GenelKişiselMuhasebe

Toplumlar Neden Muhasebe Tutmalıdır

  
Yazıma başlamadan öncebu yazıyı neden yazdım önce onu anlatmak istiyorum ziyaretçilerimin birtanesinden bir e-mail aldım ve bu yazıyı yazmaya başladım o arkadaşa beni bu konuda yazmaya sevk ettiği için teşekkür ederim , isterseniz muhasebe nedir sorusuna cevap arayalım , muhasebe her türlü kuruluşun işlemlerini takip eden kayıt eden raporlar çıkararak işletmenin devamlılığı konusunda kararlar alıp veren bir sistemdir. Eğer Muhasebe olmasaydı ne olurdu diyecek olursanız , muhasebe olmasaydı şirketlerin , derneklerin vakıfların ve diğer her türlü kuruluşun vergi ödeme sisteminde sorunlar çıkar hatta devlet işletmelerden vergi tahsili yapamazdı diyelim ki muhasebe sistemi olmadı devlet her işletme türü için bir vergi oranı belirledi ve o şekilde vergi almaya başladı o zaman da yine haksızlıklar ortaya çıkardı.

 

   Paranın icat olmasından bu yana muhasebe sistemide ortaya çıkmıştır belki o zamanlar bu kadar yaygın değildi muhasebe sistemi ama paranın olduğu her yerde mutlaka muhasebe sistemi vardır eğer muhasebe sistemi olmasaydı harcamalarımız gelir ve giderimizi hesapalayamazdık eskiden henüz bilgisayar yok iken şirketlerde vakıflarda veya derneklerde ve diğer işletmelerde muhasebe hesapları büyük defterlere yazılarak günlük ve aylık gelir ve giderler hesaplanırmış , günümüzde ise muhasebe sisteminin her geçen gün daha da kolaylaşması için yeni yeni muhasebe yazılımları üretiliyor ve ben kendi düşüncemi söylüyorum. Bana göre en iyi muhasebe proğramı Eta proğramı'dır belkide diğer proğramları kullanmadığım'dan bana öyle geliyor.

 

    Konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Toplumlar işte bu nedenlerden dolayı muhasebe tutma gereği duyar , karışıklığı önlemek için insanların parayı yönetebilmeleri için , bir kazancın olduğu bir yerde vergi vardır verginin hesaplanabilmesi için ve devletin vergi tahsilatı yapabilmesi içinde muhasebe'ye ihtiyacı vardır buradan da şunu çıkarabiliriz  yeryüzünde para olduğu müddetçe muhasebe sistemi olacaktır. arkadaşlar belki yukarıda yazdıklarım sizlere biraz karışık gelebilir ama burada anlatmak istediğim kısaca şu; Eğer toplumda devletin halkından vergi tahsil edebilmesi için mutlaka ama mutlaka muhasebe sistemine gerek vardır.  Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizlerde düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu