Blog İpuçları

Wordpress Blogunu, Blogspot Bloguna Aktarma Nasıl Yapılır.

Dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden iki tanesi şüphesiz wordpress ve blogspot’tur bir çok kişi wordpress kullanırken, bir çok kişide blogspot kullanıyor. Bu kişiden kişiye göre değişiyor. Bu yazımda ise wordpress olan sitenizi, blogspot’a nasıl taşıyacağınızı anlatmaya çalışacağım. Aşağıdaki işlemleri sırasıyla yaptığınız takdirde, daha önce wordpress olan sitenizi blogspot’a kolayca taşıyabilirsiniz. İlk yapmanız gereken işlem, öncelikle kendinize Google’ ın ücretsiz blog servisi olan blogspot ile kendinize bir blog açmanız olacaktır. Daha sonra aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip edebilirsiniz.
Blog yazmaya ilk olarak blogspot ile başlamıştım. Daha önce yaklaşık 3,5 yıl sonra wordpress’e geçtim. Neden wordpress’e geçtiğimi bloggokhantekin artık wordpress’te başlıklı yazımda detaylı olarak yazdım. Aşağıdaki resimdeki gibi wordpress olan sitenizin yedeğini aldıktan sonra, wordpress sitenizden aldığınız yedeği, blogspot ile uyumlu hale getirmek için.

Wordpress Bloğu Blogspota Aktarma İşlemleri

Wordpress içerik yedeği nasıl alınır.
Buradaki bağlantıya tıklayarak, wordpressten almış olduğunuz xml uzantılı site yedeğini http://wordpress2blogger1.appspot.com bu siteye yükleyerek wordpress yedeğini, blogger ile uyumlu hale getiriyoruz ve bilgisayara indiriyoruz
Wordpress içeriğini blogspot ile uyumlu hale getirmek
 Yukarıdaki siteye girdikten sonra dosya seç butonuna tıklayarak worpdress’ten xml uzantılı olarak almış olduğumuz site yedeğini yüklüyoruz ve convert butonuna tıklıyoruz.
Önemli Bilgi ; Burada dikkat etmeniz gereken nokta, wordpress’ten aldığınız site yedeği 1MB’den fazla olmasın çünkü 1MB den fazla olduğunda sorun çıkabilir. Fakat yinede denemekte fayda var. Eğer resimlere bakarak yapamazsanız öncelikle videoyu izleyin daha sonra yapmaya başlayabilirsiniz.
Wordpress Blogspota Nasıl Aktarılır
Wordpress içeriğini,blogspot.com uzantılı siteye içe aktarma işlemi
Arkadaşlar taşıma işlemi gayet basit, belki biraz karışık gibi görünüyor ama 1. resimden başlayarak bütün resimleri dikkatli bir şekilde incelerseniz ve yukarıda verdiğim, wordpress yedeğinizi blogspot.com uzantılı siteye uyumlu hale getirecek olan bağlantıya tıklayarak yapacağınızı düşünüyorum. Tekrar belirtmek istiyorum. Eğer wordpress içeriğiniz 1MB‘ den büyükse yukarıdaki site dönüştürme işlemi, çalışmayabilir fakat denemekte fayda var, bu işlem daha çok wordpress kullanmaya yeni başlamış ve fazla içeriği olmayan kişiler için daha uygun olacaktır. Diyelim ki  yedeğiniz 1MB‘ den büyük o zaman da wordress yedeğini alırken önce belli tarihler arasında alırsınız diyelim ki toplam 5 MB içeriğiniz var, yukarıdaki anlattığım işlemi 5 defa yaparsınız, yani yazıları belli tarihe göre yedek alırsınız olur diye düşünüyorum.

Bir çok kişinin aklında şu soru var, acaba hangi blog sistemi daha iyi sorusu var. Aslında bunun cevabı kendinizde şöyle ki; Eğer uzun vadeli bir blog yazmak istiyorsanız önce her iki sistemi de tanımanızı tavsiye ederim. Yani hem blogspot’u hemde wordpress’i tanımanızı deneme blogları açarak her iki platformu da kullanmanızı tavsiye ederim. Hangisinde daha iyi olduğunuzu düşünüyorsanız o platform ile devam etmenizde fayda var. Fakat şunu da belirtmek istiyorum; blog yazmaya blogspot ile başlayan bir çok kişi sonradan bazı nedenlerden dolayı wordpress’e geçiyor.

İlgili Makaleler

32 Yorum

  1. Yararlı bir yazı olmuş. Ben de blogspot şablonumu wordpress şablonu gibi konuları gruplandırılmış yapmak istiyorum ama başarılı olamıyorum.

    1. Evet. Örneğin iş dünyası yazıları ayrı grupta, spor yazıları bir başka grupta ve en üstte de son yazılar şeklinde.

    2. Teşekkür ederim. Benim bahsettiğim blog şablonu. Yani blogun üst kısmında son 5 spor yazısı. Bunların aldında 5 iş dünyası yazısı vb. Yoksa yazılarımda etiket var. blogundakine benzer.

    3. Bahsettiğiniz eklentiyi kodlar ile yapabilirsiniz,
      Google'da şöyle arama yapın, breaking news blogger widget , mutlaka bir sitede vardır kodlar, oradaki kodlar ile yapabilirsiniz.

  2. Blogspotta GFC ile takip etmek kolay oluyor ama wordpress tekileri takip edemiyorum :( sadece mailim ile üye olmam gerekiyor her paylaşımları mailime geliyor bu kez benim seçim şansım kalmıyor sanki :))) yoksa ben mi bilmiyorum Gökhan sence :))

    1. Evet abla haklısın, bildiğim kadarıyla wordpress'te blogspottaki gibi izleyiciler eklentisi bulunmuyor sanırım. Varsa bile ben bilmiyorum açıkçası :)

  3. WordPressten geçen biri olarak yaIlan yazıların bazılarında resim sorunu yaşadım.Yazdığım yazılarda bazı resimler silinmişti.Buna rağmen bloggerı tavsiye ederim sadece gfc özelliği ve sadeliği yetiyor :)

    1. Sadece resimlerse çok sorun olmamıştır bence, evet blogspot çok sade ve gfc özelliği bir çok kişi için çok önemli. :)

  4. Sunucuda anlık online olduğunda kitlenmeler sonucu bende bu yöntemle taşımayı düşündüm. Fakat yukarıda anlatımda da dediğiniz gibi yüksek boyutlarda kesinlikle sorun çıkartıyor. Bununla ilgili alternatif yöntemler mevcut mu bilginiz var mı? google sunucuları her zaman için tercih edilmelidir. Yaşadığım sorunlardan sonra bunu anlamış oldum.

  5. Yine faydali bir bilgi. Blogda bulamadim ama bir sorum olacak. Google profilimi blogger profili olarak degistirmek istiyorum tiklayan hemen bloglarimi bulsun diye. Bunu nereden yapacagimi biliyorum da herhangi bir sorun olur mu degistirince? Bir de iki blogum da ayni hesapta oldugu için ikisini de ayri mi ayarlamaliyim?

    1. Google+ profilinizde hakkında bölümünde, katkıda bulunduğu siteler bölümü var oraya sitelerinizi eklediğiniz zaman, herhangi birisi sizin adınıza tıkladığı zaman bloglarınızı görebilir. ( Oraya her iki blogunuzun adresini de yazabilirsiniz )

  6. Eline sağlık Gökhan, güzel anlatmışsın.
    ben asıl wordpress'e nasıl aktarım yapılır ona bakmıştım bir ara ancak bulamamıştım. Onu da anlatırsan pek güzel olur ;)
    Sevgiler

  7. çok güzel bize bu bilgi paylaştığın için cani gönülden teşekkür ederim

  8. Genelde tam tersini yapıyorlar blogspot u wordpress e çeviriyorlar. Blogspot tema kısıtlı diye. Bilgiler için Teşekkürler gökhan. Geçiş yapmak istiyenlere rehber olacak ;)

    1. Evet haklısın genelde wordpresse geçiş oluyor ama bazen insanlar wordpresse alışamıyorlar. Sonra tekrar blogspota geçmek isteyenler oluyor.
      Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu