GenelKişisel

Türkiye’de Kadın ve Çocuk Olmak

Kadın ve çocuk olmanın zorluklarından bahsetmek istiyorum. Artık hep aynı şeyleri yazmaktan yoruldum. Fakat böyle devam ettiği sürece yorulsam da yine bu konu üzerinde yazmaya çalışacağım.  Çocuklarımıza ve kadınlarımıza yapılan kötülükler karşısında beni ilgilendirmez ne olursa olsun diyemiyorum. Evet belki elimden çok fazla bir şey gelmiyor ama belki bir yetkili okurda etkilenir ve bu yönde çalışmalar yaparlar düşüncesiyle ve o tür şerefsizlere ( çocuklara ve kadınlara tecavüz edenler ) ve o düşüncede olan kendini insan olarak tanımlayanlara bir kaç cümle söylemek istiyorum.  Bu tür haberler çıktığında haberlere dahi izleyesim gelmiyor inanın bana çünkü ceza olarak fazla bir ceza almadıklarını biliyorum en fazla bir kaç yıl paşalar gibi yiyip içip yatıp çıkıyorlar.

Şort Giyen Kadın Olayı

Türkiye’de kadınsanız eğer sokaklarda yalnız başınıza dolaşamazsınız, çünkü hakkınızda aslı astarı olmayan dedikodular çıkarırlar veya kadınsanız eğer ve şort giyiyorsanız her an her dakika tehlike karşısındasınız demektir. Hatırlarsınız, çok değil kurban bayramının 1. gününde İstanbul Maslak’ta iş yerinden dönen 23 yaşındaki kadın hemşire üzerinde  şort var diye kendini insan olarak gören biri yüzünden saldırıya uğradı, neymiş efendim ayağında şort varmışta, şort giyenler şeytanmış, o adama sorsan 4×4 lük Müslümanım der, madem ki Müslümansın o zaman ne diye ve ne hakla karışıyorsun herkese bizim dinimizde zorlama var mı? herkes ne giyerse giyer, sen önce kendinden sorumlusun başkasının giyim kuşamına kimsenin karışmaya hakkı yoktur.
Olan kime oldu tabi ki kadına oldu, kadın yüzüne aldığı darbeyle kaldı, bunu yapan şahıs ise pişmanım diyerek ceza bile almadı. Soruyorum şimdi sizlere, herkese böyle yapılırsa yani ben pişmanım diyen serbest bırakılırsa bir süre sonra herkes birbirine ne yapmaz, insan olan kimseye bir şey yapmaz da insan olmayan bu karakterdeki şahıslar her şey yaparlar bence. Çünkü ceza almayacağını biliyor.

4 Yaşındaki Irmak Kupal Öldürülmesi Olayı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 4 yaşındaki Irmak bebeğe tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren Hikmet A. bakalım ceza alacak mı? veya ceza alırsa ne kadar ceza alacak gerçekten çok merak ediyorum. Bu tür olayların toplumda bu kadar çok artmasının tek nedeni bana göre cezaların çok az olmasından kaynaklanıyor. Çünkü cezalar az olunca bu fenalığı yapacak olan insan şöyle düşünüyor sanırım. ‘Benim yaptığım ortaya çıkmaz, ortaya çıkarsa da fazla ceza almam bir kaç yıl yatar çıkarım‘ gibi düşünüyor bence tabi bu benim kendi kişisel düşüncem. Ben öyle düşündüklerini düşünüyorum.  Çünkü geçmiş haberlere de baktığınızda bu tür olaylarda verilen cezalar bir kaç yıl hatta bazen ceza bile verilmediğini görebiliyoruz. Dilerim ki en yakın zamanda idam cezası gelir ve bu tür suç işleyenler direk olarak idam cezası ile cezalandırılır. Eminim ki bir kişi bu tür suçtan dolayı idam cezası ile cezalandırıldığı zaman bir daha bu tür olaylar olmayacaktır.

Kadınlar için riskli ülkeler  sıralamasında 3. ülkeyiz

Evet yanlış okumadınız, İşte İngiliz Daily Mail Gazetesi bundan yola çıkarak tatile gitmeyi düşünen kadınlar için riskli olabilecek ülkelerin bulunduğu bir liste yayımladı. ( 2015 yılına göre )
Bu listede son aylarda otobüste toplu tecavüz, ağaca asılma, tecavüz edilip gömülme gibi olayların yaşandığı Hindistan birinci, çeteler ve tacizci polislerin çoğunlukta olduğu, tecavüz vakalarının 2009’dan bu yana yüzde 157 artış gösterdiği Brezilya ikinci sırada yer aldı. Bu listenin üçüncü sırasında ise bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürülen Özgecan Aslan örnek gösterilerek Türkiye yer aldı.
Eğitim ilk önce ailede başlar, o yüzden evde çocuklarımıza iyiyi ve güzeli devamlı anlatmalıyız, eğer siz, anne baba olarak çocuklar karşısında tartışıyorsanız birbirinize bağırıyor veya kavga ediyorsanız inanın bana o çocukta büyüdüğünde sizden daha beter olacaktır. Unutmayalım ki çocuk ne görürse onu öğrenir, iyi veya kötü olarak ayıramaz ne görürse onu öğrenir, ağaç yaş iken eğilir, siz çocuğunuzu nasıl yetiştirirseniz çocuk o şekilde büyük yani ne ekerseniz onu biçersiniz. O yüzden lütfen çocuk yetiştirirken onlara kulak verelim, onların karşısında tartışmayalım. Onlara iyi ve güzel şeylerden bahsedelim.

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Türkiye'de kadın ve çocuk olmak gerçekten çok zor. Kadınlara sex objesi olarak bakılması ve bastırılmış duyguların ortaya çıkmasından dolayı çoğu yerde güvende değiliz. Ben yaklaşık 2 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Ve şimdi aradaki durumun oldukça farkındayım. Yaşadığım şehirde kadınlar oldukça güvende. Türkiye'ye geldiğim anda saçma sapan şeyler oluyor. Bir taksiye bindiğim zaman,toplu taşıma kullandığım zaman hep huzursuzum. İnsan olarak insanca yaşamak herkesin hakkı.

    1. Çok haklısınız, ne yazık ki dediğiniz gibi kadınlar bazı kendini bilmezler tarafından sadece seks objesi olarak görünüyor.
      Evet insanca ve özgürce yaşamak herkesin hakkı, umarım en kısa zamanda gerekli cezalar gelirde herkes rahat bir nefes alır.

  2. Bir erkek olarak duyarlılığın için seni gerçekten tebrik ederim. Erkek evlat yetiştirmek bu zamanda çok önemli dediğin gibi her şey aile içinde başlıyor.

  3. 3. sırada mıymışız? Birinciye yükselmemiz yakındır. :( Ben bu kendilerine Müslüman diyen ve kadınlara saldıranlara soruyorum: İslam dini sadece kadınlara mı indi? Sadece kadınların örtünmesi mi dinden anladıkları? Faiz çatır çatır alıyorlar, krediler çatır çatır kullanıyorlar. O inandıkları kitapta kaç ayette faiz almak da, vermek de HARAMdır diye yazıyor, ölmüş kardeşinin etini yemektir faiz diyor. Ama kitabına uyduruyorlar, Allah'ın ayetini işlerine geldiği şekilde eğip, büküyorlar, kılıfına uyduruyorlar 'kar payı' adı altında şakır şakır faiz alıyorlar. Hepsi üçkağıtçı, alayı sahtekar.

  4. Ufacık çocukları bile seks objesi olarak gören bir toplum olduk malesef. Birde yaptırım olmaması, bu insanların bu kadar rahat tv malzemesi olması….

  5. Öncelikle size teşekkür ederim. Kadınların içine düştüğü utanç hallerden dolayı verdiğiniz tepki takdire şayan. Ne yazık ki bu alçaklar artk çocuklarimiza da musallat olacak kadar alçalmıs

  6. bence hasta ruhlu erkekler kendilerini sekse ait hisediyor,kafaları ve bedenleri öyle çalışıyor.
    ama işin kötüsü bunu kabullendirmişler toplumun büyükkkk kesimine.adalet bile yetersiz.düşünün ki hayvana hatta damacanaya bile!!
    neler gördü bu memleket.

    1. Haklısınız, toplum olarak bir şeyler yapılırsa eğer bu tür olaylar tekrarlanmayacaktır diye düşünüyorum.

  7. Olay Müslümanlıktan çok saygı kavramının insanlarımıza verilmediğinden dolayı oluyor.Kimse kimsenin hakkına saygı duymuyor.Kadınlarımıza çocuklarımıza yapılanları çok yanlış buluyorum.Ama abi şöyle bir şey de var giyim konusunda da geleneklerimize örf adetlerimize göre uzaklaşmalar başladı.Batının iyi yönleri diye aldığımız şeyler insanlarımızda kutuplaşmalara yol açtı bunu da belirtmek isterim :)

    1. Evet haklısın, ben batının her şeyi iyi demiyorum zaten ama en azından onlarda, onlarda derken gelişmiş ülkelerde bu tür olaylar olmuyordur veya çok az oluyordur.

  8. ah Gökhancım ne kadar duyarlısın. Öncelikle seni böyle güzel yetiştiren anneciğini ve babacığını tebrik etmek gerekir selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum kendilerine. İşin sırrı saygılı olmak. Bu sadece kadına değil doğaya canlılara herşeye.Bu da en başta aileden sonra toplumdan geliyor. Cinsiyetler üstü düşünmeli her zaman. Emeğine sağlık

    1. Çok teşekkür ederim Derya abla, ama inan bu tür olaylar gördüğümde kayıtsız kalamıyorum o insanları boğasım geliyor.

      Kesinlikle, her şey saygı ile başlıyor. İnsan önce kendine saygılı olursa diğer canlılara da saygılı olur bence.
      Teşekkür ederim.

  9. Çok teşekkür ederim. Bir erkek olarak böyle konulara ilgili olmanız çok güzel. Bir kadın olarak çok rahatsızım, bu olayların ardına Islamı alet etmelerine çok ama çok tepkiliyim.

    1. Rica ederim.
      Aynen bende, Dünyanın en güzel dini olan İslamiyeti böyle pis işlere alet etmeleri inanın beni de çok rahatsız ediyor.

  10. Herseyden önce tebrik ederim duyarliligin için. Erkeklerin bu dogrultuda düsünmesi ve hemcinslerine örnek olmasi çok önemli. Tam hersey bitti derken senin gibi düsünen insanlar her zaman iyilik için bir umut isigi oldugunu hatirlatiyor. Artik insanlar lütfen çocuklarini sokaklara salmasin oyna diye ve kolayca herkese güvenmesin. Kadinlari korumak ise daha da zor bir anne isinden dönebilir genç bir kiz okulundan dönebilir insanlarin fiziksel zayifligindan bu kadar kötü niyetle faydalanilmasini aklim almiyor. Bir de dini mazeret olarak gösterenlwr var onlara söyleyecek söz bulamiyorum.

    1. Teşekkür ederim.
      Aynen, dini mazeret gösterenlerin beyin yapısını,nasıl düşündüklerini inanın bende anlayamıyorum.

  11. En azından çok şükür diyebiliyorum hala siz ve sizin gibi düşünen ^'insan'^lar var bu ülkede. Vazgeçmeden daha güzel bir dünya için iyi olmaya ve iyilikleri göstermeye devam edeceğiz inşallah @gokhantekin

  12. Eğitim ilk önce evde, aile için de başlıyor malesef çok haklısın Gökhan 😟. Ama toplum bilinci de çok önemli okullar da çocuklara verilmesi gereken ilk ders bu olmalı aslında. Duyarlılığın için çok teşekkür ederim sevgiyle kal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu