GenelKişisel

Sizi de Ararlarsa Korkmayın Sakın

Telefonla Arayıp İnsanları Korkutarak İnsanları Korkutan Dolandırıcılar

Bugün sabah saat 08: 15 sıralarında kendisinin Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen bir kişi tarafından arandım. Beni arayan kişi terör örgütü suçlamasında bulunduğumu söyleyerek İskenderun Emniyet Müdürlüğüne gelmemi istedi.
Tabi, bundan önce benim bütün bilgilerimi söyledi doğum yerimi adımı soyadımı anne adı ve baba adımı kendisi söyledi. Bu arada hiç kimseyle irtibata geçmeden derhal İskenderun Emmiyet Müdürlüğüne gelmemi söyledi açıkçası ilk başta biraz korkmadım değil, biraz korktum.
Karşıdaki kişi terör örgütüne yardımda bulunduğumu söyleyince biraz korktum fakat daha sonra benim gelirimi, ne kadar maaş aldığımı sorunca direk olarak aklıma dolandırıcılar olduğu geldi.
 Beni arayan kişi İskenderun Emniyet Müdürlüğüne gelmemi istiyordu ve bu arada telefonu kesinlikle kapatmayacaksın dedi, bende hemen bizim ilçedeki Dörtyol ilçesindeki Emniyet Müdürlüğüne gittim tabi bu arada telefon açık, içeriye girdim direk telefonu Polise verdim ve polise; Abi telefonda böyle böyle diyen bir kişi var dedim. Polis gereken cevabı verdi.
Aslında Emniyet Müdürlüğüne gitmeye bile gerek yoktu fakat ben her ihtimale karşı bulunduğum ilçedeki Polisin haberi olsun diye gitmiş oldum. Yani bugün az kalsın karşıdaki kişi birazcık beni korkutabilseydi dolandıracaktı. Bu yazıyı yazıyorum çünkü beni arayan kişiler belki sizleri de arayabilir bu tür şeylere sakın inanmayın aşağıda beni  arayan numarayı da yazacağım. Belki denk gelir sizi de ararlarsa direk kapatın hiç konuşmaya bile gerek yok.
Beni arayan dolandırıcıların numarası : 0537 761 5794

İlgili Makaleler

62 Yorum

  1. Bu işin suyu çıkmış durumda Gökhan hocam… Adamlar azıtmış memlekette istedikleri gibi top çeviriyorlar… Benim internet bağlattığım telefon numaramı (ben bile ezbere bilmiyorum) arayıp dolandırmaya kalktılar… Bu bilgileri nasıl ele geçirdiler bunları da sorgulamak lazım.

    Geçmiş olsun.

    1. Aynen hocam iyice suyunu çıkardılar.
      Daha kötüsü, Devlet bu işin önünü kesemiyor hemen. Önce o numaranın kime ait olduğunu bulmak gerekiyor daha sonra mahkeme kararı ile o numarayı iptal ediyorlar sanırım.

  2. Allah fırsat vermesin. Ne kadar yaygınlaştı bu dolandırıcılık olayı. Her gün haberlerde duyuyoruz. Şimdi sizin de başınıza gelmiş. Geçmiş olsun.

  3. geçmiş olsun bu tuzağa düşüp çok insanın canı yandı hala da kökü kurutulamadı.

    1. Teşekkür ederim.
      Evet bu tür numaraları kapatmak biraz zaman alıyor ve adamlar bu arada zaten binlerce kişiyi arıyorlar.

  4. Ahh ahh bu durumlar son aylarda o kadar sık yaşanıyor ki. Geçmiş olsun. Dolandırılmak ayrı bir sıkıntı ama yaşattıkları korku da insana yetiyor. Geçmiş olsun ve Allah hepimizi böylelerinden korusun.

  5. Geçmiş olsun Gökhan,annemi de aramışlar,eşimi de aradılar.Yani her an aranabiliriz,Sen doğrusunu yapmışsın.

    1. Teşekkür ederim Sevda Abla.
      Aldanmamak gerek, aslında hiç konuşmayacaksın bile çünkü insanın sinirini bozuyorlar. Direk kapatmak gerek.

  6. Geçmiş olsun öncelikle. Uyanık olmak gerekiyor, boş anında, kötü bir zamanında yakalayabilirler insanı. Ben de benzer bir olay yaşamıştım. Karşımdaki beni ciddi ciddi tehdit etmişti durduk yere, ben de gülüp geçmiştim. Yazmanız farkındalık açısından iyi olmuş, teşekkürler. :)

  7. geçmiş olsun gökhan, bilgilendirme için teşekkürler. Anlayamadığım şey bu kadar kişisel bilgiye nereden nasıl erişebiliyorlar, böyle tuzaklara düşmemek mümkün değil ya :(

    1. Teşekkür ederim.
      Abla, internette her şeyimiz mevcut örnek veriyorum herhangi bir hastanenin kayıt bilgilerini ele geçirseler, ki bu tür şeyler yapıyorlar veya vatandaşlık numarasından bile istediklerini bulabiliyorlar.

  8. Teşekkür ederim. İyiki anlatmışsın ve serinkanlı davranmışsın. Bazı insanlar korkup dolandırılıyorlar.

    1. Rica ederim.
      Açıkçası bende biraz korktum önce fakat sonra gelirimi, ne kadar maaş aldığımı falan sorunca hemen anladım.

  9. Geçmiş olsun Gökhan, neyse ki senin olaylardan haberin var, haberi olmayan insanları dolandırıyorlar hala bıkmadılar insanların hayatlarıyla oynamaktan..

    1. Teşekkür ederim kardeşim.
      Benim anlamadığım o aldıkları para boğazlarından nasıl geçiyor. Haramı, kul hakkını hiç mi bilmiyorlar bu insanlar, gerçi bilseler zaten yapmazlar.

  10. Bütün hırsız uğursuzları dışarı salarlarsa olacağı bu! Suç oranı o kadar artti ki maalesef! Ucuz kurtulmuşsunuz, geçmiş olsun.

  11. Geçmiş olsun, bir benzeri olay yakın bir zaman önce arkadaşımın başına geldi ve yaklaşık 15bin parasını kaptırdı.

  12. Beni de aramışlardı yüzlerine kapattım dinlemedim bile. Bir daha da arayan soran olmadı.☺

    1. En iyisini yapmışsınız, yüzlerine kapatarak en azından öyle pislik insanların sesini duymamışsınız :)

  13. Geçen sene beni de aramışlardı. İnsan ister istemez korkuyor. Ama ben telefonu kapattım korktuğum için. Sonra babama söyledim. Emniyete yakınmış zaten hemen gitti. Müdürle konuştuk. Beni bile aradılar, dalganı geç kapat boşver dedi. Zaten bir sıkıntı olsa adrese gelirler yani aranmak pek de mantıklı gelmiyor :)

    1. Evet aynı şeyi bana da söyledi polis, Devletin binlerce aracı ve polisi var, eğer sen öyle bir şey yaptıysan zaten Polis seni bulur dedi. Sonra bende rahatladım.

  14. Geçmiş olsun Gökhan abi. Allah'tan hemen farkına varmışsın. Bir de telefonu kapatmayacaksın falan demesi şu telefonda hipnoz ederek dolandıran çetelerden sanırım. Her yerde kol geziyorlar. Artık bunlara kesin bir çözüm bulunmalı. Açıkçası böyle bir aramada bende korkardım. Bilmeyen insanlar hep kanıyor yazık.

    1. Teşekkür ederim kardeşim.
      Çözüm olarak çözümü var bu tür suçların bana göre;
      Örneğin telefon hattı alırken, hat alanın yanında ailesinden bir kişininde imzası olmalı bence, çünkü adam gidip bir kişinin üzerine tabi o kişinin haberi yok, 15 – 20 hat alıp binlerce kişiyi arıyor.

      Bir de bu tür suçlara çok ağır cezalar verilme ki, caydırıcı olsun, böyle bir şey yapmaya kalkışan çok büyük ceza alacağını bilsin ki, böyle bir şey yapmaya cesaret edemesin.

  15. Merhabalar Gökhan Bey.
    Önce geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim. Çünkü bu adamlar profesyonel ve rollerini çok güzel yapıyorlar. Ancak artık şu kadarını biliyoruz ki, ne polis, ne savcı ne de karakol, bilgisine ya da ifadesine başvuracağı kişiyi asla telefon ile aramıyorlar. İşte, emniyet müdürlüğü olsun ya da savcı olsun kimseye telefon açarak herhangi bir uyarı ya da talimat vermiyorlar.

    Bu işi yapan dolandırıcılar ileride mutlaka yöntem değiştireceklerdir. Çünkü, artık bu telefon zokasına kimseyi düşüremiyorlar.

    Paylaşımın ve verdiğin bilgi ve uyarılar için çok teşekkür ederim.
    Selam ve dualarımla.

    1. Teşekkür ederim Recep Bey.
      Evet artık bunu herkes biliyor, dediğiniz gibi yakında yeni bir arayış içine gireceklerdir.

  16. Sosyal medyada paylaşıyorum. Ben bilsem bile tanıdıklarımı uyarmak amaçlı. Geçmiş olsun Gökhan abi.

  17. Geçmiş olsun :(( Ne günlere kaldık, daha neler göreceğiz, kimbilir! Uyarınız için çok teşekkürler…

  18. aynı durumun bir benzeri bizim de başımıza geldi, ama bilinçli olduğumuz için diş geçiremediler. olaydan sonra korkmadık değil, korktuk; hatta telefonun internetin fişlerini çekip karakola gidip durumu anlattık.

    Bu işi meslek edinmiş insanlar var. dünyanın çivisi çıktı..

  19. Bənzər xəbəri görmüşdüm tv-də Türkiyədə olmuşdu yenə. Amma onları tutmuşdular/yakalamışdırlar. Ağıllı davranmasınız ;) Bu paylaşımınız da çox yaxşıdır.İnsanları nömrəni də verərək tam bilgiləndirmisiniz. :)

  20. Geçmiş olsun kardeş. Bu tür olaylar iyice yayıldı herkes bu konuda dikkatli olsun. Beni de bankaymış gibi aradılar yaklaşık 3 ay önce, borcum olduğunu parayı yatırmamı istedi benim bankayla hiç bir alakam yok. Direk cevabını verdim kapattım :)

    1. Teşekkür ederim kardeş
      Evet bankadan aradıklarını söyleyenlerde oluyor, geçen yıl iş yerinde arkadaşın başına geldi, arkadaş direk küfür etti ve telefonu kapattı bir daha da aramadılar.

  21. geçmiş olsun beni de aradılar böyle. ben anladım hemen adam da bi sinirlendi küfür ede ede bi hal oldu bana. sonra 155 e haber verdim ama birşey yapamayacaklarınısöylediler dikkatli olun innanmayın dediler. ben de haberi olsun dedim emniyetin. aman kanmasın kimseler.

    1. Teşekkür ederim Derya Abla.
      Evet abla, bende en azından polisin bilgisi olsun istedim, o yüzden hızlı hızlı polis karakoluna girdim.
      Aynı şeyi bana da söyledi polisler.

  22. Geçmiş olsun,

    Geçen sene benimde başıma bir benzeri geldi.. Sahip olduğum kredi kartlarını saydılar, hesapları saydılar sonra teyit olarak benden cvc kodu istediklerinde durumu anladım.. İlk başta banka sanıp konuşuyorsunuz, o an düşünememiş olsam belki de söyleyecektim.. Hayır bu kadar detaylı bilgileri nasıl ediniyorlar anlamadım..

    1. Teşekkür ederim.
      Anlattığınız olay geçen yıl ağabeyimin başına geldi, onunda boşluğuna geldi sanırım, kartın cvc kodunu verdi bize söyledi bir kaç saat sonra biz hemen anladık, sonra gittik bankamatikten baktık kartta hiç para bırakmamışlar, sonra kartı iptal ettirdik.

      İnternet sayesinde buluyorlar, örneğin herhangi bir hastanenin bilgisayarlarına giriyorlar tabi bundan hastane yönetiminin haberi olmuyor. Bütün o hastaneye gelen bütün kişilerin bilgilerini alıyor zaten vatandaşlık numarasını bildikten sonra her şeyi öğrenebiliyorlar internetten.

      Yanlış anlaşılmasın hastaneyi sadece örnek olarak verdim, yani hastane gibi veya buna benzer kurumlardan ÇALIYORLAR.

  23. Ah, İskenderun çocukluğumun şehri! Güzel bir şey okuyacağım sandım, dolandırıcılık olunca! Uyanık davranmak lazım, bazen hiç bu hareketi yapmayacak insanlar 1 anlık gaflete düşüp gelebiliyor böyle tuzaklara…

    1. Evet insan o anki panikle sağlıklı düşünemiyor ve dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor.

  24. Çok arttı bu olaylar.. Sakinliğini koruyabilmeli insan.. Siz de sakin ve ayık davranmışsınız.. Herkes böyle yapabilse onlar da artık cesaret etmezler böyle sahtekarlıklara..
    Geçmiş olsun…

    1. Teşekkür ederim.
      Evet önce biraz korktum ama sonrasında dolandırıcılar olduğunu anladım hemen.

  25. Çok iyi yapmışsınız. Bir çok kişi bu insanlar yüzünden mağdur. Yazınız çok bilgilendirici, sevgiler

    1. Teşekkür ederim.
      Evet ne yazık ki bir çok kişi bu tür durumlardan mağdur oluyor.
      Sevgiler.

  26. Bizimkileri dolandırdılar
    İki telefondan hem de askeriyrnin önünde almışlar parayı gerçi sonra yakalandılar ama malesef giden gitti.
    Nasıl bu kadar detaylı bulabiliyorlar her şeyi anlamıyorum.

    1. Geçmiş olsun size de ama giden gitmiş, bundan sonra öyle bir şey olmaz inşallah.

      İnternet sayesinde buluyorlar, bir ailede herhangi bir kişinin vatandaşlık numarası ile o ailedeki bütün kişilerin bilgilerine ulaşabiliyorlar. Kimin üzerine hangi hat var o hat'ın numarasını falan her şeyi bu şekilde buluyorlar sanırım.

  27. bugün aradılar beni de , en numaram yeni kimse bilmiyor , şaşırdım önce çalınca , açtım işte falanca emniyetten arıyorum , terör örgütüne yardım ettiğiniz falan deyince ben de, bu numaraları yemiyoruz kardeşim dedim , aman efendim bir küfür bir kıyamet :) benim de sinirlerim bozulmuştu telefonu kapattığımda fakat elemanı da bir hayli şaşırttım zannederim :) ne yazık ki inananı çok

    1. Çok güzel cevap vermişsiniz, evet istedikleri gibi olmayınca direk küfür ediyorlar.
      Maalesef inanan gerçekten çok fazla. :)

  28. Bunlar asla bitmez, tabi kanan insanlar oldukça. Gerçekten ilginç bukadar uyarılara rağmen hala devam etmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu