GenelKişisel

Hatay Erzin’de Yaşanan Deprem

Yaklaşık 20 gündür iş yoğunluğundan dolayı yazı yazmaya fırsat bulamıyordum. Fakat bugün daha bir buçuk saat önce çok kötü bir şey yaşadık ve ileri ki zamanlarda unutmamak için yazmak istedim.

26 Şubat 2017 Saat 00:06‘da (25 Şubatı 26 şubata bağlayan gece ) Hatay  Erzin ilçesinde meydana geldi (Erzin benim yaşadığım yere uzaklık olarak 15 km uzaklıkta ) Kandilli rasathanesinin internet sitesinde 4.4 şiddetinde verilen deprem saat: 00.06 da meydana geldi. Deprem Hatay  tüm ilçelerinde hissedildi. Allah’a çok şükür şimdilik bir şey yok diye biliyorum ve inşallah kimseye bir şey olmamıştır.  

İlginizi Çekebilir : Benim Şehrim Hatay – Dörtyol

Van depreminden bu yana depremden çok korkuyorum. Bu ölüm korkusundan ziyade farklı bir korku ne zaman bir deprem olsa ilk olarak aklıma Van depremi geliyor. Orada göçükten kurtarılmayı bekleyen insanların çığlıkları kulağımdan hiç gitmiyor.

Allah’a şükürler olsun ki bugün yaşanan depremde bir şey olmadı inşallah bir daha deprem olmaz ve kimse hayatını depremde kaybetmez. Rabbim herkesin yardımcı olsun.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Merhabalar Gökhan Kardeşim.
    Çok büyük geçmiş olsun. Cenab-ı Hakk, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden esirgesin.
    Selam ve dualarımla.

    1. Merhabalar Recep ağabey.
      Amin inşallah Rabbim milletimizi böyle felaketlerden korusun.
      Çok teşekkür ederim.

  2. Çok geçmiş olsun.. umarım sadece olağan kırılmalardır ki bu bile bizleri etkiliyor. 1999 da İstanbul' da yaşadığım depremden biliyorum, yürek hoplatan bir duygu :( gelmiş geçmiş olsun inşallah..

    1. Evet insanda farklı bir korku oluyor. Allah milletimizi bu tür felaketlerden kurtarsın.
      Çok teşekkür ederim.

  3. Geçmiş olsun. Deprem çok ürkütücü bir olay gerçekten. Ama uzmanlar paniğe kapılmamayı öneriyorlar. Başı koruyucu biçimde yere çömelmek diyorlar. Ülkemiz deprem bölgesi. Allah korusun hepimiz risk altındayız.

    1. Çok teşekkür ederim.
      Evet haklısınız panik yapmamak gerek fakat insan o anda ne yapacağını düşünemiyor. Ben yerimden bile kımıldayamadım.
      Allah bütün insanlarımızı korusun inşallah.

  4. Büyük geçmiş olsun, 99 depremi hala aklımda, Van'daki dostlarımın çektiği acıları ve sıkıntıları da hala unutmadım…

  5. Tüm Türk Vatandaşlarına geçmiş olsun.
    Umarım hiçbir daim Türkiye Cumhuriyeti büyük bir deprem yaşamaz!

  6. Gökhan ablacım çok geçmiş olsun 😔. Rabbim daha büyük afetlerinden korusun iyi olmana sevindim. Ege de sallanıyor uzun zamandır Allah büyük afatından korusun derlerdi büyüklerimiz. Ben de, Amin inşallah korusun Rabbim diyorum tüm masumları. Selam ve sevgiler ablacım

  7. Geçmişler olsun oğlum. Çok deprem gördüm ben, bilirim nasıl etkilenir insan :( Bir kere Çanakkale'de eşim görev yaparken günlerce oldu. Ne eve girebildik ne uyku. Rahmetli oğlum küçük, bir çanta hazırladım içinde lazım olabilecekler. Hava da soğuk alabildiğine. Nöbetleşe uyurduk. Sonra büyük Gediz depreminde Uşak'ta genç kızdım, hiç unutmam duvarlardaki demirlerin seslerini duymuştum. Bu günlerde bayağı olmaya başladı Gökhan. Allah hepimizi korusun oğlum. Sevgiler:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu