Tanıtım

Kredi Ödemesi 1 Gün Gecikirse Ne Olur? 2. Kredi Başvurusu

Kredi ödemelerini bazen hepimiz geciktirebiliyoruz. Peki, kredi ödemeleri geciktiğinde başımıza neler gelir? Kredi ödemesini geciktiren bir kişi ne kadar faiz öder? Çok daha önemlisi kredi notunda bir düşme olur mu? Sizler için merak edilen bu sorulara yanıtlar verdik. 1 defa kredi gecikmesi çok büyük bir sorun olmasa da bunun sürekli bir hal alması ciddi bir sorun haline gelebilir. Bankanın size olan güveni giderek düşer ve kredi notunuzda negatif bir hareketlenme görebilirsiniz. kredi notu öğrenme işlemi yaptığınızda sizde karşınıza çıkacak ekranda bunu görebilmeniz mümkün.
Kredi ödemeleriniz son ödeme tarihini takip etmeli ve bu konuda asla gecikmelere düşmeden ödeme yapmalısınız. Ödeme düzenini oturtan bir kişi hem kişisel olarak rahat edecek hem de banka tarafından bu hareketi memnuniyet ile karşılanacaktır.

Neden Kredi Ödemelerini Geciktiriyoruz?

 
Yanlış ödeme planı yapmak kredi ödemelerinin gecikmesine bazen o ay ödeme yapamama gibi sorunların oluşmasına neden oluyor. Doğru planlama ve gider tablosu yaratarak bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün gelire göre gider oluşturabilmek bizlerin elinde, kredi ödemelerini geciktirmemek için gider tablomuzu doğru şekillendirmeliyiz.
* Bu zorluklardan kurtulmak için ve kredinizin 1 gün gecikmesini önlemek için uzmanlara başvurabilir ve finansal yardım alabilirsiniz.
* Kredi borcunuzun 1 gün gecikmesi faiz alanında size yük olmaz ancak daha sonraki finansal ihtiyaçlarınızda önünüzde olumsuz etken olarak durabilir.
* Ancak kredi borcu gecikmelerinizin Kredi Kayıt Bürosuna gönderildiğini unutmamalısınız. Kısmi ödeme yapılsa dahi, bu durum da gecikme sayıldığından iletişim kanalları yine bildirim yapmaktadır.

Kredi Borcumu Neden Ertelememek Gerekiyor?

Kredi borcu bankaların size verdiği belli bir ücreti ödemeniz anlamına geliyor. Aylık taksit olarak ödenen kredi borcu bir ay aksatılmaya başlandığında aksamaların ardı arkası kesilmiyor ve sürekli olarak kredi ödemeleri erteleniyor. Bu bizim kişisel düşüncemiz değil ülkemizdeki düşünce yapısıdır.
* Bir gün dahi geciken kredi borçları zaman içerisinde tekerrür ederse kredi notunun düşmesine yol açar.
* Ülkemizdeki hiçbir banka borçlarını geciktiren vatandaşlara tekrar kredi vermeye yanaşmıyor. Bir defaya mahsus olmak üzere kredi borcunuzu 1 gün geciktirmeniz size büyük bir sorun çıkarmayacaktır.

Kredim Devam Ediyor Başka Kredi Çekebilir Miyim?

Aktif olarak bir krediniz bulunuyor ve siz ikinci bir kredi çekmek istiyorsunuz Bu konu hakkında internet üzerinde çok fazla makale var. Ancak çoğu tam isteneni vermiyor. Sizlere devam eden kredinin varken hangi bankalardan nasıl ve hangi şartlar altında kredi çekebilirsiniz bu konularda bilgiler vermek istiyorum.
Öncelikle devam eden kredisi bulunan bir kişi farklı bankadan ya da aynı bankadan kredi çekebilir mi? Bu sorunun cevabı evet çekebilir ancak yerine getirmesi gereken şartlar var. Bu şartları ikinci paragrafta sizlere açıklayalım.
İkinci Kredi çekmek için bankanın istediği maddi olanakları yerine getirmeniz gerekmektedir. Yani banka sizin aylık Kredi ödemelerinizi ve aylık gelirinizi hesaplayarak kredi için size geri dönüş yapar eğer istediğiniz Kredi tutarını ödeyebilecek seviyedeyseniz bankanız ikinci bir kredi verir.
Maddi gelirinizi belgeleriniz durumunda istediğiniz kadar kredi çekebilir ve kullanabilirsiniz bankalar bu konuda herhangi bir kısıtlama yapmamıştır. O yüzden kredisi devam eden bir kişi istediği kadar kredi çekebilir.  Maddi durumu yetersiz kişiler Bu durumda ne yapabilir?
Bu tarzdaki kişiler bankaya başvurarak çekmek istedikleri Kredi tutarını yetkili kişilere bildirmeliler. Daha sonra ise aylık maddi gelir beyanında bulunmalıdır banka incelemelerin Ardından size olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüş yapacaktır.
Maddi durumumuz elverişsiz ve kredinin reddedildi ise birkaç yol daha var.  Size ait taşınmaz bir mülk herhangi bir bankada vadeli hesabınız daha yüksek miktarda bir para bulunuyorsa kredi çekmek için bir avantajınız daha olabilir.
Ayrıca Kredi Notu, Bankalar, Kredi Kartı, Kredi Başvurusu gibi konularda daha detaylı analiz için buradan bilgiler alabilir, hiç bilmediğiniz veya merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını kolayca bulabilirsiniz.

Banka Özel Müşterilerine Ekstra Kredi Verebilir?

Bu gibi durumlarda bankalar size kredi vermek isteyeceklerdir. Özellikle Kredi çekmek istediğiniz banka ile uzun süredir çalışıyorsanız ve o bankanın eski müşterilerinden Biri senin yine Kredi çekmek için bir avantajınız olduğunu söyleyebiliriz.
Bunun dışında taşınmaz mülk sahipleri de mallarını ipoteği karşılığında bankaları sunabilirler ve bu yolla kredi çekebilirler. Bunun dışında kredi çekmek için emekli bir kefil de bulabilirsiniz Bu sayede de istediğiniz bankadan kredi çekmenin yolu size açılacaktır.
Yukarıda belirttiğim şartlar dışında herhangi bir bankadan ikinci bir kredi çekmek mümkün olmayacaktır. Kredi notunuz kaç olursa olsun Kredi ödemeleriniz aylık gelirinizi uyumuyorsa hiçbir banka size kredi vermez.
BİLGİ: Bu yazı ilgili firma hakkında bilgi vermek ve firmayı tanımak amacıyla ilgili firma tarafından hazırlanmış bir tanıtım yazısıdır.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Kredi kartı kullanmayan biri olarak kullananlar için güzel öneriler olmuş.Teşekkürler :)

  2. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.nalesef Insanlar kredilerle yaşamak zorunda…

    1. Rica ederim.
      Evet maalesef öyle, insanlar tatile bile kredi çekerek gidiyorlar. Eğlenceyi bile krediyle yaşayanlar var.

    2. Ben kredi cektim 10 taksidini odedim 4 taksidi 1 ila 3 gun arasi gecikmeye girdi ekstradan kullandigim kredi kartlarinda ise zamaninda odemeler yaptim o dort gecikme daha sonra kredi cekmeme engel olurmu

      1. Ödemesi gününde yapılmayan kredi taksitleri, başka bir kredi çekmek istediğinizde sizin için olumsuz durum yaratabilir. Bu konuda çok fazla bilgim yoktur. İsterseniz bankanızı arayarak müşteri temsilcisine sorup daha detaylı bilgi alabilir.

  3. Çok önemli bir konuyu hatırlatmışsınız olmayan paraları harcamaya alıştırıldık :( Bir çok kişinin kredisini ödemek için kredi çektiğine şahit oluyoruz. Gerçi eskiden de veresiye defterleri vardı bakkal amcalar aybaşı geldi mi hatırlatırdı :) en azından faiz işlemiyordu.. Faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler

    1. Rica ederim
      Evet günümüzde ne yazık ki kredi kullanımı çok yaygınlaştı, kredi kullanırken çok dikkat etmek gerekiyor.
      Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu