GenelKişisel

Cansel İçin Susma

Genç bir fidan daha cansel hayallerine ulaşamadan hayata veda etti gencecik bir kız daha geleceğini inşa ederken matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradı bu haberi okuduğumda inanın bana insan olduğumdan utandım. ”Öğretmen olmuş bir insan bile öğrencisine bunu yapabiliyorsa eğer insanlık olarak gerçekten ölmüşüz dedim

 Tecavüze Sessiz Kalmak, Tecavüze Ortak Olmaktır 

Öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan Cansel bu olayı kaldıramayıp babasının beylik tabancası ile intihar etmiş ve bu olayın üzerine okul yönetimi olayı üzerini örtmeye çalışmış çünkü bu olay duyulursa okulun adı kirlenecek onlara göre, halbuki insanlık kirlenmiş okulun adı kirlenmiş çok mu daha önce Özgecan Aslan cinayetinde bu tür  kişiliksiz insanlar için idam cezası gelsin demiştim bazıları bana yobaz falan demişti, soruyorum şimdi sizlere eğer ülkede bu tür suçlar için idam cezası olmuş olsaydı sizce gencecik kardeşimiz tecavüze uğrayabilir miydi, tecavüz eden sapık şerefsiz bir kaç ay ceza ile işin içinden çıkacak olan gencecik yaşında canına kıyan kardeşimize ve ailesine oldu.

İlginizi Çekebilir : Erkek ve Kadın Eşit midir? Sorusunun Mükemmel Cevabı

Yöneticilerimize sesleniyorum lütfen artık lüks yaşam peşinde, lüks arabalarla gezmeyi bırakın gelin nasıl bir kanun yapacaksanız bir an önce bir şeyler yapın çıkıp ta bu bu tür haberlere üzüldüğünüzü anlatmayın çünkü arık sizlere de inanmıyorum. Eğer gerçekten halk için, millet için bizler için oradaysanız bizler için çalışın.

İlginizi Çekebilir : Türkiye’de Kadın ve Çocuk Olmak

Kadın tecavüze uğrar, mini etek giymeseydi, makyaj yapmasaydı, kuyruk sallamasaydı, sokağa çıkmasaydı veya şöyle olmasaydı böyle olmasaydı diyen düşüncesiz insanlara seslenmek istiyorum neredesiniz  acaba bu olaya ne diyeceksiniz çok merak ediyorum. Okulda bile böyle bir şey oluyorsa kime güvenelim. Çocuklarımızı okula göndermeyelim mi? 

 #canseliçinsusma

Görüldüğü gibi tecavüz artık her yerde okulda, sokakta, dolmuşta her yerde bugün Cansel‘in başına gelenler yarın sizlerin çocuklarının da başına gelebilir veya Cansel‘ in yerinde sizlerinde bir yakını olabilir di o yüzden lütfen bu olaya sessiz kalmayalım ve unutmayalım ki bugün cansel için susarsanız yarın bir gün kendi kız kardeşiniz veya kızınız için haykırmak zorunda kalırsınız

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Merhabalar Gökhan Kardeşim.
    Çok üzüldüm. Ama üzülmek, sadece kendi vicdanımızı rahatlatıyor. Başka bir işe yaramıyor. Tecavüz, en ağır suçlardan biri olarak kabul edilmeli ve indirimsiz doğrudan cezası ölüm olmalıdır. Tecavüzcüleri darağacında yağlı urganda ibret-i alem için sallandıracaklar ki, mayasında böyle pislikleri olanları frenleyecek. Aksi halde, bu işin önünü kesmek mümkün değil.

    Bir diğer konu da ülkemizde bu denli tecavüzcülerin çoğalmasındaki nedenlerin bilimsel açıdan araştırılarak, bunun önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı.

    Konuya olan duyarlılığınız için size teşekkürlerimi sunarım. Aslında bu tür facialar haber edildiğinde tüm blogcuların o gün bu konu üzerine hazırlayacakları blogları paylaşmalı ki, ses getirebilsin.
    Selam ve muhabbetlerimle.

    1. Merhabalar Recep abi
      Evet üzülmek sadece kendi vicdanımızı rahatlatıyor.
      Yetkililerin derhal bir şey yapmaları gerekiyor. İdam cezası gelmeli bence

      Evet bu tür haberleri blogcular yazmalı ki daha çok ses getirsin.

      Teşekkür ederim.

  2. Tecavüz,toplumumuzun en derin yaralarından biridir. İnsanlığın sorgulanması açısından belki de en önemlisidir. Eğitim kurumlarında dahi önüne geçilemiyorsa toplumun sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir. Bazen hayvanlara dahi yakıştıramadığımız vasıflar, bu tip insanların üzerine tam oturuyor.

    1. Bu tür kişiliği bozuklara HAYVAN demek, hayvanlara hakaret etmek olur. Çünkü hayvanlar bile daha vicdanlı.

  3. Bencede susmamalıyız ve gidip imzalıyorum. Ben bir öğretmen adayı olarak utanıyorum.

  4. Resmen insanlar tecavüze aşina oldu tepki veremiyorum. Gasp kadar olağan oldu çıktı :(

    1. Üzülerek söylüyorum ki aynen öyle oldu, çünkü hiç bir cezası yok bir kaç ay hapis cezası dışında ve bu şekilde hafif cezalar olduğu sürece de korkarım ki hep böyle olacak.

      Bir an önce İDAM cezası gelmeli ve bu tür suçlular derhal idam edilmeli.

  5. Bu olayı duyup da hala duyarsızsa bir insan , onun insanlığından şüphe ederim . Yazık ki bir bir elimizden kayıyor nice canlar :((

  6. Nefes alırken ciğerlerimiz böyle bazen düğümlenir ya, işte böyle insanlar yaşadığı için ciğerlerimiz onlarla aynı havayı solumaktan utandıkları için düğümleniyor.

  7. Gökhan oğlum.Nasıl günler yaşıyoruz,aklım hafsalam almıyor.Adalet dilini yutmuş gibi.Benim babam rahmetli Ağır Ceza reisi idi.Beş kalem kırdı hizmeti süresince.Bence suçluların hakları neredeyse gittikçe fazlalaşıyor.Sıyırmak ne kadar kolaylaştı suçlardan.Cezalar ise, mağdur ya da hayatını bu gibi olaylarda kaybedenlerin yakınlarının acılarını katlar nitelikte.Kampanyayı imzaladım.Artık kendi egolarını bırakıp,şu milletimizi,yüreklerimizi kahretmekten vazgeçmeliler.Saygılar sevgiler oğlum.

    1. Evet abla gerçekten çok zor günler yaşıyoruz, artık insanlar sokağa çıkmaya korkar oldu, çünkü suçlulara caydırıcı cezalar verilmiyor. Durum böyle olunca da bu düşüncede olan kişiliksiz insanlar suç işlemekten korkmuyor.

      Saygılar Ece abla

  8. Biz burada bu vahim olayı ne kadar kötülemiş olursak olalım, halen toplumun büyük çoğunluğu tecavüzlerin 'adam gibi giyinmesini' bilmeyen kızlar yüzünden olduğunu düşünüyor. Bu Okul içinde, dolmuş içinde veya bir sokak gezintisi içinde aynı… İstiyorlar ki: 'Türk kadını' tutsak Arap kadınlarına dönsün.
    Gökhan abi, keşke senin gibi insanlar daha fazla olsa…

  9. Toplum olarak, aile içi eğitime ve manevi değerlere eskisi kadar kıymet vermeye yeniden başladığımızda bu olaylar kendiliğinden çözülecektir. Ancak PC başında yetişen nesiller sardı etrafımızı ve aile kavramından bihaberler. :(

    1. Kesinlikle çok haklısınız
      dediğiniz gibi yeni nesiller pc başında veya akıllı telefonlarda günlerini geçiriyor. Manevi değerlerimizden çok uzaklaştık

  10. HALA DA KIZI SUÇLUYORLAR. BİLEREK YA DA BİLMEYEREK BÖYLE BİR OLAY YAŞANMIŞ OLABİLİR. O YAŞTAKİ KIZ ÇOCUKLARININ ÖĞRETMENLERİNE HAYRANLIK DUYMALARI, AŞIK OLMALARI GAYET NORMAL ŞEYLER. ÖĞRETMENİN BUNU KÖTÜYE KULLANMASI KÖTÜ OLAN

    1. Bu tür durumlarda kızları suçlayanlar bana göre BEYİNSİZ'dir.
      Ve üzülerek söylüyorum ki sizinde dediğiniz gibi bu tür kişiler toplumumuzda çok fazla.

  11. Toplum da eğitim sağlık ve adalet sisteminin çökmesi ile geldiğimiz nokta bu:(((
    İngiltere de bir hakim sadece bir bayanın korkutulmuş bile olsa bunu yapana ağır 14 yıl verdi çok olduğunu söyleyenlere de 7 yıl yaptığı suçun cezası 7 yıl da bir bayanın hangi saatte olursa olsun sokağa çıkabilme özgürlüğüne leke getirdiği için cevabını verdi.
    Bizde bazı hakimler de nasıl yapsak da işi rızası vardıra getirsek diye uğraşıyor. kimileri çıkar (başa tecavüz haberlerin de aaa namazlı abdestliydi yapmaz o eee yapmış işte.İnancının doğrusunu öğrenmek yerine kendini sapıklığa adadıysa sonucuna da katlanacaklar.
    Hastalıksa o zaman alıp ilgilenecekler kaldı ki bu kızcağız kendi bile istemiş olsa karşısın da sen öğretmensin tutar kolundan ailesine kızınızın sorunları var dersin Öğretmenlik bunu gerektirir.
    Öğretmen adayı sevgili Emrah Özdemir utanmanızı gerektiren bir şey yok canım. Çürüğü ayıklamasını bilmeyenler utanacak siz saygın şerefli mesleğinize kavuşup aydınlık içinde aydınlatan öğretmenlerimizden olun inş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu