminde analiz etmeye yardımcı olur. Bu sayede sitenizin sıralamasını takip edebilirsiniz. Ayrıca program, üyelik gerektirmez ve sınırsız sorgu yapmanıza izin verir.

Google sıra bulma, sayesinde hangi kelimelerin iyi sonuçlar verdiğini veya hangi kelimelerin başarısız olduğunu öğrenebilirsiniz. Sıra bulucu aracı sayesinde anahtar kelimeleri, web sitenizin hangi sayfasında yer aldığı fark etmeden kolayca bulabilirsiniz. Bu sayede siteniz konusunda başarılı bir adım atabilir, sitenizin daha fazla gelişmesine olanak tanıyabilirsiniz.

Sıra Bulucu Analizleri Nelerdir?

Google sıra bulucu araçları, karışık işlemlere sahip olan siteler değildir. Bu yüzden oldukça fazla şekilde bulunur. Araçların nasıl analiz yaptığı da değişiklikler gösterir. Genel anlamda bu araçlar, sitenizin sahip olduğu sayfanın arama motorlarında kaçıncı sırada olduğunu gösterir. Ancak bazı araçları, sıra bulmanın yanında farklı analiz sonuçları da ortaya çıkarabilir.

Geliştirdiği sıra bulucu aracı ile dopinger.com, ek analiz sonuçları çıkaran siteler arasındadır. Dopinger Sıra Bulucu aracını kullandığınızda web sayfanızın sıralaması dışında anahtar kelimelerin dağılımını da görebilirsiniz. Ayrıca kullanmış olduğunuz anahtar kelimelerin indeks aldığını veya almadığını da tespit edebilirsiniz. Bunların dışında sıralamanız için aylık, haftalık veya günlük olarak analiz yapabilirsiniz. Sıralama analizlerinize ve SEO hizmetlerine yardımcı olması adına Dopinger’i kullanmak size büyük bir avantaj sunacaktır.

Sıra Bulucu Ne İşe Yarar?

Web sitenizin sıralama durumunu öğrenmek için sıra bulucu önemli bir araçtır. Bu sayede web siteniz için yaptığınız hataları düzeltme şansı bulabilirsiniz. Aynı şekilde sitenizin üst sıralarda var olduğunu garanti edersiniz. Program, web siteniz açısından yapacağınız değerlendirmeler için oldukça önemli özelliklere sahiptir. Peki, sıra bulucu programı ne işe yarar?

  • Web sayfanızın arama motorunda kaçıncı sırada olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Sayfanızdaki anahtar kelimelerin dağılımını görebilirsiniz.
  • Aylık, haftalık ve günlük olarak düzenli aralıklarla detaylı ölçeklendirmeler yapabilirsiniz. Bu sayede sonuçlarınızı düzenli dönemlerle elde edebilirsiniz.
  • Anahtar kelime kullanımınıza göre sıralamanızın ne durumda olduğuna erişebilirsiniz.

Web Sitenizin Sıralaması Neden Önemlidir?

Arama motorları, internet kullanıcılarının bir ürüne, hizmete ihtiyaç duyduklarında başvurdukları yerlerdir. Google arama motoru, kullanıcıların arattığı kelime sorgusuna dayalıdır. Bu sayede kullanıcıların aramalarıyla ilgili olan web sitelerini sıralar. Sıralama sırasında anahtar kelime bazlı sorguların listelendiği sonuç sayfalarında belirli sitelere yer verir. Dolayısıyla internet sitenizin üst sıralarda görünmesi siteniz ve satışlarınız için iyi sonuçlara neden olur.

Web sitenizin arama motorundaki konumu, sitenizin marka değerini ve dijital başarısını gösterir. Üst sıralarda çıkan siteniz, hedef kitlenize daha hızlı ulaşmanıza olanak tanır. Böylece ziyaretçi trafiğiniz artar ve daha çok dönüş alırsınız. Bu durum ise finansal olarak, ticari imajınıza pozitif bir katkı sağlayacaktır.

Özellikle ticari sitenizin üst sıralarda olması rakiplerinize üstünlük kurmanıza yardımcı olur. Böylece sektör içinde iyi bir otorite kazanabilirsiniz. Bu sayede karlılık oranınızda bir artış gözlemlersiniz. Ticari işletmeniz, sürekli artan ziyaretçi trafiği sayesinde reklam ve pazarlama bütçesinden tasarruf etmenizi sağlar. Yani hedef kitlenize ulaşmak için Google sıralamanızı takip etmeniz birçok açıdan size olumlu sonuçlar verir.

Web Sitenizin Sıralamasını Nasıl Arttırabilirsiniz?

Arama motorunda iyi bir sıra elde etmek için ilk olarak hedefinizi belirlemeniz gerekir. Hangi kitleye hitap edeceğinizi ve rakip analizi yaparak işe başlayabilirsiniz. Ardından aşağıdaki aşamaları izlemelisiniz:

  • Rakip analizi yaparken ücretsiz SEO araçlarından faydalanabilirsiniz. Bu sayede rakip sitelerin kullandığı anahtar kelimeler, teknik SEO gibi birçok bilgiye ulaşırsınız.
  • Sıra bulucu kullanarak arama motorunda sitenizin kaçıncı sırada olduğunu görebilirsiniz.
  • Üst saralarda olmasını istediğiniz siteniz için kaliteli bir backlink profili yaratmalısınız. Sitenize gelen referans bağlantılar, sitenizin arama motorlarında kalite ve güven değerlerine etki eder.
  • Sitenizin SERP performansını arttırmak için teknik SEO metriklerini dikkate almanız gerekir. Sitenizin açılış hızı, bu konuda önem taşır. Bu yüzden sayfa hızını tespit aracı kullanabilirsiniz.   

Sıra bulucu ile yapmış olduğunuz işlem sonrasında olumsuz bir sonuçla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda web sitenizin sıralaması için belirli çalışmalar yapmanız gerekir. Yukarıdaki çalışmaları takip ederek sitenizin Google arama motorunda daha yüksek sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık

  2. İçeriklerimizin üst sıralarda yer alması çok önemli ancak bunun için çaba göstermek gerekiyor

    1. Evet, sadece içerik yazmak yetmiyor. Dediğiniz gibi çaba göstermekte ve bunu uzun vadeye yaymak çok önemli.

  3. bu sıralama konusu çok önemli insanın neler yapması gerektiğine dair önemli adımlar atmasını sağlıyor. dikkatlice incelemek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu