Blog İpuçlarıKişiselTanıtım

5 Adımda Başarılı Bir Yaşam Blogu Açmak

Yaşam blogu en çok tercih edilen blog türlerindendir. Çünkü yaşadığınız tecrübelerinizi ve uzman olduğunuz konulardaki düşüncelerinizi okuyucular ile buluşturmak için en ideal bloglardandır. Edindiğiniz bilgi ve becerileri başkaları ile paylaşmanın hazzı yanında öğrendiklerinizi de pekiştirme imkanı bulursunuz. O yüzden birçok kişi, yaşam blogu açar.
Yaşam blogunu açmaya karar vermek en kolay adımdır. Önemli olan blogunuzu açtıktan sonra blogunuza yeteri kadar içerik girip sadık bir okuyucu kitlesine sahip olmaktır. Yazmayı seven bir kişiyseniz çok da zorlanacağınızı düşünmüyorum.
Size tavsiyem; blogunuzu açmadan önce başarılı yaşam bloglarını takibe alın ve inceleyin. Örnek yaşam bloglarını incelerken yeni bilgiler edinir, bu bilgileri ilerleyen dönemlerde kendi blogunuzda kullanırsınız. Ayrıca yazacağınız konulara benzer içerikler üreten blogları okumak incelemek motivasyonunuzu da artıracaktır. Şimdi isterseniz yaşam blogu açmayı adım adım inceleyelim:

Yaşam Blogunuzu Açarken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde

1. Yaşam Blogunuzun İsmini Belirleyin

Blogunuzun ismini belirlemek aşmanız gereken ilk ve en önemli adımdır. Çünkü seçtiğiniz isim ile anılacak ve okuyucuları bu isimle blogunuza çekeceksiniz. Blog ismini seçerken; ilgi alanlarınızı ve uzmanlık alanlarınızı düşünün. Hangi konularda daha iyi yazabileceğinizi seçin, yazmaktan mutlu olacağınız konuları değerlendirin. Bu şartlar dahilinde en iyi ismi belirleyin.

2. Blog Açma Platformunu Seçin

Blogunuzu açabilecek çok fazla platform var. Ama en çok kullanılan blog açma platformu, Wordpress ve Blogger’dır. Blogunuzun hakimiyetini tamamen elinize almak ve daha özgür bir şekilde çalışma yapmak istiyorsanız Wordpress’i, çok detaylı olmayan ve daha kolay bir çalışma düşünüyorsanız Blogger’ı tercih edin.

3. Alan Adınızı Belirleyin

Wordpress.com ya da Blogger gibi ücretsiz blog ama servislerini kullanarak blog açtığınızda, blog isminizin ardından blogisminiz.wordpress.com ya da blogisminiz.blogspot.com gibi uzantı gelecektir. Bu durum sizi rahatsız etmiyorsa bu şekilde devam edebilirsiniz. Ama blogunuzun daha profesyonel bir görünüme sahip olması ve okuyucular için blogisminiz.com şeklinde olması daha iyidir. Ayrıca alan adınızı seçerken .com’u tercih etmeye özen gösterin.

4. Hangi Temayı Kullanacağınızı Belirleyin

Blogunuzun görünümü okuyucularınız ve Google için çok önem arz eden bir konudur. O yüzden temanızı seçerken dikkatli olmalısınız. Temanızın SEO ve mobil uyumlu olması, gereksiz kodlardan arındırılmış olması, basit ve sade bir arayüze sahip olması gerekir. Hem Google aramalarında daha üst sıralarda çıkmak hem de okuyucularınızı blogunuzda tutmak için tema seçimine önem verin.

5. Faydalı İçerikler Üretin

Yukarıdaki tüm maddeleri başarıyla gerçekleştirdikten sonra artık size yazmak kalıyor. Şunu söylemek isterim; her ne kadar güzel bir isim, tema ve domain seçseniz de kaliteli makaleler yazmadıktan sonra tüm çabalarınız boşa gider. O yüzden yaşam blogunuzda okuyuculara fayda sağlayan, bilgilendirici içerikler oluşturmaya dikkat edin. Bilgi vermesinin yanı sıra eğlendirici ve paylaşılmaya açık içerikler oluşturun.
Örnek Bir Yazı: Biraz Nefes Alalım!
Yukarıda bahsettiğim konulara dikkat ettikten sonra ziyaretçisi ve sadık okuyucusu olan kaliteli bir yaşam blogunuzun olmaması için bir sebep yok. Siz de yaşadıklarınızı ve uzman olduğunuz konularda yazdıklarınızı başkaları ile paylaşmak; zorlu ama bir o kadar zevkli olan blog yazarlığı macerasına atılmak istiyorsanız ne duruyorsunuz! Açın bir yaşam blogu ve paylaşmaya başlayın!

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Çok fazla yaşam bloğu var internette bu güzel birşey herkes bilinçli artık her konuda ve bunları başkaları ile paylaşım milletin bilinçlenmesini öğrenmesini sağlamak gayet güzel bir şey yazı için teşekkürler.

    1. Evet kesinlikle haklısın. Dediğin gibi çok fazla yaşam blogu var ama bir çoğu çöp blog olmuş durumda ve bir çoğuda terk edilmiş durumda, insanlar bir hevesle veya sadece para kazanma düşüncesiyle blog açıp bir kaç yazı yayınladıktan sonra işin ciddiyetini anlıyorlar ve blog yazmaktan vazgeçiyorlar. Ama önemli olan kaliteli bir blog oluşturmak, kaliteli bir yaşam blogu oluşturmak içinde öncelikle sabır sonrasında ise yukarıdaki bilgilere uymak çok önemli.

  2. Güzel noktalara değinmişsiniz hocam teşekkürler. Blog para kazanma düşüncesi ile açılmamalı bence zaten kaliteli içerik üretildikçe göreceksiniz bir şekilde karşılığı alınacak.

    1. Rica ederim.
      Evet kaliteli içerik üretildikçe bir süre sonra blog çok güzel yerlere gelecektir.

  3. Bende Blog acmak istiyorum. 5 adımda acmakk anlatımınız şekilde kolaymış. Emeginize sağlık. Çok faydlaı oldu.

  4. Merhabalar Gökhan Bey.
    Paylaşımınız, yaşam bloğu açmak isteyenler için gerçekten güzel bir rehber olmuş. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Yeni bir blog açmada gerçekten SEO ve mobil uyumlu temanın önemini yabana atmamak lazım.
    Selam ve dualarımla.

    1. Merhabalar Recep Bey.
      Teşekkür ederim. Evet SEO ve mobil uyumluluk özellikle de günümüzde çok önemli.

  5. Merhaba blog yazmak emek ve sabır gerektiren bir uğraş.Keyif almadan devam edilmesi gerçekten zor.Bir süre trafik almayınca kapanan yüzlerce blog var.Umarım devamlı içerik üreten blog yazarları artar.Teşekkürler

    1. Rica ederim.
      Evet çok haklısınız, ortalık çöp blog kaynıyor.
      İnşallah dediğiniz gibi içerik üreten blog yazarları artar.

  6. Ben kişisel blog olarak yapılandırdım ama umarım emeklerimle güzel, hakkettiğim yerlere gelirim.
    Yazınız için teşekkürler.

  7. Öncelikle bu güzel yazından dolayı ve bizleri bilgilendirdiğin için teşekkür ederiz. Bu yolları başka blog türlerindede uygulayabilirmiyiz ?

  8. Yaşam Bloglarını ben kendim 2 gruba ayırıyorum açıkçası okunası ve reklam arası olan diye :)) Biraz popiler ve yükselişe geçince neden bilinmez o Kalite sanki yada şevk mi desem doğru olur bilemedim. Ama sanki biraz daha düşüyor gibi Sürekli bir reklam çabası gibi geliyor. Tabi herkes değil ama bazıları için demekteyim. Bence Başarı için hepsinden olmalı ve okuyucu Baymamalı tabi benim görüşlerim böyle herkes aynı düşüncede olamaz :) Ama sizin tavsiyelerin izin güzel yanları var. Makale olarak ele alındığında bir çok eksiğimizi tamamlama niteliğinde teşekkür ederim. Paylaşımınız için ….Çok uzun yazmışım kusura bakmayın…

    1. Estağfirullah.
      Evet haklısınız, bloglar da çok fazla reklam olmasını bende çok sevmiyorum. Sağdan soldan birden çıkan reklamlar olduğu zaman o siteye bir daha ziyaret edesim gelmiyor.
      Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

  9. Abi Blog için benim önerim Ghost olur, tamamen blog için yapılmış yani blogger wp vs hepsinden daha güzel. ben yıllardır wp ile blog tutardım şimdi bu Ghost'a geçtim gerçekten hayat bundaymış :)

  10. Çok basit ve yalın bir anlatım olmuş.Ben,eğer biraz daha bilinçli olsaydım kişisel blog şeklinde açardım :) Gerçi bu blogumdan da memnunum :) Teşekkürler :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu