GenelKişisel

Bir Melektir Anneler Anlatılmaz Yaşanır

Resme baktığınızda bu kadın ne yapıyor dediğinizi duyar gibiyim evet o kadın çöp karıştırıyor evladı için belki bir parça ekmek veya başka bir yiyecek çıkar umuduyla oturmuş çöplüğü karıştırıyor bu ayıp bir şey bu değil de bu kadını bu hale getiren yöneticilerimize ayıp çünkü kendiler milyarlar ile geçinemezken işte bu insan çöpten belki bir parça ekmek çıkar umudu ile oturmuş evladı için yiyecek bir şeyler arayışı içine girmiş , neyse işin siyasi boyutuna fazla girmek istemiyorum zaten herkes neyin ney olduğunu biliyor artık

Elleri Öpülesi Annelerimiz 

Annelik evet işte annelik böyle bir şey olsa gerek , böyle fedakar başka kim olabilir ki resimdeki kadının yerinde hangi kadın olsa hangi anne olsa eminim ki evladı için her şeyi yapardı. kendisinden çok evlatlarını düşünen kişidir anne.

Gece hastalanırsınız , sabah uyandığınızda gözünüzü açtığınızda uykusuz ve halsiz kalmış kişidir anne , rengi , ırkı , dini , mezhebi , her ne olursa olsun bütün anneler kutsaldır benim için ve bütün annelerin ortak bir özelliği vardır ki , evladının zarar görmemesi için gerekirse canını dahi feda ederler ve çocuklarını sevgiyle büyütmek , kolumuz veya ayağımızı kullanamadığınız zamanlar , kolumuz ve ayağımız olan kişidir anne, kışın geceleri üşümeyelim diye ara ara uyanıp üzerimizi silen kişidir ve hastalandığımızda başımızda iyileşene kadar nöbet bekleyen kişidir anne.

Bana dünyanın en zor mesleği hangisidir diye sorsalar , hiç tereddüt etmeden ve beklemeden Anne olmaktır derim düşünsenize bizi 9 ay karnında taşıyor o zaman’dan başlıyoruz annemize yük olmaya bizi doğuruyor , geceleri hiç üşenmeden kalkıp karnımızı doyuruyor altımızı temizliyor , yemiyor yediriyor , içmiyor içiriyor  dünyada bu kadar fedakar annelerimizden başka kimler var ki  bilen varsa söylesin bana.

Ayağımıza bir diken battığında sanki kendisine batmış gibi o dikenin acısını bizimle birlikte yaşar sabah okula , işe giderken aç gitmeyelim diye bizden önce uyanıp gece bütün işleri bitirdikten sonra ancak bizden sonra uyuyabilen kişidir annemiz   7 gün 24 saat bizden önce uyanıp , bizden sonra uyurlar  üstelik bunun içinde hiçbir ücret almazlar.

Annelerimizi anlatacak söz bulamıyorum onlar o kadar kutsaldırlar’ki anlatmaya ifade etmeye kelimeler kifayetsiz  kalıyor , kelimeler yetmez annelerimizi anlatmaya, eğer annenizi kırdıysanız bu anneler günü sizin için bir fırsat olsun ve annenizden özür dileyin ve bir daha ömür boyu onu üzmeyin , çünkü onu kaybettiğinizde çok ama çok pişman olursunuz.

Buradan  önce kendi  annem olmak üzere , rengi ,dili , dini , mezhebi her ne olursa olsun dünyadaki bütün annelerin ellerinden öper , anneler gününü kutlarım

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Fotoğraf insanın içini gerçekten çok burkuyor, aradaki uçurum ise birilerine hiçbirşey ifade etmiyor. Ne yazık.. Güzel bir yazı olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu