GenelKişisel

Blog ve Hayat Hakkında Bir Mim

Fazla zamanım olmadığı için, yazılarını keyifle okuduğum Turgay Aksoy ve Zehra Ertuğru beni, satır arası yazısında beni mimlemişler öncelikle ikisine de gönülden teşekkür ederim. Fazla uzun olmasa da kısa kısa yazmaya çalışacağım.

Blog Yazmaya Nasıl Başladım.

Bütün kalbimle şunu söyleyebilirim ki bugüne kadar yaptığım en güzel şeylerden bir tanesi kesinlikle ve kesinlikle blog yazmak oldu. İnternet dünyasına bundan 8 – 9 yıl önce girdim. Bir arkadaşımı web sitesi kurarken görmüştüm ve çok tuhafıma gitmişti. Nasıl yaptığını ve internet aramalarında nasıl çıktığını çok merak etmiştim ve ondan bir iki gün sonra hemen domain ve hosting alarak ve haftalarca uğraşarak ( çünkü internet hakkında hiç bir bilgim yoktu ve bildiğim her şeyi ben kendim  araştırarak öğrendim) ilk web sitemi joomla içerik  yönetim sistemi ile yaptım. Amaç sadece kendimi bu konularda geliştirmekti. İşten geldikten sonra sabahın üçüne kadar bilgisayar başında araştırma yaparak kendimi geliştirmeye başladım ve bir çok site kurdum tekrar sildim. Bir çok içerik yönetim sisteminde kendimi geliştirdim. En son blogspot ile tanıştım ve istediğim gibi bir sistem olduğuna karar verdim. 26 Şubat 2016 tarihinde Yeni bir blog ve ilk yazım başlıklı yazıyı yazarak blog dünyasına adım atmış oldum. Blog yazmaya nasıl başladığımı daha detaylı olarak okumak isterseniz  Blog yazmaya başlama hikayem bağlantısına tıklayarak daha detaylı olarak okuyabilirsiniz.

Blogumda Daha Önce Yazmadığım Bir Tarzda Yazacak Olsaydım Ne Yazardım.

 Daha önce yazmadığım bir tarzda, gerçi bu konuda bir kaç tane yazı yazmıştım. Fakat kendi mesleğim olan muhasebe konusunda yazmayı tercih ederdim. Çünkü ülkemizde bir çok kişi vergilendirme bilgisi konusunda yetersiz. Elimden geldiği kadar, bildiğim kadar bu tür vergilendirme ve mali konularda yazmaya çalışırdım. Fakat bu, bundan sonraki zamanlarda muhasebe konusunda yazmayacağım anlamına gelmesin zaman zaman muhasebe konusunda yazmayı düşünüyorum aslında. Bakalım zaman neyi gösterecek.

Bloglarda Okumayı Sevdiğim Konular

Ben önceden kitap okumayı sevmezdim. Kitap okumayı blog yazmaya başladıktan sonra sevmeye başladım. O yüzden kitap yorumları ve kitaplar ile ilgili yazılara farklı bir ilgim var. Bunun dışında kişisel gelişim yazılar ve motive edici yazılar çok hoşuma gidiyor. Ayrıca gerçekten kişisel olan yazılar yani insanların başından geçmiş olan olayları anlattığı yazılar ilgimi çekiyor. Bu tür yazıları daha çok seviyorum.

Hayatta En Çok Yapmak İstediğim 3 Şey

Aslında hayatta yapmak istediğim bir çok şey var. Fakat bunları sırasına göre yazmak istiyorum.
1.Öncelikle  Vatani görevimi ( askerlik ) görevimi yapmak, bugüne kadar hem açık öğretim, hemde bazı sağlık sorunlarım nedeniyle bir çok şeyi ihmal etmek zorunda kaldığım gibi Askerlik görevimi de ertelemek zorunda kaldım. Öncelikle Askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum.
2.  Askerden geldikten sonra yine çok sevdiğim mesleğime  ( muhasebe ) devam etmek ve zamanı geldiğinde evlenmek istiyorum. Allah kısmet ederde çocuklarım olursa, onlarla arkadaş gibi olmak istiyorum.
3. Ne zaman olur bilmiyorum ama Allah kısmet ederde yaşarsam 60 yaşıma da gelsem ve inşallah o zaman da blog yazmayı bırakmamış olacağım.  Blog konusunda, blog yazmanın güzelliği konusunda ve blog yazmaya başladıktan sonra hayatımdaki olumlu veya olumsuz değişimlerin yer alacağı bir kitap yazmak istiyorum.

İlgili Makaleler

24 Yorum

  1. İns kitabınızı da okumak nasip olur. Muhasebe Hakkı'nda yazsanı bir cok iş yeri faydalanırdı herhalde. Çünkü dediğiniz gibi ticaret seviyoruz ama genel olarak muhasebe konusunda yetersiziz hele de vergi ;( iyi yazmalar

  2. Net ve güzel cevaplar. Umarım hayalinizdeki bir an önce yaşarsınız. Ve 60 yaşından daha fazla uzun ömrünüz olsun :)

  3. Bu mimi düzenlediğim için bir kez daha mutlu oldum. Umarım dinledikleriniz yerine gelir. Sevgi ve saygılarımla efendim :)

  4. Çocuklarınla arkadaş olmak istiyorsun. Abi bu ne kadar güzel bir şey. Umarım güzel dileklerin bir bir yerine gelir :)

  5. :))) Bloglarımızın kırkıncı yıllarını kutlayalım o zaman. Çok güzel dilekler, okumaktan memnun kaldım :)

  6. Ablacım beni kırmayıp mimi yaptığın için çok teşekkür ederim ellerine, güzel yüreğine sağlık 😊. Güzel cevaplar güzel hayaller. Dilerim hepsini bir bir yerine getirirsin, kitabını çıkarırsın. Bize de senin elinden imzalı almak nasip olur 😊. Askerliğini de sağlıklıca bir an önce yap gel o zaman hayata atılmak ki sen çoktan atılmışsın zaten, çok daha kolay oluyor inan. Tekrar teşekkür ediyorum ve bütün dualarım seninle bilmeni istiyorum. Huzur ve mutluluk daima seninle olsun.

    1. Huzur ve mutluluk bütün insanlarla olsun inşallah abla.
      Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim abla :))

  7. Umarım tüm hayallerin gerçek olur Gökhan abi ve blog yazmayı hiç bırakmazsın. Muhasebe ile ilgili olan konuda katılıyorum sana. Ayrıca çocuklarınla arkadaş gibi olma fikri harika. :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu