GenelKişisel

Açık Öğretim Hayatımda Daha Önce Yaşamadığım Bir Durum

2008 yılında Açık öğretim fakültesinde işletme bölümü okumaya karar vermeden önce çevremdeki bir çok kişi açık öğretim sisteminin çok kolay olduğunu ve geçmiş yıl sorularına çalışırsan  yıl kaybetmeden bitirebileceğimi söylemişlerdi. Evet o zaman ki yıllarda gerçekten de böyleydi sınavlara belli bir zaman kalasıya geçmiş yıl sorularına çalışıyordum veya farklı kaynaklardan ders çalışıyordum ve sınavları bir şekilde geçiyordum.
Daha önce açık öğretimin verdiği kitaplara hiç çalışmadım ben çünkü konuları çok fazla detaya inerek anlatıyorlardı bende zaman kaybı olarak görüyordum o yüzden ders notlarına çalışıyordum. O zamanlar yılda toplam 5 – 6 ders oluyordu ve kurtarma sınavları oluyordu.
Bazı nedenlerden dolayı 3 yıl sınavlara girmedim. Sonra geri devam ettim. Fakat artık sınav sistemi eskisi gibi değildi her dönem için 7 tane ders yani yılda toplam 14 ders oluyordu ve kurtarma sınavı kaldırılmıştı. Yine de bir şekilde sınavlardan geçmeyi veya iyi notlar almayı başardım.

Aöf 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Uygulaması

Bu yıl getirilen bu uygulama açık öğretim sistemini altüst etti.  Daha önce 30 – 40 – 50 – 60 -70 bir kaç defa da 80 almıştım. Ama bu yıl ( 2016 – 2017 ) geçerli olan 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması ile utanarak söylüyorum ama 0 aldım. Sadece ben değil sosyal medya sitelerindeki aöf sayfalarında ki yorumlara baktım bir çok kişi 0 almış, inanın eğitimden resmen soğudum. İnsanlara her şeyi bir şekilde alıştırıyorlar önce kurtarma sınavlarını kaldırdılar sonrasında yanlış doğruyu götürür uygulamasını getirerek insanları resmen soğutuyorlar. Bakalım daha neler olacak. Artık final sınavlarına daha fazla çalışacağım.

İlgili Makaleler

31 Yorum

  1. Gökhan; yanlız değilsin bu konuda. Benimde sınav durumum kötü 4 yanlış 1 doğru saçmalığı yüzünden. Umarım ikinci sınavlarımız iyi geçer.Saygılarımla arkadaşım.

    1. İnşallah arkadaşım her şey ikinci sınavlara kaldı.
      Bir çok kişi sıfır almış durumda, umarım bir an önce kaldırılır bu uygulama.

  2. Ben de ilk yılımda eski sorulara çalışarak geçmiştim fakat sonra sistemi değiştirdiler. Konular değişti ve çan eğrisi geldi derken mecbur kaldım oturdum verdikleri aöf kitaplarına çalıştım.Biraz detaylı olduğundan karışık geliyor fakat yine de anlaşılır.

  3. Hiç küfür yok, hiç rahatlatmadı bu yazı beni haha :D ben ediyorum ama bende buraya yazamıyorum ulan son sene olacak iş değil ya :D

  4. çok kötü olmuş ya :( ben de seneye ikinci üniversiteye başvurmayı planlıyordum aynı şeyler geçerli mi acaba?

  5. Okumus insan birilerinin isine gelmiyor bezdirmek icin her seyi yapiyorlar:(
    Senin azmin basarini golgelemez inaniyorum 0 senin utancın degil sistemi degistirmekten basları donmuslerin utanci olsun Gökhancım.

  6. Eğitim sistemimizde değişmeyen tek şey her sene bir değişim yaşanması sanırım. :) Geçmiş olsun Gökhan Bey, çalışınca halledersiniz siz.

    1. Aynen, her yıl değişen eğitim sisteminin olumsuz sonuçlarını öğrenciler yaşıyor, inşallah halledeceğim.

  7. 2 örgün 1 açık öğretim okuyan biri olarak söylemeliyim ki, örgüne ineği de bağlasan bitirir, ama açık öğretime ciddi çalışman gerekir :( işin en kötü kısmı ise 48'den kalmak son sene de. bunu örgün de asla yaşamazsın. bu yüzden çokça çalışmak şart. umarım önümüzdeki sınavlarda çok başarılı olursunz

  8. Eğitim sistemini çökerttiler yetmiyor ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar 😤. Bu gün Milli Eğitim Bakanının yaptığı konuşma resmen insana saç baş yoldurdu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Üniversite sınavımı bu, 4 yanlış 1 doğru götürsün. Yıldırma politikası bu olsa gerek. Çok geçmiş olsun ablacım inşallah düzelir 😔.

    1. Aynen abla gerçekten dediğin gibi insanları yıldırmak için yapıyorlar sanki, şu anda bir çok kişi kaydını dondurmuş durumda sırf bu uygulama yüzünden. Bakalım ne olacak, umarım düzelir.

  9. En düşük notum 43, en yükseği 77… Eğitim hayatım boyunca ilk defa böyle düşük notlar alıyorum şaşkına döndüm… Şans eseri vakıf olduğum yerlerden de çıkmasa eminim ben de 0 alacaktım. Alan da çok insan var sizin gibi. Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum gerçekten çok zor. Zaten bölüm bu kadar zorken 20 soruda nerdeyse hiç hata yapmamak gerek. Ben böyle saçmalık görmedim anlayacağınız. Bir şeyler yapmak gerek…

    1. Gerçekten çok saçma bir durum, umarım bir an önce bir şeyler yapılır ve bu uygulama bir an önce kaldırılır.

  10. Berbat ettiler nu sistemle herşeyi. Son senem benimde AÖF de ve iyice zorlaştırdılar. Okumayı bırakın der gibi bir halleri var sanki. Yazık oldu..

    1. Evet, dediğiniz gibi okumayı bırakın der gibi bir halleri var. Fakat sanırım geri kaldıracaklar bu uygulamayı çünkü bir çok kişi kaydını dondurmuş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu