Blog İpuçlarıKişisel

Blog Yazmanın Avantajları ve Dezavantajları

  Blog yazmanın avantajları anlatmakla bitiremem. Benim için blog yazmak gerçekten çok güzel bir duygu, zaman zaman bloguma vakit ayırmasam da blogum benim arkadaşım gibi :) daha önceki yazılarımda da zaman zaman bahsetmişimdir blog yazmanın gerçekten çok güzel bir duygu olduğunu. İnsanlara, bildiğiniz veya tecrübenizin olduğu konularda yardımcı olabilmek mükemmel bir duygu.

Böyle güzel bir şey yaparken de mutlaka bazı kişiler çıkıp sizi yıldırmak isteyebilir. Size hakaret edebilir veya yapmadığınız bir şeyi yapmışsınız gibi sağda solda ( başka sitelerde sizinle ilgili kötü haberler yayabilirler ) moralinizi bozacak şekilde paylaşımlar yaparak sizi insanlara karşı kötü gösterebilirler. Kısacası blog yazmanın çok güzel yönleri olabildiği gibi bazen sizi bir anda her şeyden soğutan durumlarda olabiliyor. Ben, bugüne kadar bir iki defa yaptığım paylaşımlardan rahatsız olanlardan dolayı bir kaç tane hakaret içeren yorum ve mail aldım. Onlara aldırdım mı kesinlikle hayır, bildiğim konularda yazmaya devam ettim. Aşağıda blog yazmanın avantajları ve dezavantajlarını maddeler halinde yazmak istiyorum aklıma gelenleri yazacağım, ek yapmak isterseniz yorum bölümünde benimle paylaşırsanız sevinirim.

Blog yazmanın avantajları

* Her şeyden önce mutlu olursunuz, bildiğiniz bir konuda insanlara yardımcı olabilmek, insanlardan kendilerine yardımcı oldukları için teşekkür mesajları almak sizi çok mutlu edecektir.
* İnsanlar için güzel bir hoby olabilir, vaktinizi daha değerli işlerde harcamış olursunuz.
* Sesinizi dünyaya duyurabilirsiniz.
* Blog yazarak çevrenizi genişletebilirsiniz, yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Örneğin ben, blog yazarak güzel yürekli bir çok insan tanıdım. Bir çoğuyla da yüz yüze de görüşme şansımız oldu, bir çoğuyla da iletişim içindeyim.
* Blog yazmaya başlamadan önce kitap okuma alışkanlığınız yoksa, blog yazmak size zamanla kitap okuma alışkanlığı kazandıracaktır. Bende blog yazmaya başlamadan önce kitap okumayı hiç sevmezdim fakat blog yazmaya başladıktan sonra kitap okuma alışkanlığı kazandım.
* Blog yazmaya başladıktan sonra, çok olmasa da belli bir zaman sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : E-Posta Aboneliği Nedir? Neden Önemlidir?

* Eğer blog yazıyorsanız ve benim gibi instagram üzerinden bir alış veriş yaparsanız ve o firma dolandırıcı çıkarsa o firmayı veya böyle yaşadığınız bir olayı insanlarla paylaşarak o firmayı ifşa edebilirsiniz.
* Bazı sosyal ağ sitelerindeki gibi karakter sınırlaması olmadan istediğiniz kadar yazabilirsiniz.
* Diğer sosyal ağ sitelerinde yaptığınız paylaşımların zamanla ne olacağı belli olmadığı için, paylaşımlarınızı önce blogunuzda daha sonra sosyal ağ sitelerinde yapmak sizin için daha avantajlı olacaktır. Blog yazanlar bu konuda daha şanslı bence. Çünkü yarın bir gün sosyal medya  siteleri kapanabilir, blog ise bizim kendi evimizdir bize aittir.

Blog yazmanın dezavantajları

* Blog yazmaya başladıktan sonra sadece güzel yürekli iyi insanlar tanımadım. İnanın bana çok fesat düşünceli insanlar da var ve bu tip insanlar sizin yaptığınız her şeyi insanlara kötü bir şekilde gösterebilir. Bu durumda moralinizin bozulması için birebirdir.
* Bir konuda düşüncenizi yazarsınız, yazdıklarınızdan rahatsız olanlar hakaret dolu yorumlar yaparlar.
* Fesat düşünceli insanlar daha doğrusu sizi çekemeyenler her yaptığınızı muhalefet olarak hakkınızda karalama kampanyaları oluşturarak sizi küçük düşürmeye çalışırlar.
* Blog yazdığınızı yakın çevrenizdeki insanlar biliyorsa  bilgisayarları bozulduğunda şuna bir el atıver diyebilirler siz bilgisayar donanımından fazla anlamadığınızı sorduklarında da,  Allah Allah sen blog yazıyorsan bilgisayardan neden anlamıyorsun diyebilirler :) yani blog yazıyorsunuz diye insanlar sizi bilgisayar mühendisi olarak görebilirler. :)

İlginizi Çekebilir : Kişisel Blog Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şu hakaret içeren yorumlar eminim ki bir çok blog yazarının başına gelmiştir. Hakaret içeren yorumlar yapan insanlara sesleniyorum kardeşim bir şey hoşuna gitmiyorsa eleştirebilirsin ama hakaret içermediği sürece, o durumu sen sevmiyor olabilirsin ama seven insanların saygı duymak zorundasın. Blog yazmanın avantajları ve dezavantajları olarak şimdilik aklıma gelenler bunlar, eksik olmuş olabilir aklıma geldikçe listeyi güncelleyeceğim. Sizinde eklemek istedikleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

İlgili Makaleler

44 Yorum

  1. Blog yazar iken yaşadığım bir çok olayı sizde yaşamışsınız. En çok üzüldüğümde ben ziyaretçileri yazdıklarım hakkında yorum yapmasını beklerken şahsıma hitaben giydirmelerin olması. Sebebi de şu bazı kişiler var web dünyasında haksız yere kazanç sağlayan onların ekmeğine acı biber ektiğim için bir kaç yazımda bana tavır almış durumdalar :) Kusura bakmasınlar hile ve hurda ile iş çevirenlerin her zaman karşısındayım :) Web kullanıcısını bilinçlendirmek bizlerin elinde… Güzel makaleniz için teşekkürler.

    1. Rica ederim.
      Meyve veren ağacı taşlanırmış sizin durumda öyle olmuş sanırım.Ayrıca ben teşekkür ederim.

  2. Ekleme yapacak fazla bir şey yok aslında. Ben neyse ki çok kötü bir tecrübe yaşamadım. Birkaç sene önce Atatürk`le ilgili bir yazım vardı, hakaret eden biri çıkmıştı. Sinirlerimi bozdu tabii. Bunun dışında bir olumsuzluk hatırlamıyorum.

    1. Bende bir kaç olay dışında çok kötü bir şey yaşamadım. Bende siyaset konularında yazmıyorum.
      Umarım bundan sonra da olumsuz bir durum yaşamazsınız.

  3. Bloglar sanal sosyal ortamlar ve günlük yaşantıda rastlanabilecek her türlü davranış burada da görülüyor. Herkes yayıncı aslında, bu da bir sorumluluk ama zaten tüm mesele sorumluluk, empati ya da değerler konusundaki farklı bakışların çatışması. Adap ve edeb içinde fikir zenginliğidir, faydası bile dokunabilir ama bir tık ötesi kişiyi bağlar. Blog yazarken zaman planlaması başarılamazsa zaman çalıcı hale gelebiliyor bunu bir risk olarak görüyorum. Huzurlu paylaşımlar herkese..

  4. Blog yazarak tertipli ve düzenli bir insan haline geliyorsunuz. Sorumluluk almayı öğreniyorsunuz. Makale yazma ve yorumlama gücünüz artıyor. Az da olsa teknik konularda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Sevdiğim konular bunlar, elinize sağlık.

  5. Blog yazarları arasında karşılıklı güzel bir etkileşim, bilgi alışverişi oluyor. Öğreniyoruz, paylaşıyoruz. Yazım kuralları konusunda küçük hatalar yapılırken zamanla kendini çok geliştirmiş arkadaşlar görüyorum.

    Dezavantajlarından biri, zaman iyi ayarlanmazsa, iyi planlama yapılmazsa ortaya çıkabiliyor. İnsan zamana yenik düşebiliyor.
    Bu tür yayınlar yararlı gerçekten. Teşekkürler.

  6. Eline koluna sağlık Gökhan ağabey. Yine çok güzel bir içeriğe el atmışsın. Çok şükür 7 yılda kötü bir tecrübe yaşamadım, hep üstüne koyarak yükselmeye çalıştım.

  7. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum Gökhan hocam. İyi yürekli insanlarda tanıdık, kötü yürekli insanlarda tanıdık. Her şeye rağmen pes etmeyip dimdik ayakta durabildik web dünyasında.

    1. Aynen, iyi insanlar tanıdım ve bir çoğuyla yüz yüze buluşma fırsatımız da oldu ama fesat, bencil ruhlu insanlarda tanıdım ne yazık ki.

  8. Bu güne kadar hakaret içeren bir yorumla karşılaşmadım. Umarım bundan böyle de karşılaşmam. Bazen yorumları yazdığım yazıyı eleştirenler kişiler oluyor. Onlar da bu işin tuzu biberi diye düşünüyorum. Blog yazmak insanı rahatlatan bir eylem. Yani yazdıkça insan kendini daha iyi hissediyor. Bu sanırım benim için en önemli artılarından biri.
    Güzel bir paylaşım olmuş Gökhan. Eline sağlık.

    1. Umarım bundan sonrada hakaret yorumları almazsınız, evet eleştiri her zaman olabilir ama işin içinde hakaret olmamalı, yorum yazan kişi birazda olsa empati kurabilmeli bence. Blog yazmak insanı gerçekten rahatlatıyor, stres attırıyor.
      Teşekkür ederim.

  9. Ben 2 yıldır kişisel blog üzerine yazıyorum. Ve çoğunlukla bu durumun avantajlarından yararlandım. Gerçekten özelden "Bu işi bırakmalısın, insanları kopya ediyorsun." gibi yüz kızartan yorumlarda aldım. Zaten güzel bir şey yapıyorsanız bunu yıkmak isteyenler olacaktır. Bu her iş için böyle. Her ne olursa olsun yılmak yok devam.

    1. Her zaman muhalefet insanlar mutlaka çıkar Samet :)
      Dediğin gibi yılmak yok blog yazmaya devam :)

  10. Benim bilgisayar teklemeye başladı bi el atıversene Gökhan. Hadi ablacım yaparsın sen 😉
    En çok bu bölümü sevdim ben☺

    1. Evet abla inan benim de çok tuhafıma gidiyor, yakın çevremde blog yazdığımı bilenler beni bilgisayar mühendisi olarak görüyor nedense, Allah'tan yakın çevremdeki herkes bilmiyor bog yazdığımı :)

  11. Blog yazmamın avantajlarına da dezavantajlarına da katılıyorum . Ben de çok kötü bir tecrübe yaşamasam da blogumda ücretsiz parti seti paylaştığım için iyi niyetimi suistimal etmek isteyen bir kaç kişi çıktı karşıma durum böyle olunca daha tedbirli davranmakta fayda var diye düşünüyorum. Teşekkürler bu güzel paylaşım için Gökhan bey.

    1. Rica ederim.
      Bu konuda çok haklısınız, eskiden bende insanlara tema konusunda elimden geleni yapıyordum vaktim olduğu kadar yardımcı olmaya çalışıyordum. Gerek blog düzeni, tema ayarları vs gibi konularda elimden geleni yapmaya çalışıyordum. Fakat dediğiniz gibi bazı kötü düşünceli insanlar bunu kötüye kullanmaya başladı bende o yüzden artık ücretsiz yardım etmemeye başladım. Çünkü ücretsiz olarak yardım ettiğim zaman gördüm ki insanlar suistimal etmeye başladılar.

  12. Çok samimi bir paylaşım olmuş. Ben hakaret içeren yorumlar almadım, ancak onun kadar üzücü yorumlar aldım. Örneğin 3000 kelimelik bir makale paylaşıyorum. Paylaştığım andan itibaren yorumun geldiği süre arasında, bir dakika bile geçmiyor. Yani okumadan yorum yazmış belli ki. Çoğu zaman bu yorumları siliyorum.
    Birde tek hecelik yorumlar var ki, onları anlamak mümkün değil. Eleştir, farklı düşündüğün yönler varsa yaz, eyvallah. Ama tek hece ile, ne eleştiri olur nede başka bir şey.
    Ama yine de blog yazmak güzel.
    Birde çok fazla olmasa da blog dan para kazanabilirsiniz demişsiniz. Bu duruma göre değişir aslında. Ben asgari ücretin üzerinde para kazanıyorum blogumdan, buda bence çok az bir kazanç değil. Blogdan para kazanmak için size en uygun yöntemi bulup, o yönde çalışmak önemlidir. Zaman ve güvenle alakalı bir şey olsa da, yurt dışında aylık 100.000 dolardan fazla kazanan bloglar biliyorum.
    Güzel paylaşım için teşekkürler.

    1. Teşekkür ederim.
      Okumadan yorum yapanlara inanın bende sinir oluyorum, sırf yorum yapmış olmak için yorum yapıyorlar. O tür yorumları bende yayınlamıyorum bazen.

      Aynen blog yazmak yine de gerçekten çok güzel. Bildiğin bir konuda insanlara yardımcı olabilmek mükemmel bir duygu.

      Evet öyle dedim çünkü bazı bloglar var adsense alamıyorlar örneğin ben 2 defa başvuru yapmama rağmen adsense alamadım bende bir daha başvuru yapmadım. Umarım kazancınız artar.

      Yurt dışında blogların değerleri çok fazla, bizim ülkemizde ise henüz blogların gücü, blogların değeri pek bilinmiyor.

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  13. Maalesef çeşitli sebeplerden dolayı ara vermek durumunda kalabiliyoruz bazen fakat yine de geri dönmek çok güzel :) Dezavantajlarından çok avantajlarının daha baskın olduğunu düşünüp, bu işi severek yapan herkesin uzun yıllar buralarda olmasını temenni ederim :)

    1. Evet zaman zaman ara vermek zorunda kalıyoruz ama blog yazmanın eğlenceli ve güzel bir şey olduğunu bildiğimiz için geri dönüyoruz, haklısınız avantajları daha çok.
      Teşekkür ederim.

  14. Henüz cok skür hakaret iceren yorum almadım.Ancak gercekten binbircesit insan var.Ve bu insanlar birilerini cok kolay kirabiliyorlar.Elestiriyle bos bogazligi karistiranlarda var tabi.Ben henüz yeni olduğun icin kıskanıldığımı düsünmüyorum :) ama anlamadigim olaylar cok fazla var.Bazende o kadar cok moralim bozuluyor ki. Uzaktan da olsa yetiyorlar malesef :(

    1. Evet gerçekten çok acayip, tuhaf insanlar var. İnsanın moralini bir anda altüst eden insan türleri ne yazık ki her yerde var.

  15. Faydalı ve anlamlı bir yazı olmuş gerçekten. Sadece blog da değil iş dünyasında da hal böyle değilmi. iyilik ölmüş diyorlar ya bu da öyle bişey sanırım.Dürüstçe işini yapar, bide insanlara yardımcı olmaya çalışırsın ama yok illa bi fesatlık bi açık ararlar. Dost görünüp arkandan atıp tutatlar. Üstelik bu işi kar için yapmadığınızda belli hoş kazansanızda bişey farketmez sonuçta emeğiniz var. içten ve samimi yazılarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum. Başarılarınız daim olsun yılmak yok yola devam.

  16. Söylediklerinize katılıyorum ama daha dezavantajlarına rastlamadım inşallah da rastlamam:)

  17. Avantajları dezavantajlarını yenen bir blog yazısında şunu merak etmiyor değilim: Gerçekten bir içerik üretmek için harcadığınız zamanın karşılığını nasıl alıyorsunuz? (para ve arkadaşlık bunların cevabı olmadan sormak isterim)

    1. İçerik üretmek için harcadığım zamanın karşılığını, hazırladığım o içeriğin faydasını gören kişilerden aldığım olumlu e-mail ve yorumlar beni mutlu ediyor. Para kazanmak ise her blog yazarının hakkı olduğu kadar benim veya diğer blog yazarlarının ( kopyala yapıştır yapmayanların, gerçekten özgün olanların ) hakkı diye düşünüyorum. Fakat öncelik para kazanma derdi olmamalı.

  18. Kahve içerek yapılan en güzel eylemlerden biriside blog yazmaktir. Ben bunu kafein sonrası yazıları diyorum.

  19. blog yazarları arasında tek favorim sizsiniz, gerçekten emek verilerek yazılmıs içerikleriniz olduğu ap açık ortada

  20. Blog yazmak harika bir şey, bunu hobi olarak beklentisiz yapmak ise daha harika :) Güzel bir yazı olmuş :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu