Kişisel

Eğitim Sistemimiz Gerçekten Yeterlimi?

Öncelikle sizlere şunu sormak istiyorum eğitim seviyemiz yeterli buluyor musunuz? veya eğitim sistemimiz gerçekten yeterlimi sizce,  bu konuda ben kendi düşüncelerimiz paylaşmak istiyorum. Şöyle düşünelim arkadaşlar 1.sınıftan itibaren hiç sınıfta kalmadan ve ilk üniversite sınavında üniversiteyi kazansanız dahi  15 yılımız okul hayatında geçiyor  peki üniversiteyi başarılı bir şekilde bitirseniz dahi istediğimiz yere gelebiliyor muyuz? yani meslek olarak ne yazık ki çok az bir kişi üniversiteden sonra iş bulabiliyor o da ya akrabasının iş yerinde veya torpil ile bir yere girebilirse , her neyse 15 yıl eğitim hayatımız ile geçiyor eğitim sistemimiz iyimi bana kalırsa çok  iyi değil 2 – 3 yıla bir üniversite sistemi değişiyor  sadece üniversite sınavları ile bitmiyor bir çok bölümlerde değişiklikler oluyor zaman zaman, peki ama neden bir türlü sabit kalmıyor neden kaliteli bir eğitim sistemimiz olmuyor.

İnsanlar günümüzdeki zor şartlarda 2 tane üniversite bitirse dahi çoğu kişi bir meslek sahibi olamıyor çalışıyoruz , çabalıyoruz zor şartlar altında okuyoruz fakat sonuç eğer bir torpiliniz yoksa ne yazık ki bir iş yerine girmek çok zor olabiliyor.

      Evet düşündünüz mü

 Yukarıda eğitim sistemimiz yeterlimi diye sormuştum, dershaneler’in kapatılması ile ilgili neler düşünüyorsunuz sizce dershaneler kapatılınca okullar eğitimde yeterli olacak mı sizce , bana kalırsa en az bir kaç yıl öğrenciler çok zorlanacak dershaneler olmayınca , kaldı ki zaten okullar yeterli olsa dershanelere gerek kalmaz okul yeterli olduktan sonra insanlar neden  dershaneye gitsin ki , demek ki okullar yetersiz kaldığı için insanlar dershaneye gidiyor şunu da belirteyim bazıları’da var babalarının paraları çok sırf vakit geçsin diye dershaneye gidenlerde var tabi ki bunu da inkar etmemek gerek.

      Peki dershaneler kapatıldığında ne olur? yine ben kendi kişisel düşüncemi söylüyorum herkes farklı düşünebilir saygı duyarım  ama bana göre eğitim seviyemiz biraz düşecektir neden derseniz dershanede öğretmen öğrenci ile birebir ilgilenir çünkü buna mecburdur ve isteyerek yapar çünkü o dershane ne kadar çok öğrenci üniversiteyi kazandırırsa o kadar çok prestiji artacaktır. bunun yansıması da ekonomik olarak dershane’de çalışan öğretmenlere vuracaktır.

     Fakat devlet okullarında , genelleme yapmıyorum lütfen kimse yanlış anlamasın fakat bazı öğretmenler var öğrenci bir şey sorsa dahi onu anlatmayı zor sunur anlatmak istemez böyle olunca’da o öğrenci o psikoloji ile nasıl üniversite sınavlarına hazırlansın , bir başka konu dershanelerde kaliteli yayınların soru bankası , konu anlatımları gibi kitaplar var ama okullarda bunlar verilecek mi onu bilmiyorum.

      Arkadaşlar inanın bana bu konuda söylenecek birçok konu var işin birde siyasi boyutu var tabi ki insanlar kendi çıkarları uğruna toplumu hiçe sayabiliyor bazen fazla uzatmak istemiyorum bütün öğrencilere başarılar dilerim hoşça kalın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu