Tanıtım

Başarılı Toplu Mail Gönderimi Nasıl Yapılır?

Hatalı Mail Adreslerine Gönderi Yapmayın

Öncelikle toplu mail gönderimi yapacağınız mail adreslerinizin aktif kullanımda olduğundan emin olmalısınız. Bunun için mail doğrulama yöntemlerini kullanabilirsiniz. Hatalı ve aktif olmayan mail adreslerine yapacağınız gönderimlerde spam (gereksiz kutusu) düşme riski yaşayabilirsiniz. Bu sapmadan kaynaklı hata mailleri, hard ve soft bounce olarak listenizin yaklaşık %10-%15 civarı olarak değerlendirilmektedir. 

Kaliteli Mail Sunucuları Kullanın

Maillerinizin yüksek oranda gelen kutusuna iletebilmek için mutlaka kaliteli toplu mail sunucuları kullanın. Bu mail sunucuları yüksek sender score oranına sahip Reverse DNS, DKIM ve SPF kaydı bulunan mail gönderim sunucularıdır.

Üyelikten Çıkma Linki ve Gönderici Kimliğini Bulundurun

Mail içeriğinizde mutlaka üyelikten çıkma (unsubscribe) linki yerleştirin. Bu hem mail gönderim yasası gereği, hem de gönderim kalitenizi arttırmak için gereklidir. Ayrıca gönderi içeriğinizde kurumsal imza bilgilerinizin kullanılması da şirket imajınız için önemlidir.

SPF Kayıtlı Gönderiler Yapın

Gönderilerinizin kurumsal mail adreslerinizle yapın. Kesinlikle ISS mail servislerine ait mail adreslerini gönderici olarak kullanmayın. Bunun için hizmet aldığınız mail marketing firmasından SPF kayıt bilgilerini isteyin. Bu kayıtları alan adınıza bağlı SPF bölümünde girmeniz gerekmektedir. Gmail vb mail servisleri gönderici SPF kayıdına bakmaktadır. CPanel kullanıcıları için örnek SPF kaydı girişi:
Cpanel üzerinde: Advanced DNS Zone Editor (Gelişmiş DNS Yöneticisi)
Name: SPF
TTL: 14400
Type : TXT
TXT Data: “v=spf1 ip4:mail server IP si a mx ptr include:alanadiniz +all” (tırnak işaretleri dahil)
Şeklinde olmalıdır.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bu konuda doğru servisleri kullanmak önemli. Yoksa gmail ile sürdürülecek iş değil

  2. Bir çok internet sitesi web tabanlı oyun vesaire. Mail adresi ile üye olduğunuz her yer olabilir. Sayfalarına üye olan kişilerin maillerini para ile reklam firmalarına sattığını biliyor musunuz? Maillerinize gelen saçma mailler mesela: cinsel performans artırıcı vesaire mailleri hep bu tip kişiler sayesinde mail adreslerinizi elde ediyorlar. Sonra toplu mail yollayarak sizlere ulaşıyorlar. Yazılan konu ile alakasız olabilir yazdığım yazı ancak önemli bir durum bence…

    1. Evet bir bakıma haklısın ama yazıdaki ilgili firma kurumsal ve profesyonel bir firma :)

  3. Bunu ben cok cabaladımsa nedense yapaamdım. Kesin benim Becereksizligim. Siizn anlatım şekilinizi denicem. Çok sagolun bilgi için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu