GenelKişisel

Hayatınızda Güzel Bir Anı Olmasını İstiyorsanız Blog Yazmanızı Tavsiye Ederim

Yaşınız , mesleğiniz her ne olursa olsun eğer ileride daha mutlu bir hayatınızın olmasını istiyorsanız blog yazmanızı tavsiye ederim. İnsan doğar büyür yaşlanır zamanı geldiğinde her canlı gibi ölümü  tadar. Hayatımız çok kısa göz açıp kapayıncaya kadar günler geçiyor, günler geçtikçe daha da yaşlanıyoruz.
 Hayatımızda güzel şeyler olabildiği gibi , olumsuz durumlarda olabiliyor.  Çevremdeki insanlar bana soruyorlar neden blog yazıyorsun diye onlara şöyle cevap veriyorum;

Blog yazıyorum çünkü ileride, gençliğimdeki düşüncelerim nasıldı, hangi konularda yazılar yazdım ve o yazıları yazarken ruh halim nasıldı. İleride daha önceden yazmış olduğum yazılarımı okuduğum zaman güzel bir anı olması için yazıyorum. Her şeyden önemlisi yazdığım zaman mutlu oluyorum. Yazılarımı insanlar okuyor , yorum bırakıyor böylece yeni insanlar tanıyorum.

İlginizi Çekebilir : Blog Nedir?

Şimdiki aklım olsaydı,  blog yazmaya çok daha önce başlardım çünkü blog yazmak beni rahatlatıyor. Yazdığım zaman mutlu oluyorum, stres atıyorum insanlara, konuşarak anlatamadıklarımı yazarak anlatabiliyorum. Blog yazmayı herkese tavsiye ederim.

Zaten günümüzde blog yazmak çok kolay siz Google‘a üye oluyorsunuz , Google’ın size ücretsiz olarak sunduğu blogspot.com nimetinden yararlanarak ücretsiz bir şekilde istediğiniz kategoride blog açarak düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Eğer teknik konularda iyi değilseniz ilk blog sitenizi blogspot ile açmanızı tavsiye ederim.

İlginizi Çekebilir : Kişisel Blog Nedir?

Ayrıca bu konuda çok uzman olmanıza da gerek yok , bu konularda yeterince gerek videolu, gerekse resimli olarak anlatımlar mevcut yeter ki isteyin ve başlayın eğer blog yazma konusunda kendinize bir rehber arıyorsanız  Her Şeyin Başı Blog adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim bu kitabı okuduğunuz zaman blog yazmanın önemini daha iyi anlayacaksınız ve bu kitap sayesinde teknik konularda kendinizi geliştirebileceksiniz.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. Eskiden tabii bilgisayar, internet diye bir şey yoktu, günlükler, hatıra defterleri vardı:))onlara yazardık ama şimdi bloglarla her çeşit paylaşımı yapabiliyoruz. Blog yazmak bence de hoş ama facebook ve twittera yenilecek gibi:( çoğu arkadaşım onları özellikle facebook'u tercih ediyor:(
    (Teşekkürler verdiğin linke de baktım…)

    1. Evet blog yazmak gerçekten çok güzel, dediğiniz gibi sosyal medya siteleri blogların önüne geçti fakat bir süre sonra insanlar sosyal medya sitelerinden de soğuyacak, çünkü hep aynı paylaşımlar o yüzden blog yazma daha kalıcı ve daha güncel olacak bunu herkes anlayacak zamanı geldiğinde
      Rica ederim, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

  2. Bu kitabı bi arkadasımda okumus ve ısrarla önerdi mutlaka edineceğim :) bayagı faydalı bilgiler var sanırım

  3. evet ben de bloğumu çok seviyorum,hem günlüğüm hem de arkadaşlarımla paylaşmaktan hoşlandığım şeyler not alınmış durumda:))
    sevgiler

  4. Benim için de bir terapi gibi yazmak. Hele hele son zamanlarda, daha iyi fark ediyorum, yazmak iyi geliyor bana;) Günüm falan mutsuz ya da yorgun falan geçtiyse şayet yazıp her şeyi geride bırakmış gibi hissediyorum. Kusup rahatlamak gibi :)

    1. Kusup rahatlamak gibi :) , güzel bir benzetme yapmışsın çok güldüm :) şaka bir yana insan yazdığı zaman gerçekten çok rahatlıyor.

  5. Gerçekten blog diğer sosyal medya hesaplarından daha kalıcı. Sadece anı bırakmak değil de insanın sahiplendiği hayatının büyük bir bölümünü kaplayan bir uğraş oluyor blog zamanla.

    1. Kesinlikle… Ben hep şöyle düşünüyorum örneğin twitter vb gibi sosyal medya sitelerinde karakter sınırlaması var fakat burada sayfalarca yazabiliyorum yani bir sınırlama yok ve burası sadece bana ait, daha kalıcı diğer sosyal medya sitelerinin yarın ne olacağı hiç belli değil ve şu da bir gerçek zamanla facebook ve diğer sosyal medya siteleri bitecek çünkü bir şey çok popüler olduğu zaman belli bir zaman sonra değerini kaybeder. Sosyal medya siteleride öyle olacak bence zamanla.

  6. Merhaba Gökhan abi, dediklerine katılıyorum ve 2. paragrafın çok güzel açıklamış. Blog yazmaktan zarar gelmez, üstelik yazarken mutlu eder insanı :)

    1. Merhaba kardeşim. Kendimden örnek vereyim blog yazdığım zaman , daha doğrusu yazma eylemi beni çok rahatlatıyor. stres atıyorum. Hele de yazdıkların bir insana faydalı oluyorsa ve bu yönde teşekkür mesajları alıyorsan o zaman çok daha fazla mutlu oluyorsun.

    2. Evet mustafa bu kitap gerçekten çok güzel bilgiler içeren blog yazmanın neden gerekli olduğunu çok güzel bir şekilde anlatan rehber niteliğinde bir kitap. Ben bir defa okumuştum fakat şimdi aöf sınavlarım bittikten sonra tekrar okumayı düşünüyorum.

    3. Ve birçok yararı daha var blog yazmanın. Her Şeyin Başı Blog kitabında anlattığı gibi. Bende okudum bu kitabı, çok hoşuma gitti. Blog yazmanın amacını güzel bir şekilde anlatmış.

  7. Blog gerçekten insanın kendini huzurlu hissettiği şirin bir dünya gibi.Blog alemiyle yeni tanışsam da iyi ki tanışmışım diyorum.Salih Seçkin Sevinç bu işin piri benim gözümde.Kitabında da blog macerasını çok yerinde tespitlerle yazmış

    1. Öncelikle blog dünyasına hoşgeldiniz demek istiyorum.
      Blog yazmak beni gerçekten çok rahatlatıyor. Evet Salih Seçkin Sevinç gerçekten de blog yazmanın faydalarını çok güzel bir şekilde anlatmış kitabında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu