Blog İpuçlarıKişisel

Sitenizi Çöp Site Yapmaktan Kurtaracak Olan Sizsiniz

 Günümüzde internette bir çok  site / blog var , bazıları gerçekten özgün siteler, bazıları ise sırf ziyaretçi çekmek için,  ziyaretçi sayısını yükseltmek için  internetteki kaliteli özgün sitelerden kopyala yapıştır yolu ile sitelerine kaynak belirtmeden içerik ekleyen yani içerik hırsızları bloğumu ilk açtığım aylarda yazılarım bir çok kişi tarafından çalınıyordu ve o siteler  arama motorlarında benden önce çıkıyordu, tabi bu durum beni oldukça sinirlendiriyordu kaynak belirtmeden yazılarınızın çalınması ve o sitenin , aramalarda sizden önce çıkması kadar kötü bir şey yok, yazıları ve resimleri çalınanlar beni çok iyi anlayacaktır.
 
Bu yazımı herkes okuyabilir fakat özellikle de, blog açıp ve başka sitelerden sırf ziyaretçi sayılarını yükseltmek adına başka sitelerden içerik çalan arkadaşlar okursa yaptıkları bu işin siteleri için ileriye dönük iyi bir şey olmadığını daha iyi anlayacaktır. Eğer bir blog açıyorsanız hangi kategoride olursa olsun fark etmez ve açtığınız bloğun ileriye dönük olarak açıyorsanız yani sırf benimde bloğum olsun diye açmıyorsanız eğer, yani gerçekten blog yazmak için açıyorsanız ,açtığınız bloğun ileri ki zamanlarda iyi yerlere gelmesini istiyorsanız, sitenizin ileride çöp site olmasını istemiyorsanız  yapmanız gerekenler var. Aşağıda liste şeklinde yazacağım. Tabi sizde konuyla ilgili düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.


Sitenizi Çöp Site Olmaması İçin Yapmanız Gerekenler.

* Blog yazmak istiyorsanız eğer, bloğunuzu açtıktan sonra yapmanız gerekenler kendinize bir plan hazırlamak olsun. Her konuda uzman olmayabilirsiniz, hangi konularda kendinize güveniyorsanız veya hangi konularda bilginiz varsa o konularda yazmanızda fayda var
* Sırf ziyaretçi sayınızı yükseltmek için başka sitelerden kopyala yapıştır yaparak sitenize yazı veya içerik eklemeyin bu Google' ın en sevmediği işlemlerden bir tanesidir belki anlık olarak ziyaretçi sayınız yükselebilir. Fakat ileri ki zamanlarda bunun olumsuz yönde zararını göreceksiniz o yüzden elinizden geldiği kadar özgün olmaya çalışmanızda çok fayda var
* İçerik sayınız fazla olsun diye, başka sitelerden kaynak belirtmeden içerik eklemeyin. Bırakın içerik sayınız az olsun her gün yazacaksınız diye bir şey yok, kendinize bir program yapın ve elinizden geldiği kadar bu programa uymaya çalışın örnek veriyorum haftada iki tane yazı yazabilirsiniz veya daha fazla, daha az artık bu size kalmış
* İçerik kadar, içeriğe eklenen resimlerde çok önemlidir,  elinizden geldiği kadar kendi çektiğiniz resimleri kullanmaya çalışın. Çünkü içerik resimlerinden de sitenize gelenler olacak, tabi bunun için yapmanız gerekenler olacak, sitenizin seo ayarları ne kadar iyi olursa ve yazılarını ne kadar özgün olursa aramalarda o kadar üst sıralarda çıkarsınız.
* Teknik konularda çok fazla bilgiye sahip olmayabilirsiniz, fakat yazılarınız insanlara faydalı olduktan sonra sitenizin ziyaretçi sayısı her zaman yüksek olacaktır. Tabi bu anında olacak bir şey değil, zamanla armalarda üst sıralarda çıkacaksınız.
 
Benim bloğum Kişisel Blog kelimesinde Google sıralamasında  bazen 5, bazen 6 bazende 3. sıralara kadar gelebiliyor bazı arkadaşlar soruyorlar bu nasıl ilk sayfalarda çıkıyorsun diye soruyorlar inanın bana özgün içerik yazmaktan başka bir şey yapmıyorum evet blogger'da olması gereken seo ayarları var sadece onları yaptım. Sonrasında ise tamamen özgün yazılar yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. 
 
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, eğer sizinde aklınıza bir şey gelirse yorumda yazarsanız, ki uzun yıllardır blog yazanlar bu konuyu daha iyi bilirler. Blog yazmaya yeni başlayan arkadaşlarımıza faydalı olur diye düşünüyorum. Aklıma geldikçe yazıda güncelleme yapacağım  

İlgili Makaleler

36 Yorum

  1. Şahsen okuyucu olarak özgün ve düzgün yayınlar okumak istiyorum ..Özgün resim özgün okuyucu kitlesi de olursa o site veya blog idealdir.

  2. Çok faydalı olmuş hem de. Kim olursa olsun blog yazan kendi olsun. Bence en önemli kural bu. Yani kimseye benzemeye çalışmasın, kimsenin yazısını araklamasın, kendin ol yeter diye bir şarkı var o şarkıdaki gibi olsun. Ben şahsen çok izleyicim olmuş, olmamış takmıyorum bile….reklam da almıyorum yani amacım blogla para kazanmak değil..düşüncelerimi paylaşmak…mümkünse ülke için uyuyan kimi insanları uyandırmak…bir kişiyi bile uyandırabilirsem ne mutlu bana diyerek yazıyorum:)
    Kalemine sağlık..

    1. Evet abla çok haklısın blog kişinin kendisine özel olmalıdır bence, bu arada gönülden söylüyorum sadece bir kişiyi değil bir çok kişiye, yazdıklarınla çok güzel mesajlar veriyorsun abla, senin yazılarını severek okuyorum ben
      Teşekkür ederim.

  3. Eskilere gidiyordum da benimde kopyala yapıştır yaparak yayınladığım yayınlar olmuştu. Ama hata yapmak güzel bişey. İnsan hata yapa yapa doğruyu buluyor. O yüzden yeni başlayanlara bu tür tavsiyelerde bulunmak onlar için ne kadar işe yarar bilmem ama herkes kendi bildiğini yapacaktır.
    Neticesinde yine kendi kendine hata yaptığını anlayıp özgün olmaya doğru gidecektir. Bunun içinde tabii ki yazmayı seviyor olması gerek.

    1. Eskiden bende kopyala yapıştır yapmıştım ama sonra anladım ki, bir işe yaramıyor ve yazılarını aldığım sitelere haksızlık ettiğimi öğrenmiş oldum. Fakat artık kopyala yapıştır yapmıyorum bu bloğumda çok çok olsa bir iki tane öyle içerik vardır onda'da kaynak göstermişimdir mutlaka

      Dediğin gibi hata yapmak biz insanlara mahsus bir şey, insanlar hata yaparak öğreniyor bir çok şeyi

      Zaten yazmayı sevmeyen birisi belli bir süre blog yazabilir sonra blog yazmaktan sıkılır.

  4. gökhan,
    ben yaklaşık iki yıldır blogerım.itiraf etmek gerekirse başta biraz heves vardı,sonra ciddiye almaya başladım.
    teknik olarak ise oldukça zayıfım.seo ayarlarını mesela:( senden okudum.elbette daha fazlasını istiyorum kişisel yayınlarım için.teknik konuda ki cesaretsizliğim biraz beni engelliyor diye düşünüyorum.
    seni tebrik ediyorum,keyifle ve merakla izliyorum.
    sevgiler

  5. Gökhancığım, damladakiokyanus hareketinden haberin olmadıysa benim son yazıma bakar mısın? Sen de paylaşır mısın bunu?

    1. Baktım abla, çok güzel bir yazı olmuş, delianne çok güzel yazmış yüreğine sağlık.

    2. Sağol. Demek istedim ki sen de bu başlıkla bir yazı yazar mısın? Duyurmak için.

  6. Çok çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten. Bu yazı için teşekkür ederim :)

  7. Özgün birşey veremeyeceksek, ya da kendimize Çevremize ait bizim zihnimizden çıkan Cümleler katamayacaksak neden blog yazılır? Cok Karmaşık bir şey anlatması da gerekmez kendi cümlelerimizin olması cok önemli. Blogları gecelim okuduğumuz kurgu kitaplar dısındakı katagorılere bakalım. Hangisinde dipnot, Kaynakça, vb gibi referanslar var? Maalesef yazın alışkanlıklarımız baskasının fikrinin üstüne yatma şeklinde vücûd bulmuş

    1. Kesinlikle…
      İnsan bir kelime bile olsa kendinden bir şey katmıyorsa veya katamıyorsa bence hiç blog yazmasın daha iyi
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  8. Bana çok yardımcı oldu. emek hırsızlığı yapılan bu iş. Zaten bu işi çok okunmak için değil sevdiğimiz için yapmalıyız. Yoksa bize angarya gelir.Teşekkür ederim. :)

    1. Evet haklısınız sadece okunmak için yazanlar, belli bir süre sıkılacaktır. İnsan sevdiği için yazmalı
      Rica ederim.

  9. Baya bilgilendirici bir yazı. Hele o çalanların okuması gereken bir yazı! Ellerine sağlık Gökhan Abi… :)

  10. Merhabalar Gökhan Kardeşim.
    Gerçekten çok güzel ve özgün bir yazı paylaşmışsınız. Yazmak ve paylaşmak güzel bir uğraş. Yazmaktan ve paylaşmaktan zevk almayan kişilerin zaten blog açması mümkün değil. Heveslenip açsalar bile daha bir yazı bile paylaşamadan kapanıp gidiyorlar.

    Bu güzel, yararlı ve özgün yazınız için kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Başarılarınızın devamını dilerim.
    Selam ve dualarımla.

  11. Güzel tavsiyeler vermişsin Gökhan abi. Ama şunu da belirtmek gerek sanırım, ha diyerek iyi derecede özgün yazı yazılmıyor :) Bunun için biraz kitap okumak, bilgi dağarcığımızı geliştirmek gerekiyor ve hayatı analiz edebilmek gerekiyor diye düşünüyorum. Böylelikle daha güzel özgün yazılar çıkabilir.

    1. Teşekkür ederim Mustafa
      Evet özgün yazılar yazabilmek için kitap okumak, film izlemek, analiz yapabilmek çok önemli

  12. Hiç kopyala yapıştır yapmadım ama okuyup esinlendiğim yazılar olmuştur, onlardan ilham alarak yeni ve özgün bir yazı yazmak sakıncalı değildir diye düşünüyorum. Blogunuzu yeni keşfettim, çok değerli tavsiyeler var, benim gibi yeni bir blogcu için bir maden, teşekkürler..

    1. Öncelikle hoş geldiniz demek istiyorum
      Evet bazen benim de ilham aldığım yazılar oluyor ve o yazıyla ilgili kendi düşüncelerimden oluşan bir yazı yazıyorum bunda bir sakınca yok çünkü sonuçta kendi düşüncemizi yazıyoruz.
      İyi bloglamalar.

  13. Valla hocam en önemlisi özgün olmak ve kendi yazılarınız kendi düşünceleriniz ve kendi kaleminizden çıkmış olması gerçekten etkisi çok büyük bu sayede yazıların hepsi üst sıralarda cıkıyor çünki bir benzeri yok yazınızın :) Ben bakıyorum piyasaya kopya içerik yapmayan siteler hep üst sıralarda kopya içerik yapanlar gerilerde hep ancak halen kopya içerik yapmaktan vazgeçmiyorlar :)

    1. Kesinlikle, en önemlisi bence de özgün olmak ve üretken olmak, dediğin gibi kopya içerik yayınlayanlar hep gerilerde oluyor ve boşa kürek çekiyorlar :)

  14. Gökhan merhaba değerli arkadaşım; faydalı bir paylaşım olmuş.Emeğine sağlık.Blog insanın dünyası gibi…Blogta özgün.anlaşılır,yazılar gerçekten önemli. Saygılarımla arkadaşım.

    1. Merhaba değerli arkadaşım.
      Evet çok haklısın blog bir süre sonra insanın dünyası gibi oluyor.
      Saygılar arkadaşım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu