Blog İpuçlarıKişisel

Mim, Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?

Yeni bir mim başlamış. Çok değerli blog arkadaşlarım, Kara Pazarlar- Ece Evren Deli Kızın Bohçası ve Adam Mutlu arkadaşlarım beni mimlemişler. Buradan kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan Söz ediyor musunuz?

Yakın çevremdeki insanlara blogumdan çok fazla söz etmedim açıkçası sadece bir kaç defa mahalleden arkadaşlarım sosyal medya sitelerinde paylaştığım zaman görmüşler o zaman kendiler söylemişlerdi ne sitesi o falan diye sonra dedim: benim kendi blogum arkadaşlarımdan aldığım cevap şöyle oldu: Olum ne yapacaksın bu işlerle uğraşıp, boşuna kafanı yorma böyle şeylere dediler tabi ben gülümseyip geçtim. Çünkü böyle düşünen bir insana ne kadar anlatırsam anlatayım yine kendi bildiğini söyleyecektir. O yüzden arkadaşlarıma fazla bahsetmedim açıkçası fakat babam blog yazdığımı biliyor.

Neden blog yazıyorsunuz?

İşte en sevdiğim sorulardan bir tanesi, blog yazıyorum çünkü beni mutlu ediyor, laf olsun diye söylemiyorum blog yazmak gerçekten mutlu ediyor. Severek yazıyorum zaten bir şeyi istemesem bana kimse zorla bir şey yaptıramaz, yapsam bile bu kadar eğlenceli olduğunu sanmıyorum. Blog yazmaya başlama hikayemi daha önce yazmıştım. Detaylı olarak merak edenler Şuradaki yazıma tıklayarak okuyabilirler. Daha önce uzun uzun yazdığım için burada uzun uzun yazmak istemedim.

İlk yazınız ile son yazınız arasında ne gibi farklar var.

İlk yazım ile son yazım arasında dağlar kadar fark var diyebilirim daha önceleri yani blog yazmaya ilk başladığım zamanlarda imla ve noktalama işaretlerini nerede nasıl kullanacağımı çok fazla bilmezdim ayrı yazılması gereken yazıları bitişik, bitişik yazılması gereken yazıları da ayrı yazardım. Fakat artık blog yazdıkça bu eksiklerimi gidermeyi başarabiliyorum
( fakat bazen farkında olmadan yine küçük hatalar yapabiliyorum.)

Blog yazmak normal yaşantınıza neler kattı?

Sanırım neler katmadı desek daha doğru olur. İnanın bana bu soruya sayfalarca cevap verebilirim ama ben sadece bir kaç tanesinden bahsedeceğim.
*Çevre edindim
*Çok değerli dostlar kazandım.
*Kitap okumaya başladım.
*İnsanların psikolojisini daha iyi anlayamaya başladım.
*Blog yazmam sayesinde benim için önemli olan şeyleri blogumda yazıp istediğim zaman ulaşabiliyorum.

Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Yakın arkadaşlara blog yazmayı önermekten ziyade onların yanında blog yazmanın güzelliklerinden bahsederim. Sonra merak eden arkadaşlarım zaten soracaktır. Nasıl yapılıyor? Blog yazmak için ne yapmamız gerekiyor? diye soracaklardır. Direk olarak blog yazmayı önermektense bu şekilde onların yanında blog yazmaktan bahsetmek bana daha mantıklı gelir. Çünkü arkadaşlarımın içinde blogun ne olduğunu bile daha önce duymamış insanlar olabilir veya sevmeyen olabilir. O yüzden onları daha ilk başta nefret ettirmek istemem.

Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Kısacası her şeyden ilham alırım yani yazmak için şöyle ki: Örnek veriyorum dolmuşta gidiyorum farklı bir olay yaşanır dolmuşta bu benim için bir malzemedir veya sosyal medya sitelerinde gördüğüm herhangi bir şey çok tuhafıma gider bununla ilgili bir yazı yazarım. Bazen blogger ile ilgili araştırmalar yaparım  yabancı sitelere girerim bir eklenti görmüşümdür onu önce kendim denerim sonra, belki kullanmak isteyen olur diye bloguma eklerim. Yani yazma konusu hep var ama yeterince vakit yok işte :)

Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz?

Bazen bunu hep düşünürüm, yaşadığım ilçede blog yazan insanlar olsa ( belkide vardır bilmiyorum ) şöyle oturup çay içerek sohbet etsek fikir alış verişinde bulunsak ne kadar harika olur. Ama inşaallah bir gün oda olur. Bir çok değerli blog sahipleri ile görüşüyorum sosyal medya sitelerinde, telefonla görüştüklerim de var. Hatta bir tanesi ile yüz yüze bile görüştük Aydınlıkyüz bloğunun sahibi elif ablamla, fazla zamanları olmadığı için fazla oturamamıştık  ama gönlüm ister ki telefonda veya sosyal medya’da görüştüğüm blog yazarı arkadaşlarım ile bir gün bir yerde hep biraber toplanıp görüşelim. Ne kadar güzel olur.

Rahatsız olduğunuz konular var mı?

Kesinlikle var.  Örneğin, ziyaretçi daha doğrusu ben bu tür kişilere ziyaretçi demiyorum bloğuma giriyor konunun altına hemen daha konuyla ilgili bir yorum yapmadan direk kendi sitelerinin yorumlarını yazıyorlar. Kardeşim yapmayın bunu yayınlamıyorum sadece link olan yorumları Allah aşkına eğer yapacaksanız lütfen önce konuyla ilgili düşüncelerinizi yazın. Daha hiç yorum yapmadan linkinizi paylaşmayın zaten siz yorum yaptıktan sonra sizi bulmak isteyen kişi Google+ profilinize girerek sizin sitenize ulaşır.
Bir de daha 5 – 10 tane içerik olan bloglarda reklamlar görüyorum sağdan soldan fışkıran reklamlar görüyorum onlar morelimi bozuyor ya arkadaşım para kazanma elbette hakkın. Kazan helali hoş olsun, kazandığın parada gözümde yok Allah daha çok versin ama şöyle düşünmek gerek diyelim ki blogunuza günlük 300- 500 kişi girsin sitenin her yerine reklam koyacağına sadece 2 yere koyulması yeterli zaten reklama tıklayacak olan kişi tıklar, yani her yeri reklamla doldurup okuyucuyu rahatsız etmeye ne gerek var. Tabi bu benim kişisel düşüncem. Herkes farklı düşünebilir, herkesin düşüncesine saygı duyarım.
 
Bu mimi, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu ‘kişisel blog’larından e-vren günlüğü ‘ne  Evren Abi’ye paslıyorum kendisinin de bu konudaki düşüncelerini bilmek istiyorum.

İlgili Makaleler

40 Yorum

  1. E şimdi bu blogun sana ne faydası var? En sevdiğim ve açıklamakta zorlandığım arkadaş soruları. Çok güzel ve yerinde cevaplar olmuş, kaleminize sağlık.

  2. Mìm için tesekkürler. Sanirim anlasilamamak yazi yazan insanlarin ortak sorunu. Hatta bana bir arkadasim madem yazacaksin kozmetik blogu aç para kazanirsin bile dedi. Ilgim yoksa o konuda nasil yazabilirim ki?

    1. Rica ederim.
      Evet anlaşılamamak gerçekten çok kötü çünkü daha önce yaşadım.
      Evet haklısınız zaman kozmetik blogu açanların da çoğunun bilgisinin olduğunu sanmıyorum ordan burdan gördüklerini paylaşıyorlar.
      Bencede insan gerçekten ilgili olduğu konuda yazarsa daha faydalı olacaktır.

  3. linkli yorum yapılınca ben de sinir oluyorum :/ blog keşif etkinliği var birsürü link koymak istersen oraya koy değil mi?

    1. Bir tek ben böyle düşünüyorum sanmıştım bende.
      Haklısın bir sürü blog keşif etkinliği var.

  4. ben buna yorum atmış mıydım acaba?
    attıysam da yine de atayım :)
    herşeyi net ve tane tane anlatmışsınız çok teşekkürler hem yol gösterici de olmuş. sondaki serzenişinize hem güldüm hem de hak verdim.
    nice yıllar yazmanız dileğiyle

    1. Hayır bu yazıma daha önce yorum yapmamıştınız :)
      Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

  5. Gökhan teşekküre ne hacet oğlum..Zaten sen hakettiğin için seçiliyorsun. Cevaplarını okumak keyifliydi.Başarılarının devamını diliyorum.

  6. o reklamlara ben de kızıyorum aslında:) Reklamını yapan yorumları ben de yayınlamıyorum ama onlara kızmıyorum da. çünkü bazı bloglar yoruma geri dönmüyor ki. Takip etmiyor yani:(

  7. Yakında yien ordayız Gökhancığım. Hem de direkt senin ilçeye geliyoruz. Çocukları bırakıp senle bir oturalım. Birçok sorum var zira.

  8. Siz de çok güzel yazmışsınız, düşüncelerinize sağlık.. Böyle mimleri yazmak da ayrı bir keyif…

  9. Blogla ilgili tepkiler hep aynı, nedense :)
    İmlaya çok dikkat eden bloggerlar var aman ha, misal Dağınık Anne! :)
    Ne güzel cevaplar, keyfiniz kaçmasın, daim olsun ;)
    Son soruna bir yöntem bulamıyorum ki, artık yayınla ilgili yorum yapsa da altına blog linkini ekleyen çok :)

    1. Evet tepkiler hemen hemen aynı
      Eskiden imla kurallarına pek fazla önem veremiyordum imla kurallarını fazla bilmediğim için. Fakat her geçen gün daha iyi öğreniyorum.

  10. bize ciddi ciddi işsiz gözüyle bakan bir kesim var evet :D napcaksın öyle şeylerle uğraşıp falan diyenler :) bir de insanların psikolojisini daha iyi anlıyorum yazmışsın ya ona kesinlikle katılıyorum. bambaşka hayatlara bambaşka bakış açılarıyla konuk olabiliyoruz bloglar sayesinde. bence bloglar insanın kendini geliştirmesi için en uygun mecralardan biri :)

  11. ne güzel yazmışsınız,kitap okumaya başladım,diye.İmlamı düzelttim,diye,çok samimi ve içten cevaplamışsınız.Bence blog alemi bunu sağlıyor insana işte;özgüven.Adınızı her yerde görüyorum,hikayenizi de okumuştum ve çok taktir etmiştim sizi.Tebrik ediyorum sizi,keşke tüm arkadaşlarınızı etkileyebilseniz de,hepsi sizin gibi kendilerini geliştirseler.O zaman gelişmiş,aydınlık bir toplum oluruz işte.Maşallah size.

    1. Evet blog yazmak insana gerçekten yeni ufuklar açıyor ve insanın öz güven kazanmasını sağlıyor.
      Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

  12. Ellerine ,yüreğine sağlık Gökhancım çok samimi içten yazan birisin bu yüzden ilk geldiğim de sevmiştim blogunu da yaklaşımlarını da.
    Ahhh o imla olayı :)) çok önemli katılıyorum ama benim de karşımda ki ile yüz yüze konuşur gibi yazmaktan kendimi alamıyorum:)) ama ben de epeyce yol aldım o konu da.
    Şu rahatsızlık olayın da sana katılmamak mümkün değil canım ben atlamıştım sonradan da ilave etmek istemedim ,çok iyi yaptın buna değinmekle .O kişilere dikkat ettim yorum yok kopyala yapıştır şeklin de her yere basmış çıkmış oluyorlar.
    Sevgiler başarılar yolun hep aydınlık olsun.

    1. Teşekkür ederim hatice abla, yazdıkça daha azaltıyorum imla sorununu, Ben o tür direk link yapıştıranların yorumlarını yayınlamıyorum.
      Güzel dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim.

  13. İyi ki blog açmışsın ve yazıyorsun Gökhan'cığım. İmla kuralları ve link bırakanlar konusunda da haklısın. Reklamlarda da. Ben yazımı yazarken dikkat etmeye çalışıyorum ama yorum yazarken aceleden cümle düşüklüğü, imla hatası oluyor, sonradan farkediyorum ama blogger'da yorumları 'düzenle' tuşu yok. O yüzden düzeltemiyorum. :))
    Daha uzun yıllar blog yazman dileğiyle….:)

    1. Teşekkür ederim abla
      Evet yorumlarda bazen bende hatalar yapıyorum ve dediğin gibi sonradan fark ediyorum. Bloggerda düzenle tuşu olsa çok harika olurdu.
      Güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederim.

  14. Samimi yazıyorsun kardeşim. Önemli olan bu. İmla duzelmeyecek şeyler değil. Takma kafana. Yeni yazilarini bekliyoruz

  15. Gökhan Hocam, konuları çok iyi ele almışsın. Başarılarının devamını dilerim. Umarım uzun yıllar yazmaya devam edersin. Sevgiler,

  16. Başlıklara verdiğin cevaplar okuyucuyu sıkmadan, devamını da okuma isteği oluşturuyor. Biraz röportaj, biraz rehber karışımı bir yazı olmuş. Eline sağlık.

  17. Reklam konusu hakikatten cn sıkıcı. Bazen içeriğe erişmekte güçlük çektiğim bloglarla bile karşılaşıyorum. Cevaplarınızı okumak çok keyifliydi. serdaryaziyor.com'u ziyaret edip konuyla ilgili benim mim yazımı da okursanız sevinirim.

  18. Çoktandır blogları ziyaret etmemiştim. Sizin blogunuzda hem sadeleşme hem de içerik açısından ilerleme gördüm. Keyifli bloglamalar. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu