Genel

İkinci El Eşya Alanlar

İkinci el eşya alanlar olarak da adlandırılan ya da spot mağazalar şeklinde isimlendirilen firmalar, ülkemizin ekonomisinde önemli bir işlev üstlenen firmalar olarak gösterilebilirler. Bu firmaların satış mağazalarını gezdiğinizde yenilerinden farksız kullanılmış eşyalarla ya da hiç kullanılmamış ama alındığı şekilde (genellikle nakit ihtiyacını karşılamak için) satılmış olan kullanılmamış (spot) eşyalarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu durum elbette ki kullanacakları eşyaları nispeten düşük olan bütçelerini sarsmadan almak isteyen kişiler için çok büyük bir avantaj. Peki söz konusu olan eşyalar nasıl bu kadar uygun fiyatlarla satışa sunulabiliyor?

Bu sorunun cevabı oldukça basit. Çünkü İkinci El Eşya Alan Yerler – Zengin Spot olarak adlandırılan firmalar, kullanılmış eşyalarını elden çıkartmak isteyen kişilere uygun ücretler ödeyerek eşyalarını satın alıyorlar. Zengin Spot’un hizmet verdiği ilçeler içerisinde: Kağıthane, Halkalı, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Esenyurt, Beylikdüzü ve Bayrampaşa bulunmaktadır.

Alım-Satım İşlemleri

Örneğin iki yıl önce aldığınız LCD televizyonunuzda SMART TV özelliği yok ama siz bu özelliğe sahip bir telefon almak istiyorsunuz. İkinci el eşya alan firmalarla bağlantıya geçerek elinizde böyle bir televizyon olduğunu bildiriyorsunuz. WhatsApp gibi kanallar üzerinden veya evinize bizzat gelerek televizyonunuza değer biçiyorlar.

Böylece diğer yollarla kullanılan deyimle “ölü fiyatına” elden çıkartmak veya ücretsiz olarak vermek zorunda kalacağınız eşyanızı, uygun bir fiyatla elden çıkartmış oluyorsunuz. Tabi eşya ne kadar bakımlıysa, kullanılma ihtimali ne kadar yüksekse yine o kadar yüksek bir fiyat teklifiyle karşılaşıyorsunuz. Örneğin sıfır fiyatı 100 TL olan iki yıllık kullanılmış televizyonunuza 60 TL ödüyorlar. Böylece siz 120-130 TL’ye almayı planladığınız SMART TV özellikli televizyon için gerekli olan bütçenin yarısını tamamlamış oluyorsunuz.

Sizin televizyonunuzu bakımdan geçiren Zengin Spot gibi ikinci el eşya sektörünün önde gelen firmaları ise aldıkları fiyatın üzerine (örneğimizde 60 TL) %15-20 kar koyarak 70-75 TL gibi fiyatlarla satışa sunuyorlar. Böylece siz yeni almak istediğiniz eşyanızın ücretinin önemli bir bölümünü kullanılmış eşyanızı karşılarken, sizin eski televizyonunuzun ayarında ve bakımlı bir televizyon almak isteyen kişiler de uygun fiyatlarla istediklerini elde etme imkânı buluyorlar. Şimdi Bayrampaşa bölgesindeki ikinci el eşya alanlar için tıklayın!

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Bu tür yerler özellikle üniversite öğrencileri için çok iyi böyle siteleri tanıttığınız için teşekkür ederim Gökhan bey.

  2. Televizyondan telefona geçilmiş yazının bir bölümünde Gökhan Bey. Bilginize…

    Zengin Spot gibi spotçular sâyesinde isteklerimizi uygun fiyata alabiliyoruz.

  3. Zengin Spot’u da tanımış olduk :) Recep abinin dediği gibi bir yerde ufak bir hata olmuş abi :)

  4. bende başka bir şey söyleyim bizim bir arkadaş 2. el satılan siteleri ziyaret edip temiz gördüğü ve ucuz bulduğu ürünleri alıp üstüne karını koyup tekrar satıyor :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu