Blog İpuçlarıKişisel

Blog Tanıtımında En Etkili Yöntem; Tanıtım Yazısı

 Bir çok kişi blog yazmaya başlarken yazılarının binlerce kişi tarafından okunacağını ve bir çok yorum alacağını düşünüyor ve bu şekilde düşünerek, heyecanla bir blog açıyor bir kaç yazı yazdıktan sonra blog yazmayı bıraktığını görüyorum. Çünkü blogunu yeteri kadar tanıtamıyor durum böyle olunca da yazılarını okuyanda olmuyor ve yorum yapılmıyor durum böyle olunca da blog yazarı, blog yazmaktan soğuyor ve blog yazmayı bırakıyor. Bu yazımda böyle düşünen arkadaşlar için ve benimde ziyaretçi sayım çok az diyen arkadaşlar için, ziyaretçi sayılarını nasıl artırabilirler, daha fazla ziyaretçiye nasıl ulaşırlar bu konu hakkında bilgiler vermek istiyorum. Umarım faydalı olur.

Bloğumu tanımak için ne yapabilirim ki, özgün yazılar yazıyorum işte  dediğinizi duyar gibiyim.:) Fakat ne yazık ki sadece özgün yazı yazmakta yetmiyor. Bloğunuzu tanıtmak için yapabileceğiniz bir çok yöntemler var. Bunların en başında şüphesiz tanıtım yazıları geliyor. Tanıtım yazısı blogunuzu tanıtmak adına çok güzel ve çok faydasını göreceğiniz bir fırsattır.  Sizleri tanıtım yazısı hakkında kısaca bilgilendirmek istiyorum.

Tanıtım yazısı nedir, nasıl yazılmalıdır?

Öncelikle tanıtım yazısı, herhangi bir ürünün veya sitenizin tanıtım yazısı olabilir  veya internet üzerinde satacağınız bir ürün olabilir. Ürün  veya site hakkında insanlara bilgi veren bir yazıdır. Tanıtım yazısı çok önemlidir. Tanıtım yazısında, artık neyin tanıtımı yapılacaksa detaylı bir şekilde anlatılır.

İlginizi Çekebilir : Blog sitenizin başarılı hale gelmesini sağlayacak ipuçları

Örnek veriyorum sitenizin tanıtım yazısını yazdıracaksanız eğer, hangi kelimelerde yükselmek istiyorsanız o kelimelerde link alırsanız yani sizin siteniz için yazılacak olan tanıtım yazısında yükselmek istediğiniz kelimelere link verilirse siteniz açısından daha verimli bir sonuç alırsınız. Tanıtım yazınızı sizin siteniz ile aynı içeriğe sahip sitelerde yayımlattığınız zaman daha fazla verim alabilirsiniz.

Tanıtım yazınızı yayınlatacağınız sitenin kalitesi çok önemlidir.

 Örnek veriyorum siz kişisel blog yazıyorsunuz ve tanıtım yazınızda ona göre yazılır. Bu tanıtım yazınızı moda sitesine yayınlatırsanız çok verim alamazsınız. Çünkü sizin bloğunuz kişisel blog yani tanıtım yazınızı kişisel bloglar’da yayınlatmanız siteniz açısından çok daha faydalı olacaktır.  Size tavsiyem eğer herhangi bir sitede tanıtım yazısı yayınlatacaksanız biraz fazla ücret ödeyip tanıtım yazınızın site sahibi tarafından yazılmasını sağlayın bu siteniz için çok daha verimli olacaktır. Blogunuzu tanıtmak için elbette başka yöntemlerde var. Aşağıda maddeler halinde yazacağım. Fakat bana sorarsanız, blog tanıtımında en etkili yöntem hangisidir diye kesinlikle, tanıtım yazısıdır.

Sitenizi tanıtacağınız farklı yöntemler

*Google adwords reklamları
* Blog keşif etkinlikleri
* Farklı ve kaliteli bloglarda yorum yapmak
* Sosyal medya sitelerinde bloğunuzda yazdığınız konuları paylaştığınızda hem bloğunuzu tanıtmış, hemde ziyaretçi sayınızı artırmış olursunuz.
* Forum sitelerinde bloğunuzu tanıtabilirsiniz
* Farklı sitelerde misafir yazar olmak
* Farklı sitelerden banner reklam alanları almak

İlginizi Çekebilir : Kişisel blog kurarken nelere dikkat edilmelidir?

Blog tanıtımı ihtiyaçlarınız için kaliteli hizmetleri ve ekonomik fiyatları sunan SadeceON, güvenli ödeme sistemiyle rahatça alışveriş yapmanıza imkan sağlıyor. Uygun fiyatlarla istediğiniz blog sitesinde tanıtımınızı yaptırabilir, reklamlarınızı yayınlatabilirsiniz. Sitenizin arama motorlarındaki sonuçlarda daha üste çıkmasını sağlayacak bu hizmetler ile siz de daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. SadeceON güvencesi ile kaliteli ve ekonomik hizmetlerden faydalanma şansını kaçırmayın!

Son sözler: Yukarıda tanıtım yazısı hakkında çok detaylı bilgi verip konuyu uzatmak istemedim. Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Bunların hepsi sitenizi tanıtmanız da fayda sağlayacaktır. Fakat bana sorarsınız bunların içinde en etkili yöntem hangisidir diye kesinlikle tanıtım yazısıdır. Tanıtım yazınızın siteniz için çok ama çok faydası olacaktır. Yeter ki kaliteli sitelerden yayınlatın. 

İlgili Makaleler

113 Yorum

  1. Ellerinize sağlık Gökhan bey, bizler için çok faydalı öneriler bunlar :))

  2. Yazıda bahsetmemişsiniz ama bence bloglar için adwords reklamları çok daha etkili.

    1. Evet haklısınız Serdar bey, bu yazımda sadece tanıtım yazısının faydasını belirtmek istedim sadece.
      Teşekkür ederim Serdar bey

  3. Evet gerçekten reklam önemli, en az özgün içerik girmek kadar önemli! Dün blog sitem için ilk defa ufak bi ücret karşılığı, günlük hiti iyi olan bi websitesinde 125×125 reklam satın aldım 1 aylığına. Bakalım görecez geri dönüşü güzel mi olacak. O kadar emek veriyorum umarım karşılığını görürüm. Faydalı makaleniz için teşekkür ederim.

  4. İş sadece özgün yazıyla bitmiyor, cümlene doğrudan katılıyorum Gökhan abi. Eğer istediğimiz kelimede yükselmek istiyorsak, doğru siteyi ve tanıtım yazısını iyi seçmeliyiz.

    1. Evet ufuk sadece özgün yazı yazmakla bitmiyor, bazen görüyorum bazı sitelerde içerik tamamen kopyala yapıştır yapılarak eklenmiş, fakat bakıyorum Google'da ilk sıralarda çıkabiliyor. İşte bu yüzden anahtar kelimelerin çok önemi var.

  5. benim gibi yenilere yol gösteriyorsun bu açıklamalar icin tesekkurler Gökhan

  6. Yeni başlayan biri olarak sizden tavsiye olarak aldığım ''Her şeyin başı blog'' kitabını iyi okumak lazım. Aslında bende blog yazmaya 3 yıl önce başladım.Bir çok kez yaptım sildim. Fakat sizin gibi heyecanlı bir blogger ile tanışmam gerekiyormuş. Ne kadar yüz yüze görüşen biri olmasakta blog yazılarınızdan fikir alabildiğim kadar alıyorum. Her şey için Teşekkürler.

    1. Her şeyin başı blog kitabı gerçekten her blog yazarının ve blog yazmak isteyenlerin okuması gereken harika bir kitap.

      İnşaallah bir gün yüz yüze de görüşürüz hocam. Ben teşekkür ederim.

  7. Henüz yeniyim daha bir ay olmadı ama yazılarınız çok faydalı. Yeni bir şey öğrendim bugün de. Teşekkürler. :)

  8. Teşekkür ederim Gökhan abi, her konuda olduğu gibi bu konuda da bana yardımcı oldun :)

  9. Yine faydalı bir yazı yazmışsınız. Tanıtım yazıları artık bsnner reklamlardan da daha etkili bir konuma geldi. Tabii tanıtım yazısını yazan da oldukça önemli.

    1. Kesinlikle..
      Tanıtım yazıları çok önemli, dediğiniz gibi tanıtım yazısını yazan kişi ve yayınlayan site de çok önemli.

  10. Ellerine sağlık Gökhan Tekin! Güzel bir paylaşım olmuş… Tavsiye ettiğin banner reklam alma olayı nedir, onu bilmiyorum açıkcası :)

    1. Teşekkür ederim.
      125×125 veya 250×250 banner reklam daha iyi olur, şöyle düşünmek gerek aslında banner'in büyüklüğü ne kadar fazla olursa göze çarpması o kadar iyi olur.

    2. yok yalnış eklemedim, adsense değil, wordego :) şablonumdan kaynaklı sıkıntı olabilir mi, bilemiyorum …

    3. Wordego reklam kodlarından kaynaklanıyor olabilir.
      Üyeliğiniz tamamen onaylandı mı, eğer üyeliğiniz onaylanmadıysa o yüzden görünmeyebilir. Reklam firmalarını çok bilmiyorum ama bazen bazı firmalarda şöyle olabiliyor. Örneğin reklam kodunu ekledikten sonra belli bir süreden sonra görünmeye başlıyor reklamlar. Belki öyle bir şey olmuş olabilir.

    4. Olabilir, .com da sıkıntı olmuyor ama .blogspotta bazen gözüküyor bazen gözükmüyor, onay alalı çok oldu, hatta mail attım, üçten fazla ekleme yapmayın dedi, ben bir tane ekliyorum ama yine sorun devam ediyor… Teşekkür ederim Gökhan Tekin! Çok başını ağrıttım..

    5. Rica ederim.
      Estağfirullah ya ne baş ağrıtması :)

      Ama sitenize reklam koymak istiyorsanız, reklam konusunda ilk düşünceniz ADSENSE reklamları olsun.

    6. Ah Gökhan Tekin, Fenom'un Adsense macerası ve Adsense'in verdiği garip tepkiler üzerine roman yazılır sanırım :) Ne çekti Fenom adsense'den…

    7. Adsense gerçekten çok garip bir bakıyorum her kategoride yazan sitelerde adsende var, fakat sadece niş blog yazan sitelerde adsense göremiyorum. Adsense politikaları gerçekten acayip :)

    8. Adsense demeyin bana yaa gerçekten :(( Politikalarını geçtim Gökhan Tekin! neler neler; robot dedi, chet sitesi dedi, dönem ödevi dedi.. dedi de dedi yani her itirazda politikadaki bütün maddeleri yazdı sanki :) Bu politikalar yüzünden youtube kanalım bile kapandı… Robot diyor bana bende o yüzden soluğu wordpress de aldım aslında ;)

    9. Wordego reklamları ne kazandırıyor ki, yani iyi kazandırıyor mu? tıklama başına mı ücret ödüyor, gösterim başına mı ücret ödüyor?

    10. wordego görüntülenme başına veriyor, rakamlar aynı sanki ama araştırdım Türkiye'de en çok tercih edilenlerdendi. 1000 görüntülenme 1tl mi dolar mı emin değilim :))
      adsense tıklama başına, tıklayan olunca da robot diyor, hemen geri al ya da kanalı kapa oluyor, bu dertten muzdarip çoktu ;)

    11. Düzenli yazdıktan sonra bir o kadar daha artar ziyaretçin inşaallah hep çok çok olur ziyaretçin :)

  11. Merhaba, yazınız için teşekkür ederim. Tavsiyenize ihtiyacım var bir konuda;
    Türk blog yazarlarını keşfedebileceğim bir topluluk var mıdır acaba? Facebook grubu veya başka bir platform?

    1. Rica ederim.
      Google+ ve Facebook'ta bu türde gruplar mevcuttur. Google topluluklarında arama bölümüne yazdığınızda istemediğiniz kadar çıkar :)

  12. Elinize sağlık. Güzel bir yazı olmuş.
    Benim başlangıcım blog keşif etkinliği oldu ve öyle de devam etti sanırım :) Başka bloglara reklam vermek de kendi içimizdeki paylaşımlar için çok iyi bir fikir. Fakat bu şekilde bir alanlarının da olması lazım değil mi?

    1. Teşekkür ederim.
      Blog keşif etkinlikleri de iyidir elbette fakat tanıtım yazısının yerini hiç biri tutmaz. Eğer bloğunuzu detaylı olarak tanıtmak istiyorsanız, sitenizi tanıtan çok fazla uzun olmayan bir tanıtım yazısı yazmanız ve diğer bloglarda yayınlatmanızda çok fayda var.

    2. Bunu da dikkate alacağım vakit olarak düze çıktığımda :) Çok teşekkür ederim!

  13. Şahane bir bloğunuz varmış gerçekten, haftanın bloğu seçilmişsiniz. Tebrik ederim :)

    1. Çok teşekkür ederim.
      Evet Korefenomeni beni çok mutlu etti bu hafta kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederim.

  14. Haftanın Blogu etkinliğinde seçilmişsiniz tebrikler takibe aldım :) Blog işi bir kere tutturduğumuzda istikrarı çok güzel devam ediyor ama ara verip devam etmeye çalıştığımızda aynı şekilde dikiş pek tutmuyor. Yazı çok faydalı olmuş teşekkürler paylaşım için :)

    1. Rica ederim.
      Evet blog yazmak devamlılık ve sabır gerektiren bir şey, teşekkürler takip için, bende takip ettim sizi :)

  15. çok yeni ve bir o okadar da blog tasarımı veya tanıtımından neredeyse hiç anlamayan biri olarak Korefenomeni etkinliğinde sizi tanımış olmaktan çok memnun oldum.. Başucu kitapları gibi başucu bloğu yapmalıyım sizi :)

    1. Teşekkür ederim mutlu ettiniz beni
      Hoş geldiniz, bende memnun oldum sizi tanıdığıma :)

  16. Misafir yazar olarak önerebileceğiniz siteler var mı ? Makaleniz yakında açacağım gezi blogu için çok iyi olacağını düşünüyorum.

    1. Malesef önerebileceğim site yok, fakat sizinle aynı içeriğe sahip bloglarda / sitelerde misafir yazarlık yapabilirsiniz.

  17. Yeni blog açacaklar için veya niye kimse benim blogumu ziyaret etmiyor diyenler için çiçek gibi bir yazı olmuş hocam :) İşin aslı aslında bir yerlerde tanıtım yazısı yayınlatmıyorsanız, reklam vermiyorsanız, misafir yazarlık yapmıyorsanız ve sosyal medyayı etkin kullanmıyorsanız maalesef başka insanlara ulaşmakta zorluk çekeceksiniz demektir.

  18. Peki siz sitenizde tanıtım yazısı yayınlatıyor musunuz ya da misafir yazar uygulamanız var mı ?

    1. Misafir yazar kabul etmiyorum fakat, tanıtım yazısı yayınlıyorum.
      Yukarıda reklam kategorisi var ayrıntıları oradan görebilirsiniz.

  19. Güzel anlatım için teşekkür ederim. Umuyorum kendim için uygulamaya geçebilirim..

  20. Gerçekten Çok etkili bir yazı yazarak çok doğru şekilde iletmişsiniz, teşekkürler :)

  21. Evet tanıtım yazıları doğallığı en çok sağlayan linkler sağladığı için etkili bir tanıtım yöntemidir. Ve uzun süre daha geçerliliğini koruyabilir. Ancak tek sorun link canavarlarının tez zamanda Google'ı farklı bir yönteme itme ihtimali. Ama bekleyip göreceğiz.

  22. Sevgili Gökhan, bana da tanıtım yazısı yaz dediğin için öncelikle tavsiyelerini okumalıydım tabii ;) Ellerine sağlık ablam.Bugün yazıcam inşallah.O zaman ödevimi yapmaya gidiyorum ;)

  23. Çok faydalı bir yazı. Tanıtım yazısı iyi bir fikir ya da misafir yazar olarak katılmak.

  24. Çok faydalı bir paylaşım olmuş, söylediklerinin tamamı uygulandığında kesinlikle etkisi olacaktır.

  25. Güzel bir bilgilendirme ve yol gösterme olmuş. Özellikle yeni başlayanlar için oldukça önemli sayıyorum. kaleminize sağlık. :)

  26. Bende tanıtım yazısı ile alakalı bilgi edinmeye çalışıyordum sağlık sitem için nerelerde tanıtım yazısı yayınlatabilirim acaba.

    1. Kendi kategoriniz de yani sağlık sitelerinde tanıtım yazılarınızı yazdırmanız daha iyi olacaktır.

  27. Teşekkür ederiz, bilgiler için, bende blogum için inceliyor, araştırıyorum devamlı, bazen üzülüyorum tabi takipler ve izle oranları konusunda ama azimle devam ettiğim bu ayda yeni kişiler geldiğini gördükçe doğru yoda olduğuma emin oldum. Sadece yazmak yeterli değil, konu başlılığının çarpıcılığı bile çok önemli, Sevgiyle kalın, takip etmeniz dileğiyle:)

    1. Rica ederim.
      Evet sadece yazmak yetmiyor, ilgi çekici konu başlıkları da çok önemli.
      Sevgiler. :)

  28. Tanıtım yazısıyla ilgili bütün sorularının cevabını burda buldum çok teşekkürler Gökhan bey. ;)

  29. Tanıtım yazıları gerek kurumsal gerekse kişisel site veya bloglar için oldukça önemli pazarlama araçları olduğu kesin… Ancak doğru şekilde yazılmalı ki özellikle SEO konusu kesinlikle atlanmamalıdır. Bununla beraber reklam metni şeklinde değil kullanıcılara fayda sağlayacak şekilde yazılmalıdır. Kısaca uzman yardımı ile uygulanmalıdır. Yazınız için teşekkürler…

    1. Rica ederim.
      Evet tanıtım yazısının en faydalı olanı şüphesiz yazının doğal bir şekilde ve link çıkışlarının en doğal şekilde verilmiş olmasıdır.

  30. Tanıtım yazıları gerçekten doğru olarak hazırlandığında birçok resimli, flaş ve bağlantılı metin reklamlarından daha akılda kalıcı olabiliyor. Makaleyi çok güzel yazmışsınız hocam. Mutlu bloglamalar :)

  31. Merhaba yararlı paylaşımınız için teşekkürler. Yakın zamanda bu konuda iletişim sayfasından yazacağım. İyi çalışmalar.

  32. Gökhan Hocam, yine çok güzel bir yazı olmuş. Tanıtım yazılarının SEO açısından önemi çok büyük. Ayrıca, yazımızda göremediğim şey; tanıtım yazısı yayınlamak da faydalı bir durum. Tabi abartmamak koşuluyla. Hem SEO, hem de maddi yönden artilara sahip. Tanıtım yazılarından birçok blogcu arkadaşımız gelir elde ediyor. Kısaca; tanıtım yazısı sizin de bahsettiğiniz gibi önemli bir konu. Bu güzel bilgilendirici yazı için sağolun.

    1. Teşekkür ederim hocam.
      Kesinlikle…
      Doğru bir şekilde yazılmış, link çıkışları doğal olan tanıtım yazıları siteler için çok faydalıdır.

  33. Kaliteli sitelerde tanıtım yazısı yayınlamak blogumuzun tanıtımı için oldukça önemlidir. Verdiğiniz bilgiler çok yararlı teşekkürler :)

  34. Aslında blog yazmayı seviyorum. Açıkçası fikirlerinizden yola çıkarak size de bir mail gönderdim. Dönüşünüzü bekliyorum :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu