GenelKişisel

Kitap Karşılığında Tema Düzenleme Düşüncem Birilerini Rahatsız Etti

Tema Düzenleme Düşüncemden Rahatsız Olanlar 

 Yaklaşık 15 gündür yazı yazamıyordum.İşlerimin yoğunluğundan dolayı, bilindiği üzere 31 Mart 2016 Tarihinden bir karar aldım. Bir düşüncem vardı ve bunu sizlerle paylaşmak istedim ve Sizce bu düşüncem nasıl? başlıklı yazıyı yazdım. Düşüncemle ilgili güzel yorumlar aldım.  Bugüne kadar bir çok kişiye yardımcı oldun, tema düzenleme veya diğer teknik konularda sorulan sorulara elimden geldiği kadar cevap vermeye çalıştım. Konuya geçmeden önce öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Zaman  herkes kadar olduğu için benim içinde son derece önemlidir.
 Bilmeyenler için kısaca yazayım. Düşüncem şöyleydi; temasını değiştirmek isteyenlere veya temasında bir takım aksaklıklar olanlara 8 kitap karşılığında yardım edecektim. Sağ olsunlar bazı arkadaşlar bu düşüncemi güzel buldu çünkü benim amacım kimseden ücret talep etmek değildi bunun karşılığında yeni veya eski fark etmez sadece kitap istedim bir amacım vardı kendim için ve mahallemdeki insanlar için küçükte olsa bir kütüphane tarzında bir şey yapmaktı, mahalleden arkadaşlarıma, bana okuyacak kitap ver dediklerinde onları boş çevirmek yerine ve benimde okumam için böyle bir şey yapmaya karar verdim.
  Fakat her ne hikmetse bu bazılarının çok zoruna gitmiş olmalı ki Serdar Bey‘in Blog yazarlarına uyarımdır. Başlıklı yazısının altına benim adımı vermeden benimle ilgili yorumlar yapmışlar. Şimdi diyeceksiniz ki orada senin adın geçmiyor. Evet adım geçmiyor ama kendisini çok akıllı sanan muhterem şöyle demiş,  Yüksel Duman isimli şahıs şöyle demiş ortalıkta tasarımcıyım diyerek insanları kandırmaya çalışan ve 8 adet kitap karşılığında tasarım yaptığını söyleyen kişi bir de yaptığı tasarımların altına kendi linkini koyuyor demiş. Benim düşüncemi desteklemeye de bilirsin belki bu düşünce size göre çok gereksiz de gelebilir veya çok saçma bulabilirsiniz. Yorumda yapabilirsin.  
Fakat yaptığın yorum hakaret içermesin. Ne demek insanları kandırıyor, kim kimi kandırıyor. Sen benim kişiliğimi, sen benim karakterimi , sen benim düşüncemi biliyor musun beni tanımadan etmeden nasıl böyle konuşabilirsin, nasıl insanları kandırdığımı söyleyebilirsin?
 
  Öncelikle buradan o kişiye şunu belirtmek istiyorum.  Herkesi Allah biliyor. Ben tasarımcıyım diye ortalıkta gezmiyorum. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Evet temasını düzenlediğim sitelerin altına düzenleyen olarak kendi linkimi koyuyorum fakat sor bakalım o temasını kurduğum kişilere bunu site sahibine sormadan mı yapıyorum.  Yorum yapabilirsiniz ama orada insanları kandırmaya çalışıyor demeniz çok saçma geldi açıkçası bana bu devirde kim kimi kandırabilir,  Onu da geçtim benim neden öyle bir düşüncem olsun, insanları kandırmak gibi ayrıca bu durum sizi neden bu kadar rahatsız etti hiç anlam veremedim.  Zaten size gereken en güzel  cevabı Serdar Bey, yorumunda vermiş buradan bir kez daha Serdar Bey‘e teşekkür ediyorum.
Kitap Karşılığında Tema Düzenleme Düşüncem Birilerini Rahatsız Etti
 Bir başkası  Adsız olarak yaptığı yorumda tema düzenlemenin 5 dakikalık olduğunu söylemiş o kişiye tema göndersem acaba 5 dakika da değilde bir kaç saatte düzenleyebilir mi, temayı yüklemekle iş bitmiyor. Düzenlemesi var, blogger panelinde yapılması gereken seo ayarları var. Ben sadece tema yükleyip düzenlemiyorum yani tema kurduğum sitelerde blogger panelinde yapılması gereken seo ayarlarını da yapıyorum. Evet bunlar sizlere belki 5 dakikalık gibi görünebilir ama ben 5 dakikada yapamıyorum kusura bakmayın artık.
 Şunu da belirtmek istiyorum tekrar bu düşünceme yani tema düzenleme karşılığında 8 adet kitap talep etmem konusunda, temasını düzenletme den bile veya site sahibi olmayanlar bile kitap göndermek istedi fakat bunların hiç birini kabul etmedim. Etmemde emeğim olmayan hiç bir şeyi kabul etmem bu her şeyden önce benim karakterime yakışmaz.
 Buradan temasını düzenlediğim arkadaşlara sesleniyorum ve altını çizerek söylüyorum blogunuz da benim linkim varsa kaldırmak isteyenler kaldırabilir ve şunu da belirtmek istiyorum O şahıs ve onun gibi düşünenler mutlu olsunlar artık temasını düzenlediğim sitelere kendime ait hiç bir link koymayacağım. Fakat kitap karşılığında tema düzenleme düşüncemden de vazgeçmeyeceğim. 

İlgili Makaleler

100 Yorum

  1. İnsanlar neden birilerinin one çıkmasından bu kadar rahatsız. Beni de şikayet edenin kim olduğunu biliyorum ve özellikle yaptığını da. Sen yoluna devam et Gökhan biz hep yanındayız. Senin tamamen iyi niyetle bu işi yaptığını biliyoruz. Bu çamur atma, niyet okuma hastalığı blog dünyasını da sarmış malesef

    1. Teşekkür ederim Anne güncesi
      Evet birileri, bazı şeylerden rahatsız oluyor ama neden rahatsız oluyor anlayamıyorum.

  2. Bu tarz olumsuzluklar sizi yıldırmasın, aynen devam edin. Çok güzel bir düşünce.

    1. Bu tarz olumsuzluklar beni yıldırmaz, sadece biraz morelimi bozuyor. Onlar rahatsız olsunlar ben düşüncemden vazgeçmeyeceğim.

  3. Kim ne derse desin tema düzenlemek o kadar da basit bir iş değil. Ücretsiz indirdiğim temayı içinde zararlı linkler var mı diye aramaktan, resim boyutlarını ayarlamaktan uyduramadığım saçma sapan menüleri düzeltmekten kullanamadım bile. Çünkü kod bilgim yok kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım o da pek başarılı olmadı. Sizin düşünceniz bence çok güzel ve verimli bir düşünce olmuş. Kendi kendilerine bir şey yapamayanlara bu şekilde yardımcı olmak kandırmak değil aksine kitap gibi güzel bir şeyi olaya alet ettiğiniz için alkışlanacak bir şey olmalı.

    1. Kesinlikle haklısınız, tema düzenlemek gerçekten kolay bir şey değil en azından bana göre öyle yani ben onların dedikleri gibi 5 dakikada yapamıyorum.

      Teşekkür ederim.

  4. Gökhan işte bunlar hep sanal dünyanın cilveleri:) Doğru bildiğinden şaşma, blogumu senin sayende o kadar güzelleştirdim ki her açtığımda yüzümde bir gülümseme oluşuyor. Tasarımcıyım diyen çoğunda daha iyisin, linkini koyman da en doğal hakkın. Yolun açık olsun kardeşim.

    1. Aynen Elif abla, sanal dünyanın sanal insanları işte :)
      Onlar öyle konuşacak diye elbette bildiğimden vazgeçmeyeceğim. Onlar ne düşünürse düşünsün
      Teşekkür ederim Elif abla.

  5. Ben aslında bambaşka bir sorundan bahsetmek istemiştim o yazımda ama konu ne yazık ki değişik yerlere gitmiş. Canınızın sıkılmasında benim de payım var sanırım. Tekrar kusura bakmayın ve kafaya takmayın.

    Zamanında anonim olarak bana da ne yorumlar yazıldı, ne yaftalar yapıştırılmaya çalışıldı. Sonuçta 5 yıldır Blog Hocam ile buralardayım, beni bilen bilir diyerek yoluma devam ettim. Bence siz de öyle yapın. Sizi bilen biliyor…

    1. Estağfirullah Serdar Bey.
      Siz blog yazarları için gerçekten çok güzel yazı yazmışsınız yaptığınız uyarı çok iyi oldu. İnanın canımın sıkılmasın da sizin hiç bir payınız yok lütfen öyle düşünmeyin.

      Asıl ben teşekkür ederim size o kişiye verdiğiniz güzel cevaptan dolayı.

      O kişi yorum yapabilir fakat yapılan yorum hakaret içermemeli bence, daha beni tanımadan kişiliğim hakkımda bilgi sahibi olmadan. İnsanları kandırdığım dan bahsetmiş benim canımı bu sıktı sadece

      Ama o kişi öyle dedi diyede düşüncemden vazgeçecek değilim. Tekrar teşekkür ederim Serday Bey, güzel yorumunuz için.

  6. Bu da o siteye yazdığım yorum:

    Yuksel Duman,

    ''hedefi bayan blogcular'' şeklinde gayet yersiz ve uygunsuz bir ifade ile suçladığınız Gökhan Tekin'i bizzat tanıyorum. Pırıl pırıl, tertemiz kalpli, doğrudan yüzünüze bile bakmayan genç bir insan. Elbette bayan blogcular daha çok yardım istiyor çünkü sizin dilinize doladığınız o kodlar, eklentiler, SEO BEN GİBİ PEK ÇOK BAYAN BLOGGER'IN UMURUNDA BİLE DEĞİL. Biz kişisel bir arşiv olarak blog yazıyoruz ve çok basit noktalarda tıkanabiliyoruz; takipte olduğum blogları takip etmeyi nasıl bırakabilirim sorusuna cevap bulamadım mesela geçenlerde, sağolsun Gökhan, onca işinin arasında anlattı.

    Lütfen bilip bilmeden kötü niyetli yorumlar yapmadan önce iyi düşünün

  7. Gökhan Bey, okudukça ağzım açık kaldı. Serdar Bey'in bloğuna da gidip okudum yorumları. Benim bloğumda da, blog tasarım Benim Tutkum linki var. Olmalı bence, tasarımımı beğenenler Gonca'ya ulaşmalı. Bu neden insanları rahatsız etmiş. Bu işi beş dakikalık görenler, kusuruma bakmayın, kendileri yapsınlar. İnsanların, ne var bunda tavırlarına katlanamıyorum. Şu an yazarken bile sinirleniyorum.
    Kandırılmak nedir bilmemişler bu insanlar!
    Biz sizi tanıyor, biliyoruz. Temamdan çok memnunum, aksi halde geleceğim tek kişi siz olurdunuz. Hele ki, kütüphane kurmak gibi asil bir çabayı anlatmaya hiç bir övgü yetmez.
    Lütfen, bunlara kulak asmayın.

  8. Sizin bu süreçte nasil bir tavır sergilediginizi biliyoruz zaten her aşamada onay alip birseyleri yaptınız temasini yaptiranlari rahatsız etmemiştir adinizin konmasi da beyfendiyi neden rahatsız etmiş acaba.Ayrıca ortalikta ben tasarim yapiyorum diyip te daha kötü isler çıkaran var.Ben kendi adima yaptiginiz tema duzenlemesinden çok memnunum.Beni teşvik eden şey ise bunu ne icin yaptığınız.O yüzden siz kendinizi biliyorsunuz ee bizde az çok sizi okuyoruz.Böyle yorumlar sizi olumsuz etkilemesin ve yaptığınız işe ınşallah devam edersiniz

  9. Ben buralarda yeniyim, henüz kimseyi fazla tanımıyorum ancak insan kendinden emin olduğu sürece yoluna devam etmeli. Herkes er yada geç gerçeği görecektir zaten. Ben de yaptığınız çalışmaları güzel buluyorum. Sonuçta kimseyi kandırarak, habersiz bir şey yapmıyorsunuz. Ve tema düzenlemek kesinlikle 5 dakikalık bir iş değil. Emek gerektiren, zaman gerektiren bir şey. Aldığınız yorumlar da hakkınızda söylenenlerin ciddiye alınmadığını gösteriyor. :)

    1. Kesinlikle, tema editlemek gerçekten öyle 5 dakikalık bir şey değil.

      Teşekkür ederim Serhat.

  10. siz, insanarın söylediği şeyler bakmayınız. tüm bunlar, sizi caydırmak için. ama ben sizin cayacağınızı düşünmüyorum. hem kendi linkinizi koysanız ne olacak ki.. Takmayın kafanıza derim. Sizin niyetiniz önemli ve biz sizin niyetinizi biliyoruz. siz doğru bildiğiniz yolda ilerlemeye devam edin. İYİ ŞEYLER DESTEKLENMELİ. BİZDEN TAM DESTEK.

    sevgilerle.

  11. Gökhan kardeşim, bu konuyu seninle konuşmuştuk iyi hatırlıyorum. İnsanlar kendi yapmayı başaramadıkları iyilikleri kıskanır ve bencilce çemkirirler, içlerinden fesatlıkları atamazlar, düşüncesi öyle çünkü zannediyor ki herkes kötü çünkü kendi kötü en azından niyeti kötü. Kime anlatsam "helal olsun adama" diyorlar. Yolun açık, hiç canını sıkma bunlara da kulak asma, sevgiler..

    1. Evet kardeşim çok haklısın, insanlar başaramadıkları bir konuda başkasını gördüğü zaman. Hemen çamur atma derdinde fakat bilmiyorlar ki bu dünyada kalıcı değiliz. Bu dünyanın bir de öbür dünyası var. bir insana çamur atmak bu kadar kolay olmamalı bence.

      Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim kardeşim.
      Saygılar.

  12. Meyveli ağaç taşlanır sıkma canını, benim takip ettiğim bloglar arasında değildi, link vermişsin tıkladım ve oraya da kısa bir yorum bıraktım. Üzülme canım biz seni biliyoruz. . :) Böyle isim vermeden ama kişileri kasdederek yazılar yapmak, ithamlar, dedikodular çok ayıp. Olgunlaşmamış kişilik göstergesi. Üzülme….

    1. Aynen abla meyve veren ağaç taşlanır. Bu tarz yorumlar ve bu tarz düşünen kişiler beni yıldıramaz zaten.
      Teşekkür ederim abla.

  13. Kişi hangi kötü kalbiyle hangi pencereden bakarsa baksın ne çiçekleri görür ne bol güneşli sabahı sadece camları açtığında karanlık bir dünya saolsun bizde klavye artisliği üstüne kimse elimize su dökemez iyi güzel doğru hayırlı bir iş yapmak isteğen birini hemen baltalamalıyız güzel bir fikir sunan kişiyi eleştirmeliyiz biz toplum olarak iyi bir sonuç elde etmek isteyen birini bir alkışlasak sadece oturduğumuz yerde klavye başında dünyayı kurtaramayacağımızı anlasak birazcık bizde bu toplum için neler yapabiliriz diye bilsek yardımlaşmanın birini mutlu etmenin nedenli güzelliğini bir tatsak yada her şeyin çıkar olmadığını bilsek ben iyi niyetinizi takdir ediyorum. Güzel projeniz için sizi tebrik ederim. Gökhan bey ….

  14. Gökhan! boş ver… neden takıyorsun ki en büyük tepki tepkisizliktir! Biz seni biliyoruz, niyetini de biliyoruz ki takdir eden çok oldu hatta bazıları için iyi de fırsat oldu ;)
    Seo ayarlarının önemini biliyordum ama yapması benim için bir hayli güç… Herkes anlamıyor seo, tasarım, eklentiler… kısımlarını o kadar emek verdin, küçük bir imzanın olmasının ne zararı olabilir ki! Ben özellikle istiyorum, imzan olsun hatta bana özel diye :)
    Sığ düşünceler… kısır döngü… el salla geç! Gereksiz…

    Hee unutmadan!!! Gökhan'ı admin olarak atadım, seo ayarlarımı yaptı, çerez kodlarımı ekledi… teknik ne gerekiyorsa yaptı hem de KARŞILIKSIZ, İMZASIZ! BU DA ÖRNEK OLSUN MADEM! ;)

    1. Haklısın fenom, aslında bu tarz kişileri fazla takmamak gerekiyor ama İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR yazması canımı çok sıktı açıkçası. Beni normal yaşamımda da bilen biliyor zaten.

      Desteğin ve güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim.

  15. Sevgili Gökhan,

    Biliyorsun aynı arkadaş Feray'ın blogunda da aynı şeyleri yazmıştı. Orada yazdığım cevabı aynen buraya da aktarmak istiyorum izninle:

    "Direkt alıp yerleştirse bile -ki olayın böyle olmadığını biliyoruz- zaten biz onu yapamamış insanlarız. Gökhan hep ne yaptığını paylaşır. Olayda büyük bir vaad yok, hep "düzenleyen, editleyen" diye de imza atıyor, bu da dürüstlüğünü gösteriyor.
    Ayrıca bu karşılıklı bir yardım projesi :)
    Böyle teknik bir yoruma gerek yoktu bence."

    Buraya da eklemek istedim.
    Bence arkadaş blog blog gezip seni yazacağına vaktini daha değerli şeyler için kullanabilir.

    Sen hiç üzme canını. Şimdiye kadar senden yapmadığın bir şey dinlemedim.
    Buradaki insanlar tasarım yapmasan bile kitap verebilecek yüreğe sahipken bunu kabul etmeyip emek harcıyorsun.
    Hepimiz de biliyoruz.
    Sevgiler

    1. Evet dağınık haklısın orada da yorum yapmıştı fakat, açıkçası çok takmamıştım o yorumunu ama Serday Bey'in yazısında İNSANLARI KANDIRDIĞIMI yazmış bu da benim gerçekten canımı sıktı.

      Evet bu düşüncemi açıkladığımda bir çok kişi iletişimden meil gönderdi, bir çok e-posta aldım hiç bir şey istemeden kitap göndermek isteyenler oldu hepsine buradan bir kez daha tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

      Fakat ben, bugüne kadar emeğim olmayan, hakkım olmayan hiç bir şeyi almadım. Almamda, bu yaşıma kadar böyle yaşadım. Bu yaşımdan sonrada böyle yaşayacağım.

  16. Ya şimdi ne desem ne söylesem bilemiyorum gerçekten. Bazen kafamın tası atıyor. Şunu biliyorum ki blogumu ilk açtığımda senin ve diğer birçok blog tasarımı hakkında yaan blogger arkadaşımın yazılarında faydalandımve eserim ortada :d

    Yaptığın işi küçümseyen insanların yüzde 99'u senin yaptığını yapamayan, kalan yüzde 1 ise seni kıskananlardır. O yüzden takma kafaya Gökhan, Biz 40 kişiyiz kırkımızda birbirimizi biliriz. Biz seni biliyoruz. Dert etme çatlak sesleri.

  17. Ben sadece "meyve veren ağaç taşlanır" diyorum bu duruma. Demekki doğru yoldasın Gökhan kardeş. Devam:)))

  18. En çok da ''Hedefi bayan blogcular'' yazısına takıldım. Sanki bayan bloggerların kendi aklı yokmuş gibi bir söylemde bulunmuş. Gökhan abi sen zaten blog temalarını kodlamadığını, hazır temalar üzerinden kişisel eklentiler yerleştirdiğini yazında belirtmiştin. Ama bununda bir emeği olduğu bilinmeli. Tabi ki herkes kendi düşüncesini belirtir fakat tema isteyenler gelip de senden yardımcı olmanı istemezdi. İşi de ücret değil kitap karşılığı yapıyorsun ve üstelik sana tema yapmadan kitap göndermek isteyenleri de kabul etmediğini de biliyoruz canını sıkma o yüzden.

    1. Aynen kardeşim, bayan blogcular demiş, fakat ben insan ayrımı yapmıyorum bayan veya erkek fark etmez insan olduktan sonra.

      Evet neler yaptığımı, neler yapacağımı temasını düzenleyeceğim kişiye detaylı olarak söylüyorum zaten.

      Evet tema düzenlemeden bile kitap göndermek isteyen çok kişi oldu fakat hiç birinden almadım. Bir kişi hariç Zehra Karabacak, Zehra abla kitap gönderdi sağolsun fakat ona da mutlaka bir blog açacağım. Eğer açmazsan ben rahat edemem çünkü.

      Tekrar teşekkür ederim kardeşim. Güzel düşüncelerin için.
      Çok sağol.

    2. Bak şimdi tam benim araya girme zamanim,bir suredir bende ki teknik arızadan (internetim bitti yaaa)olayları takip edemedim.Fakat ben ki Gökhan kardeşin blog tasarımı için ısrarlarına rağmen kabul etmemiş(çocuk nerdeyse yalvardı haaa)fakat o yine de kitaplar eline ulaşmasına rağmen( bu noktanın altını özellikle çiziyorum)blogumun hazır olduğunu benim ismine karar vermemi beklediğini söylemiştir.Daha ne yapsın😡Velev ki bizi kandırdı o şahsa ne !!Biz gönüllü kandık sana ne!!!Gökhan bizimle paylaşman güzel fakat kafana da takma kardeş.Senin yıldızın parladı ya bunlar çekemiyorlar.Yağlı boyanın dediği gibi haseddddd

  19. üzerinde durmaya bile değmeyen bir konu. insanlar kıskançlık krizleri tuttuğu zaman çok ciddi saçmalıyorlar. bir de zorla yapılmıyor ya bu iş. yani birinin kafasına silah dayayıp "8 kitap ver, temayı al" diye bir şey yok. bir de üstelik, bloghocam'daki yazı çok farklı konudan bahsediyor. adam kalkmış ne diyor? saçma.

    bu düşüncen güzel olmuş gökhan. devamını diliyorum.

    1. Aynen Gürkan kardeşim.
      Kimseye zorla bir şey yapmıyorum. Evet bloghocam'daki yazı çok farkı adam tutmuş onun altına gereksiz gereksiz yorum yapmış.

      Teşekkür ederim kardeşim.

  20. İyilikten maraz doğar arkadaşım. Kötüler nasıl da kendini belli ediyor hiç utanmadan!
    Geçende yardım isteyen, ancak link vermeyi bile beceremeyen biri de benim bütün enerjimi söküp aldı. Ben de yazı yazı yapsam mı diye düşünmüyor değilim.
    Takma kafana, değmez. Kimin neyi ne için yaptığı belli ki…

    1. Evet aynen.
      Benim yaptığım o tür kişileri neden rahatsız ediyor acaba
      ben onu çok merak ettim.

      Teşekkür ederim. Zeugma :)

  21. Gökhan abi böyle işler yaparken illaki yapacağın işte çıkarın işin yaptığını düşünenler olcak böyle kişilere en iyi cevap susmak olacaktır.Güzel projelerinin devamını diliyorum

  22. Gökhan kardeşim senin adını birçok yerde duyuyorum ve görüyorum bu nedenle sen en doğru olanı yapıyorsun. Bu konu ile ilgili o tarz yorum yapan kişiye ise burdan bol booolll selam yolluyorum. Nedemek istediğimi mutlaka anlamışsınızdır. Böyle şeyleri kafanıza takmayın görmezden gelin onlar arkanızdan atıp tutmaya devam etsinler. Sizi yükselten şeyin aslını biz can-o gönülden biliyoruz. Fazla söze gerek yok, kendini bilmez meymenetsiz kişilikler için parmaklarımızı yormaya değmez. En doğrusunu yapıyorsun HELAL olsun sana

  23. Bloğumu oluştururken bir çok blogdan kaynak yazılardan faydalanmaya çalıştım ve bu bloglerdan biri de sizin bloğunuz.Para değil kitap.Keşke bir kitap sever olarak herkes birbiri ile kitap paylaşabilse… bu bir blog düzenleme olabilir yada başka bir şey yada bir kuru teşekkür fark etmez önemli olan bence satırların ,cümlelerin kitapların paylaşılması diye düşünüyorum. Bloğumu oluştururken ayarlarını yapmak için kaç gecemi feda ettiğimi bildiğim için (ki hala tam anlamı ile istediğim gibi olmadı)sizi destekliyorum.

  24. Ben de o yorumu okudum. Birbirimizi elesrirebiliriz tabii ki herkes biebiriyle ayni fikirde olamaz ama saygiyi da korumaliyiz medeni insanlar olarak. Hazir tema birçok kisi kullaniyor. Biz acemilere haziri eklemek bile zor. Ben de blogumu actigimda cok yardimini gördüm hala da sorularim oluyor yaziyorum hemen yanitliyorsun. Ki aramizda basta bir yanlis anlasma da oldu ama sonradan yanlis anlasilma oldugunu acikliga kavusturduk. Kodlari yazan insanlarin tabii ki o ise verdikleri emek ve bilgi farklidir karsiligini mutlaka almalilar diye düsünüyorum. Sen de istesen alirsin cünkü parayla ölcülemeyecek olan zamanini harciyorsun insanlara. Bu is arz talep meselesidir. Isteyen yaptirir istemeyen yaptirmaz. Ister kitap istersin ister para istemeyen zorla yaptiracak diye bir sey yok. Yazinin altina elestiri yazilmasini daha etik bulurdum. Bugüne kadarki yardimlarin icin de herhangi bir ücret ödemedim onu da burada belirteyim :)

    1. Evet ben eleştiriye açığım, fakat eleştiri hakarete dönüşmemeli, ben kimseyi kandırmadım, özellikle bayanları kandırıyor demesi benim canımı çok sıktı açıkçası.

      Teşekkür ederim D.Soygul

  25. Bu tarz yorum ve eleştirileri kafanıza takmanıza hiç gerek yok. Sizin yerinizde olsam yazmaya bile üşenebilirdim. Karşınızdaki kişi mutlak olarak tema düzenlemenin ne kadar ince iş gerektiğini bilmeyen birisi gibi görünüyor ya da çok profesyonel bir webmaster. Benim için burada önemli olan şey bir şeylerin kitap karşılı yapılması. Projenizi gönülden destekliyorum. :)

  26. Gökhan hocam, aramıza hoş geldin mi desem bilmedim :)
    Bu yorumlara kafana takma. Geçenlerde birisi tema düzenleme konusunda destek istedi. İşte genişlikler düzenlenip responsive yapılacak vs. Dedim ücreti bu.
    – Hocam ne yaptın. Bu iş parayla yapılır mı ? Vaktim olsa ben yapacaktım ama
    Cevaba bakar mısın? İnsanı böyle aptal yerine koyanlar var.
    Neyse ben de ilk zamanlar çok kafaya takıyordum ama artık umursamıyorum.

    1. Aslında umursanmaması gereken bir yorumdu fakat, insanları kandırıyor demesi beni çok sinirlendirdi.
      Teşekkür ederim Poyraz hocam.

  27. Çok takılması gereken bir durum değil, kimseye zorla tema da yapmıyorsunuz; bence bildiğiniz neyse onu yapın, link koyun, kitap isteyin ne sorun olabilir ki! İnternet ortamında tonlarca adam var gereksizleri görmenin lüzumu yok bence bir yazıya konu edilemeyecek kadar gereksiz şeyleri değer vererek yazmışsınız, sizi bilen bilir, bilmeyene de anlatmak gerekmez, bana kalırsa.

    1. Aynen, kimseye zorla senin temanı düzenleyeyim demiyorum.
      İsteyenler bana ulaşıyor zaten, teşekkür ederim.

  28. Gökhan Abi! Boş ver.İnsanların niyetleri çok kötü. Biz seni biliyoruz.Yani yazılarını samimi buluyoruz. Projende başarılar :)

  29. Merhabalar..
    Blogunuzu hiç ses vermesem de okuyup, takip ediyorum lakin böyle bir konu görünce yorum yapmadan duramadım. Sizinle hiç konuşmadım, hiç yorumlaşmadım ama yazdığınız yazılardan bile kalbinizin ne kadar temiz olduğunu, iyi niyetli olduğunuzu görebiliyorum.
    8 kitap karşılığında yardım düşüncesi bence çok orijinal ve desteklenmesi gereken bir fikir. Artık insanlarımız çamur atmayı kendilerine vazife bildiklerinden bu sefer böyle temiz bir projeye uzanmışlar. Bence asıl insanları kandıranlar: Gülen yüzleriyle kirli kalplerini saklamaya çalışanlar.. Canınızı sıkmamalısınız daha fazla..
    Dilerim emeğinizin karşılığını bilen insanlarla karşılaşırsınız her zaman..

  30. Kesinlikle çok güzel bir düşünce bu tarz olumsuzluklar sizi yıldırmasın, sakın vazgeçmeyin :)

  31. Selam, proje güzelmiş başarılar dilerim lakin buranın o seviyede olmadığını gerçeğini bilerek sabrı seyrelek ve çıkan pürüzlere takılmamak daha tahadir olacaktır. Konu ise bence önemsiz çünkü küçük kafaların sonuçlarını düşünmek bile bence zaman kaybı. Size bir altın söz " İnsan hayatını karşılaştığı insanlarla okuduğu kitaplar değiştirir" Haydi selametle.

  32. Tema düzenlemek kolaymıymış! Türkçeleştirme işlemleri+temaya uygun renk uyumu vb şeyler günlerimi alıyor benim. Yani footer kısmına link koymakta ne var ki? Arada bazı bloglara girdiğimde sizin düzenlemiş olduğunuz temalara rastlıyorum, gayet başarılı

  33. Gökhan abi, böyle saçma ve aptalca düşüncelere, cevap yazmaya niye tenezzül ediyorsun ki? Senin nasıl biri olduğunu 'tüm kişisel blog' yazarları biliyor. O şahıs, senin üzerinden prim yapmaya çalışıyor; her şey ortada. Değmez böylelerine. :)

  34. Hobaaaa,böyle de saçma bir eleştiri hiç duymadım.Elbette yaptığın işin altına imzanı atacaksın.Ressam resminin altına imza atmıyor mu?Ne bileyim,yönetmen filmin sonuna adını yazıyor,bestekar notaların üstüne adını yazıyor,ben yazdığım reçetenin altına imza atıyorum.Hahahah,gülüp geçilecek saçma bir eleştiri olmuş.Ayrıca,yaptığın işten kitap da istersin para da istersin,istemeyen yaptırmaz.Kaldı ki sen profil açıklamanda net bir şekilde bu işi kendi kendine öğrenip yaptığını açık açık da yazmışsın.Hani bilmem nereden diplomam var deyip ortalara düşsen de,onlar da,aman haaa,diploması sahte,kanmayın buna ,falan gibi bir eleştiri yapsalar diyeyim ki haklılar.Üzülme gğzel kardeşim,Müjde'nin dediği gibi meyve veren ağaç taşlanır.Ayrıca kitap şsteme fikrine de bayıldım,destek olacakları yerde aptalca yorum yapanlar utansınlar çirkinliklerinden.Yapabiliyorlarsa onlar yapsınlar.Mesela ben de ileride,geliri sokak hayvanlarına bağışlanmak ğzere anılarımı satacağım,elimdeki bir kaynağı bir başkası için kullanmak yüce bir şey bence.Haa,sana da bana da;şimdi kendin kur kütüpaneyi,şimdi kendin yardım et hayvanlara diyecek gerzekler de çıkacaktır.Kardeşim zaten yapıyoruz da yetmiyor,kaynak kısıtlı,daha fazlasını yapabilmek için kaynak yaratmamız lazım diye açıklama yapmamız gerekecek.Sevgili çocuğum,sevgili kardeşim,bu ülke güzel şeyler yapmaya çalışan insanlara pek alışkın olmadığından,ilk başlarda bu tepkiler heeep olur.Yılmadan devam et,yaptığın her sitenin altına da adını yaz.Beğenmeyen küçük kızına almasın seni.

  35. Şimdi Serdar beye de ifade bıraktım,Yüksel kardeş gençlik heyecanıyla ,niyini aşan ifadeler kullanmış olsa gerek diye düşünüyorum.Oraya bıraktığım şfadeyi inşallah okur ve seninle iletişime geçer de,bu yanlış anlaşılmayı düzeltirsiniz.Aklın yolu birdir ama bazen engellere takılıp yolundan çıkabilir.Eğer Yüksel bey de düşündüğüm gibi akıllı bir gençse bu sorun ortadan kalkacaktır.Yüksel beyin adını ilk kez duydum,seni de buraya yazdığın kadar biliyorum.Ama akıllı gençler olduğunuz aşikar,neden akılcı bir çözüm yolu bulunmasın ki,değil mi??Başarılar hep siz gençlerle olsun.

    1. Evet abla oradaki yorumunu da okudum.
      Aslında Serdar bey, çok güzel bir konuya değinmiş fakat bunu kötü düşüncelerine alet edenler ( öyle yorum yapanlar) utansınlar artık.

  36. Sizce bu düşüncelerini neden başka bir yerde isim vermeden paylaşıyor,sizinle de paylaşabilirdi. Çünkü yaptığınız işin ve iyi niyetinizin farkında. Fakat içinde barındırdığı o kötü niyeti illaki bir yerlerde açığa vurmalı yoksa rahat edemez.Böyleleri kesinlikle çıkacaktır başarı ve içtenlikle yürüdüğünüz bu yolda.Takılmayın böyle şeylere yorumlarında çoğunu okudum senide uzun süredir biliyorum, biliyoruz. :)

  37. Tam olarak seni üzen kısmın kandırmak kelimesi olduğunu ifade etmişsin. Senin en özen gösterdiğin şey dürüstlük, iyi niyet. Bu nedenle bu kelime seni çok incitmiş. Ama hiç üzülme çünkü seninle iki satır yazışan, iki cümle konuşan herkes ne kadar samimi, düzgün bir insan olduğunu anlar. Baksana ne kadar çok olumlu geri dönüş aldın. Yolun açık olsun Gökhan, moralini hep yüksek tut :)))

    1. Evet abla, o kişinin benim hakkımda 'İnsanları kandırıyor' demesi üzdü beni.
      Herkese teşekkür ederim. Böyle dostlarımın olduğunu bilmek beni çok mutlu etti.

      Teşekkür ederim abla.

  38. Takma kafana güzel kardeşim,senin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu gayet iyi biliyoruz.Sen bildiğin yolda ilerlemeye devam et ki,doğru yoldasın kardeşim.İyi yürekli insan,sıkma canını;)

  39. Sonda link qoymaq temaya imzanı atmaq kimidir. Kitab qarşılığında tema maraqlı fikirdir. Müxtəlif saytlarda/sitelerde pullu satılır temalar və alınır da. Tema bütün bloggerlərin ortaq axtarışı və problemidir. tema blog üçün çox rol oynayır.

  40. Merhaba, bu düşüncenizden vazgeçmemenize çok sevindim. Zira bol miktarda kitabım ve düzenlenmesini istediğim bir bloğum var. İlgilenme ihtimaliniz varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

    1. Teşekkür ederim evet vazgeçmedim.
      Bana iletişim iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz veya
      bloggokhantekin@gmail adresime e-posta gönderebilirsiniz, detayları konuşalım.

  41. Merhabalar Gökhan Bey.
    Bu aralar ne kendi bloğuma ne de diğer bloglara pek uğramıyorum. Haliyle bu bloğunuzu da görmemiştim. Ne yaparsak yapalım, kimseyi memnun edemeyiz. "Kimi nalına vurur, kimi mıkına vurur" Hani Nasreddin hocanın oğlu ve eşeği ile bir pazara gidiş fıkrası vardır ya, işte sizin bu yararlı düşüncenizi aynı ona döndürmüşler.
    Siz yine bildiğiniz gibi devam edin. Meyveli ağacın taşlanması gibi, iyilikte yarışan kimselerle uğraşanlar çok olur. Kıskançlık bazen insanı kudurtur. Doğru yolda olanlara çatanlar, bir yerden geçen kervana ürüyen itlere benzerler. Bu tür karşı koyma ve sataşmalar, yürüyüşü engelleyemez. Akıl ve inanç sahibi insanlar, kınayanın kınamasına rağmen hak bildikleri yolda yürürler.
    Selam ve dualarımla.

    1. Merhabalar Recep Bey.
      Güzel düşünceniz ve desteğiniz için can-ı gönülden teşekkür ederim.

  42. Valla hocam suyun üzerinde bile yürüseniz yüzme bilmiyor diye eleştirecek onlarca insan çıkar ayrıca para önemli değil önemli olan insan olabilmektir ki parayla değil eğitimle insan olunabilir kitap karşılığı tasarım bence gayet iyi bir düşünce. Şahsen wordpress kullanıyorum ama tasarım bilgim olmadığı için böyle temaları çok arıyorum 4 tane lisanslı temam var ama hiç bir yerde böyle bir tema görmedim zaten siteme girdiğimde saki magazin sitesiymiş kişisel blogmuş gibi duruyor.

    1. Haklısınız hocam, bunu kendim için söylemiyorum ama ne yazık ki bizim milletimiz her zaman meyve veren ağacı taşlıyor.
      Teşekkür ederim.

  43. Kızımla izlediğim çizgi filmdeki gibi hitap etmek istiyorum;
    Canım Kardeşim Gökhan, sen çok yaşa emi…
    Kısa bi süredir tanımama rağmen yıllardır tanıştığımızı hissettiğim iyi kalpli, yardımsever,naif,samimi,çalışkan kardeşim.
    Blog açmaya karar verdiğimde hiçbir bilgim olmadığından araştır, öğrenmeye çalış,dene, hadi olmadı baştan derken; bi arpa yolu gidememiştim.Henüz kimseyi tanımadığımdan da çekindim sormaya.
    Saatlerce süren tüm ayarlamalarda sürekli fikrimi alıp birlikte karar verdik.Ordan biliyorum tasarımın ne kadar emek istediğini.Kodlar arasındaki boğulmuşluğuma nefes oldun.Ne kadar teşekkür etsem az.Hem de kitap okumaya teşvik gibi ulvi bi amaçla.Emeğin elbette kaşılığı olmalı.Hele ki bu karşılık, kitap ve tasarımda imzanı taşımaksa yalnızca, emeklerine az bile.Gökhan Tekin imzası gururdur bana.
    Geleceğinden çok umutlu olduğum canım kardeşim, öğretmenim, yolun açık olsun…

  44. Hocam, biz senin temizliğini, saflığını, iyi niyetini biliyoruz. Hayır, anlamıyorum! Footer kısmına linkini koyunca ne oluyor ki!

    Şahsen, kullandığım şablon tasarımcısının linkini kaldırmıyorum. Kendi şablonumu sıfırdan yapmak zor geliyor. E, istediğim türde bir temayı zaten yapmış biri var. Emeğe neden saygısızlık edeyim. Sanki, istesen kaldırması zor!

    Sorun bence o değil. Sorun, sensin hocam! Birilerine fena halde batmışsın!

    Şu blogger'lar arasında bence en saygı duyulacak biri varsa o da sensin.

    1. Teşekkür ederim kardeşim.
      Zaten footer kısmına düzenleyen kişi olarak kendi linkimi koymadan önce blog sahibine bunu soruyorum eğer istemezse koymuyorum.

      Güzel düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim kardeşim.

  45. Merhaba Gökhan abi sana bir sorum olacak
    Şu an kullandığın tema kendi tasarlamış olduğun bir temamı yoksa başka bir temada düzenlemelermi yaptın ?

  46. Şuan bende blogger tabanlı temalar yapmaktayım inan ki o kadar uğraşırıcı bir şey ki insana kafayı yedirtecek duruma getiriyor. Değil 8 kitap 1000 kitap verseler gerçek olarak karşılığını alamazsın. Ayrıca biliyor musun bilmiyorum ama
    Sadece Anasayfanızda görüntülenmesi için;

    Sadece ana sayfada aktif olmasını istediğin kodları buraya yazın

    Sadece Yazı sayfalarınızda görüntülenmesi için;

    Sadece yazı sayfasında aktif olmasını istediğin kodları buraya yazın

    Sadece Arşiv Sayfalarınızda görüntülenmesi için;

    Sadece Arşiv sayfasında aktif olmasını istediğin kodları buraya yazın

    bu kodlar çok işine yarayacak Ana sayafa da farklı tasarımlar yazı sayfalarında farklı tasarımlar yapmana olanak sağlar.

    1. Evet aynen öyle, hazır temalar olsa bile düzenlemek gerçekten saatler alabiliyor.
      Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu