KişiselSosyal Ağlar

Sosyal Medya Gücünü Bir Kez Daha Gösterdi

Sosyal medya gücünü bir kez daha gösterdi  sosyal ağlar doğru bir şekilde kullanıldığı zaman gerçekten çok faydalı bir ortam olabiliyor. Sosyal medyada insanlar bir anda birlik olup birleşiyor ve sosyal medya gücü ortaya çıkmış oluyor.
Fakat bazı kişiler var ki bu kişiler yüzünden insanlar sosyal medyayı kullanmaktan vazgeçebiliyorlar. Kendine sahte bir profil oluşturup insanları taciz edenlerden tutunda sadece bununla yetinmeyip karşılık alamadıkları zamanda hemen küfür ve hakaret etmeye başlayan tipler var. Bu tip insanlar olsa da ülkemizde sosyal medyayı gerçekten faydalı olarak kullanan güzel yürekli insanlar var.

 Sosyal Medya Gücünü Kanıtladı

 Sosyal medya gücünü bir kez daha kanıtladı. Önceki gün (04.07.2017) sosyal medyada tam anlamıyla bir seferberlik vardı. Mutlaka görmüşsünüzdür.  Kalp yetmezliği hastası olan Kartal bebek için sosyal medyada güzel bir kampanya başlatılmıştı. Kampanyayı başlatan bebeğin ailesi belkide umutsuzca başlatmıştı kampanyayı ama ülkemizdeki ve dünyadaki güzel yürekli insanlar sayesinde bir günden daha kısa bir sürede Kartal bebeğin Ameliyat parası olan 1.099.000 Euro toplandı. Gereken para toplandıktan sonra kampanyayı başlatan aile hemen banka hesaplarını kapatarak gerekli olan paranın toplanıldığını açıklayarak sevindirici haberi paylaştı ve destek olan bütün herkese teşekkür etti. Ülkedeki bir çok kişi ve ünlü kişiler bu konuda  destek oldular.
Özellikle SMA hastalığı (Gevşek bebek sendromu) olan bebekler içinde böyle kampanyalar başlatılsa eminim ki bizim milletimiz yine ellerinden geleni yaparlar. Bu sayede bizlerde hem insanlığımızı unutmamış oluruz hemde paylaşmanın, yardım etmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu unutmamış oluruz. İşte böyle güzellikler insanın mutlu olmasına yetiyor. Ayrıca sosyal medyanın gücünü bizlere göstermiş oluyor. Keşke bütün hasta olan insanlarım için de böyle güzel kampanyalar yapılsa, eminim ki böyle güzel bir olaya bir çok insan yardımcı olacaktır veya maddi olarak yardımcı olamıyorsa en azından o haberi paylaşarak o insan için faydalı olmaya çalışır.
Umarım Kartal bebek ve bu tür tedavisi çok pahalı olan rahatsızlığı olan hastalar bir an önce eski sağlığına kavuşurlar. Rabbim bütün rahatsız olan, hastalığı olan insanlara sağlık ve sıhhat versin inşallah.

 

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Sosyal medya zaman zaman kötüye kullanıma aracı olabiliyor, ama yeri gelince de yardımlaşma konularında birlik ve beraberliğin gücünün ne kadar da kıymetli olduğunu gösteriyor. Bu dünya da herkes birbirine muhtaç, güzel bir şekilde yaşamaya devam ederiz inşallah..

    "İyilikte ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın; günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın." (Maide, 5/2)

    1. Haklısın Mustafa zaman zaman kötü yanlarını görsekte istenildiği zaman birlik ve beraberlik için mükemmel bir ortam olabiliyor.

  2. Bir şeyin her zaman iyi ve kötü tarafı vardır. Biz insanların ne seçeceğini de çoğu zaman kestiremiyoruz abim.

  3. kartal bebege kisa zaman icinde para toplanmisti sosyal mesyanin gucu dedigin gibi haklisin

    galatasaray ve besiktas kuluplerinin resmi hesaplari bile paylasmisti yardim kampanyasiyla ilgili bilgileri

    1. Kesinlikle sosyal medyanın gücü ve insanlarımızın yardımseverliği.
      Böyle olaylar insanı çok mutlu ediyor.

  4. Bizim milletimiz gerçekten birlik olunması gerektiği zaman tek bir vücut hale gelmesini iyi biliyor.

  5. Bazen üzücü nedenlerle de olsa böyle güzelliklerin çıkması mutlu ediyor, insana ister istemez sevinç ve umut veriyor. Lakin genel kullanıma bakıyorum ya siyaset ya web sitelerine haber çekme bir de fenomenlik adı altında açılmış ve kendi benliği haricinde beğenilmek için her şeyi yapan gençlik. Artık öyle bir şey ki rahatça paylaşım yapamaz oluyor insan. Adı sosyal medya ama sosyalliğini yitirmeye başladı..

    1. Evet o konuda çok haklısınız, sırf kendini beğendirebilmek için türlü türlü kılıklara giren insanlar var maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu