Kişisel

İnanırsanız Başarırsınız, Başarırsanız Mutlu Olursunuz

İnançlar kendi hayat deneyimimiz ve küçük yaşlarda aile, öğretmenler gibi yakın çevremizin bizlere aktardığı bilgilerle oluşur. Bir kere oluştuktan sonra da kolay kolay sorgulama gereği duymayız onları yani inançlarımızı. İnançlarımız, hayatımızı istem dışı yönlendirir.

Hatta farkında olmadan inançlarımızı destekleyen yeni bilgi ve görüşlere açıkken; inancımızın karşıtı olan bilgilere de kendimizi tamamen kapatırız. İnançlarımız doğrultusunda hareket eder, tepki verir ve beklentiler içine gireriz.

İnanırsanız Başarırsınız

İnanırsanız başarırsınız. Bazı inançlar, bizi güçlendirip hayatımızı kolaylaştırırken, bazıları da bizi sınırlayıp güçsüzleştirir. Bu nedenle neye inandığımızı bize ne sağladığını bilmeliyiz. Başarılı insanlarla başarısız insanların inandıkları şeyler farklıdır veya mutlu insanlarla mutsuz insanların… İstediklerimizi değil inandıklarımızı yaşarız. Bir şeye sahip olmayı çok istiyor ama onun olacağına inanmıyorsanız, isteğiniz değil inancınız kazanacak, yani sahip olmak istediğiniz her neyse ona sahip olamayacaksınız.

Burada kendi inançlarımdan bir tanesinden örnek vermek istiyorum. Bundan daha önceki bir kaç yazımda da bahsetmiştim. Yıllar önce bir merakla web sitesi açmaya merak saldım. Daha önce bu konuda hiç bir eğitim almadım. Bu düşüncem oluştuğunda nasıl yapacağım, nereden başlayacağım ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyordum. Fakat şunu çok iyi biliyordum. Hemen olmasa da bir süre sonra bu düşüncemi hayata geçirecektim.Önceleri saatlerce bilgisayar başında farklı farklı sitelerde bu konularla ( web site nasıl kurulur) ilgili bilgiler araştırdım. Her yeni bir şey öğrendiğimde, web site kurulumun zor olduğunu ve site yönetiminin kolay olmadığını gördükçe biraz korkuyordum. Fakat düşüncemden hiç vazgeçmedim korkularım beni bu düşüncemden vazgeçiremedi. Çünkü bu işi başaracağıma çok inanmıştım.

Vel hasıl kelam, web siteyi kurdum deneme yanılma yöntemi ile sonra sildim tekrar kurdum bunu defalarca yaptım artık amacıma ulaşmıştım inancımı gerçekleştirdim. İnancımı gerçekleştirmenin verdiği mutluluk ile daha farklı içerik yönetim sistemlerini ( joomla, wordpress, datalife engine) keşfettim. ve hemen hemen hepsini kullandım. En son olarak bu blogu açtım ve düzenli olarak blog yazmaya başladım.

Düzenli olarak blog yazmaya başladıktan sonra çok değerli insanlar tanıdım. Eğer, ben o zamanlar zorlanıp bu işi yapamayacağım diye inancımdan vazgeçmiş olsaydım şu anda böyle bir blogumda olmayacaktı ve bu yazıyı da yazamayacaktım.

Amacım Akıl Vermek Değil, Sadece Tavsiyede Bulunmak

Amacım kimseye akıl vermek değil, sadece naçizhane tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğer gerçekleştirmek istediğiniz bir düşünceniz varsa ve o yolda ilerlerken bazı nedenlerden dolayı zorlandığınızda, bu zorluk sizi düşüncenizden, inancınızdan vazgeçirmesin. Aksine inancınıza daha sıkı sarılın. Lütfen unutmayalım bir şeye inanırsanız başarırsınız. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır.

İlgili Makaleler

54 Yorum

  1. Bu yazının altına imzamı atıyorum. Ellerine sağlık. İnanmak başarmaktır :) Sevgiler

  2. Valla gökhan hocam seni tebrik etmek istiyorum. Zamanında sorduğun sorulardan ve istediğin destekleri hatırlıyorum. Şimdi bloguna bakıyorum yüzlerce, binlerce takipçin ve her yazına aldığın onlarca yorumun var. Kendini ve blogunu oldukça geliştirmişsin. Başarıların devamını diliyorum.

    1. Teşekkür ederim Poyraz hocam.
      Evet zamanında çok yardımını gördüm. Bu yüzden bir kez daha can-ı gönülden teşekkür ederim.

      Allah'a şükür evet takipçi kitlem oldukça iyi.
      Teşekkür ederim hocam.

  3. Sizi cok iyi anlayabiliyorum, ben de aklina koydugunu öyle yada böyle yapana dek sonuna dek zorlayanlardanim, eger Almanya´ya gelis hikayemi merak ederseniz blogumda 2 yazim var cok mutlu olurum,

    Ellerinize saglik takdir ettim sizi , sevgiler

  4. Böyle anlatımları her zaman çok beğeniyorum. Hani insanın içinde ki o şeyi harekete geçiren türden olanlar :) Çok teşekkür ediyorum :)

  5. Gökhan iyiki inanmışsın yapmışsın ve başarmışsınn böylece bizde seni tanımışız :)

  6. Başarmakla kalmamış bunu yazıya dökerek okuyanlara da motive kaynağı oluşturmuşsunuz.. Kendi adıma paylaşım için teşekkür ederim. Sevgiler,

  7. Gökhan oğlum.Seni ilk defa bu hikayen ile tanımıştım.Sürekli bilgisayar başında çalışıp sonunda başardığını yazıyordun.Gerçekten çok etkilenmiştim.Sen her zaman belirttiğim gibi azimli, efendi, inançlı ve her şeyden önce saygılı bir evlatsın.Allah her işinde yardımcın olsun.Sevgilerimle oğlum.

  8. Sanırım çoğumuz benzer deneyimler ve süreçler yaşadık.
    Her şey o bir anlık merak veya istekle başlıyor ve sonra önü alınamaz bir hale geliyor. :)
    İyi ki de öyle olmuş. :)
    Geçen gün inanmak, azim ve kararlık üzerine gerçek bir hikayeyi paylaşmıştım, sonrasında bu yazıyı okumak tamamlayıcı oldu. :)
    Tebrik ederim ve başarılarının devamını dilerim. :)

  9. Aynı şekilde bende site açma konusunda endişeliydim. Şu anda tam olarak olmak istediğim yerde olmasam da, olmak istediğim yere en azından el uzatabiliyorum. Sevgiler.

  10. kesinlikle inançlı ve azimli olmalı insan.. İstidikten sonra başarır elbet.. İşini iyi yapınca da böyle iyi sonuçlar alır.. Kutlarım sizi..

  11. Hayal etmeden mucizeler gerçekleşemez.Ve ben mucizelere inanıyorum.Gerçeklik dahilinde, sınırların ötesini hayal ediyorum.Bu da benim son yazımın son paragrafı.Sizin bahsettiklerinizle örtüşen birer yazı hazırlamışız.Kesinlikle kalple inanmak gerek.Sevgiler…

  12. aynı şekilde bende sizin gibi düşünüyordum bir web sitesi açmak istiyordum ama bilmiyordum deneme yanılma yöntemiyle aça aça suan elimde çok kaliteli siteler oldu

  13. Önce ne istediğini bilmek yani hedefi saptamak, sonra da inanıp azmetmek yani o hedefe yılmadan atış yapmak. Kendine saygı gösterip önce sen inanmazsan kimsenin de sana inanmasını bekleyemezsin. Gerçekten bloglardan çok güzel insanlar tanıyoruz ama istek ve inançla yola çıkmasaydık gelip kapımızı çalmayacaklardı değil mi? Bu yazı gibi değerli fikirler ve bilgiler sunuyorsunuz ki insanlar da sizi okumak istiyor, yani saygı gösteriyor ve inanıyor. Elinize sağlık, çok güzel.

  14. blog yorum kulübünden sizi keşfettim ve hemen gfcden takibe aldım:)
    karşılaştığım ilk postunuz o kadar güzel ki. Akıl vermekten ziyade yol göstermek gibi böyle yazıları bende yazmayı severim, okumayı da öyle. Herkesin hedefleri olmalı ve hedeflerine giden yolda dimdik durmalı!
    Bende beklerim bloguma:)

  15. Acaba kaçıncı kez okuyacağım, sık kullanılanlara ekledim. Çok çok sevdim bu yazıyı. Bir de blog yorum etkinliğinden geliyorum, blog üzerinden takibe aldım. Sizi de bloguma beklerim, sevgiler…

  16. Azmini hep takdir ediyorum ,yazdıklarına katılamak mümkün değil yeter ki adım atmaktan korkmayalım.
    İlk internetle tanıştığım günleri hatırlıyorum da öğrendiğim her şeyi notlar halin de yazıyordum hatta bu gün birkaç tanesi elime geçti onların. önceleri hep oğluma soruyordum nasıl nedir ne yapayım diye devamlı yanım da olmayınca sıkıntı oluyordu.Daha sonraları her sorumu asla cevapsız bırakmayıp bir uzundan başlayıp diğer ucuna dünyayı önüme seren google arama sayesin de her gün yeni bir şeyler öğrendim.
    Senin gibi değerli genç arkadaşlar sayesin de de blogumu nasıl kullanacağımı öğrendim. Hala da öğrenmeye devam ediyorum çünkü bunu seviyorum.Denemekten korkmamak gerekiyor.
    Sevgiler teşekkürler,ellerine sağlık

  17. inanmak başarmanın yarısıdır.Azim ve kararlılık başarmanın diğer yarısı.

  18. kesinlikle inançlı ve azimli olmalı insan.. İstidikten sonra başarır elbet.. İşini iyi yapınca da böyle iyi sonuçlar alır.. Kutlarım sizi..

  19. Yazını tekrar okudum, çok güzeldi, hatırladım tekrar okuyunca oğlum. Kalemine sağlık. Yeni yılın sağlık, huzur, başarı ve mutluluk dolu olsun Gökhan oğlum. Sevgilerimle :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu