Blog İpuçlarıGenel

Godaddy’den Alınan Domaini Blogger’a Yönlendirme

 Godaddy firması yabancı hosting firmaları içinde beğendiğim en iyi hosting ve alan adı satan bir firma. Eğer blog adresinizde blogspot uzantısının olmamasını istiyorsanız herhangi bir domain firmasından özel alan adınızı alabilir ve blogspot uzantılı olan blogunuza yönlendirerek blog adınızın daha profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz.  Alan adını istediğiniz firmadan alabilirsiniz ama ben aşağıdaki videoda  godaddy firmasından alınmış olan bir alan adının blogger ile nasıl entegre edildiğini gösterdim.

Arkadaşlar videoyu büyütürseniz daha kaliteli bir görünüm olacaktır.

Godaddy Alan Adı ve Hosting

 Bir çok kişi bilmesine rağmen bazen insanlar karıştırabiliyor alan adı ile domainin farklı bir şey olduklarını düşünenler olabiliyor o yüzden açıklama gereği duydum. Alan adı ve domain aynı anlama gelir yani  alan adı veya diğer adıyla domain sitenizin adıdır. Örneğin; bloggokhantekin.com gibi

Alan adını açıklamışken hosting konusunu da açıklayayım belki bilmeyen arkadaşlar olabilir. Hosting siteyi kuracağınız yerdir. Şöyle düşünelim arkadaşlar, bir ev yapmak istiyorsunuz evi yapmak için arsaya ihtiyacımız var buradaki arsa hosting oluyor,  evi yapmak için inşaatta kullanılacak malzemelere ihtiyacımız var buradaki inşaatta kullanacağınız malzemelerde alan adımız diyebiliriz örnek biraz karışık gibi gelebilir ama işin mantığı bu şekilde arkadaşlar. Böylece hosting ve alan adını da farklı bir şekilde anlatmış oldum. Bende ilk sitemi yapmak istediğim de bu şekilde aynı örneği vermişlerdi. :)

İlginizi Çekebilir : Kişisel blog kurarken nelere dikkat edilmelidir?

Yukarıda alan adını istediğiniz firmadan alabilirsiniz dedim ama burada ben kendi düşüncemi belirtmek istiyorum. Godaddy firmasıyla  yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum ve çok memnunum sadece eksik oldukları tabi bana göre eksik oldukları konu e-posta ile destek vermemeleri yani herhangi bir sorununuz olduğunda aramanız gerekiyor ve müşteri temsilcisine ulaşmak için biraz bekliyorsunuz.

Müşteri temsilcisine ulaştığınız zaman sorununuz neyse anlatıyorsunuz, sorunu çözmek için hemen işlem yapmaya başlıyorlar ve sizi de bilgilendiriyorlar, sizin yapacaklarınızı da anlatıyorlar.

İlgili Makaleler

39 Yorum

  1. İşinizde Çok başarılısınız yazılarınız kaliteli takip ettigim bloglar arasında en başarılılardan 1 tanesi sizinki başarılarınızın devamını dilerim iyi çalışmalar..

  2. Gayet güzel ve açık anlatmışsınız.Bir çok kişi siteadi.blogspot.com yerine 1 tane domain alıp yönlendirmeli diye düşünüyorum. Blogger Kullanan kullanıcılar için gayet yararlı bir vdieo.

  3. Güzel paylaşım olmuş emeginize saglık. godaddy domainler ucuz oluyor ved euygun fiyatla.

    1. Merhaba gökhan bey ben de alan adı yönlendrime yaptim fakat blog adresimi www olmadan istiyorum yani sizinki gibi nasıl yapabilirim.Blogger de 3. Taraf yönlendirme yapınca www lu oluyor siz nasıl yaptiniz

  4. Örnekler vererek anlatmışsınız kafamdaki bir çok soruya cevap oldu bu yazı. Teşekkür ederim başarılar

  5. Bu teknik konuları hiç sevmiyorum ben yaaaaa.Tabi ki okuyup bilgileneceğiz :) Teşekkürler :)

  6. Allah senden razı olsun valla abi. Dertlerimin arasındaydı bu sorun senin sayende artık böyle bir derdim yok :D

    1. Allah cümlemizden razı olsun kardeşim, faydalı olabildiysem ne mutlu bana. :)

  7. Merhaba suan bu yaptiginizi yapamiyorum lutfen yardimci olurmusunuz 05436254172 whatsapptan yazarsaniz cok sevinirim

    1. Sorununu çözmüştük instagram yazdığınızda, şu anda da bir sıkıntı göremedim. Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? şu anda herhangi bir sorun görünmüyor, alan adınız yönleniyor.

    2. Merhaba.bende godaddy sitesinden bir alan adı aldım bloguma yönlendirmeye çalışıyorum ancak benim alan adı yönet sayfasına gittigimde cname kaydım degiştirilemiyor.Yanında düzenle yada ekle butonu yok bu nedenle düzenleyemiyorum.Bende bu nedenle blogumdaki buradan dogrula butonuyla alan adımın bana ait oldugunu dogruladım ancak 3-4 gündür yönlendirme gerçekleştirilemedi.Bana ne yapmam gerektigi hakkında yardımcı olabilir misiniz

      1. Godaddy müşteri temsilcileri ile görüşüp konuyu anlattığınızda yardımcı olacaklardır.

  8. Yazınız da videonuz da çok faydalı olmuş elinize sağlık. Bir de bir şey daha sormak istiyorum yazılarımız da otomatik yönlendiriliyor mu? Yani bu yazıdan örnek verecek olursak ben adres satırına “https://bloggokhantekin.blogspot.com/2017/04/godaddyden-alinan-domaini-bloggera-yonlendirme.html” yazarsam beni “https://bloggokhantekin.com/2017/04/godaddyden-alinan-domaini-bloggera-yonlendirme.html” adresine yönlendirir mi yoksa hata mı verir?

    1. Teşekkür ederim Ali.
      Hayır, alan adı başarılı bir şekilde yönlendirildiyse hata vermez.
      Alan adını yönlendirdikten sonra diğer yazılarda otomatik olarak yönlendirilir. Yani alan adını yönlendirdikten sonra başka bir şey yapmaya gerek yoktur.

    1. Evet yönlendirme işlemlerini yaptıktan sonra bir kaç saat beklemek gerekiyor, ama bazende hemen yönleniyor. Alan adı firmasına göre değişiyor.

  9. selamlar…
    Videonuz sayesinde alan ismini bloggera yönlendirdim… emeğiniz için teşekkürler… yalnız blogspot iken sitemde adsense reklamları gözüküyorken yönlendirdikten sonra reklam alanları boş gözüküyor… sorunun çözümü için yardımcı olursanız çok sevinirim…

    1. Merhaba.
      Rica ederim.
      Evet adsense reklamlarınız görünmez, nedeni ise şöyle; siz adsense reklamlarını .blogspot.com uzantılı olan alan adınıza almıştınız, özel alan adı alıp yönlendirme yaptığınız için adsense reklamları görünmez.

      Yapmanız gereken ise, adsense’ye tekrar başvuru yapmanız gerekiyor. İster blog panelinizden kazançlar bölümününden yapın, isterseniz adsense sayfasından yapın. Fakat bana sorarsanız adsense sayfasından yapmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

  10. 10 dakikadır uğraşıyordum. YouTube videonuz sayesinde 2 dakikada hallettim yönlendirme işlemini.
    Çok açıklayıcı ve sade anlatmışsınız.

    Çok teşekkürler

  11. Hocam videounuz çok açıklayıcı olmuş gerçekten.Herşeyi videodaki gibi sorunsuz bir şekilde hallettim.Severek takip ettiğim bloggerlardan birisiniz.İyi günler.

    1. Teşekkür ederim.
      Bloğunuza baktım. Yeni başlamışsınız, başarılar diliyorum.
      İyi günler.

  12. Godaddy’den alınan domaini bloggera yönlendirme adlı paylaşımınız harika gerçekten. Adım adım anlatmışsınız. Ben de yaptım şimdi ama yönlendiriyor yazıyor. Sanırım 1-2 saat sonra yönlendirilir. Teşekkürler.

  13. Teşekkür ederim.
    Evet, adımları doğru şekilde yaptıysanız yönlendirme bir süre sonra olacaktır. Eğer yönlendirme de bir sorun olursa. Godaddy yetkilileri ile görüşebilirsiniz sorunu hemen hallederler. Çünkü bazen onlardan kaynaklanan sorunlarda olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu