Blog İpuçlarıKişisel

Kişisel Blog Yazarları İçin Altın Değerinde Tavsiyeler.

Kişisel blog yazarları ve kişisel bloglar için neler yapmalıyız? hangi konularda yazılar yazmalıyız, yazılarımızı daha fazla kişinin okuması için neler yapmalıyız gibi sorulara geçmeden önce  Blog nedir kısaca bahsetmek istiyorum. Fazla bir teknik bilgi gerektirmeden, kişinin kendi istediği şeyleri yine kendi istediği gibi yazan insanların oluşturabildikleri, bir nevi günlüğün internet ortamında yazılmasıdır. Blog nedir konusunda daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız eğer Buraya tıklayarak daha önce yazmış olduğum konuya bakabilirsiniz.
Bir hevesle kendinize ait bir blog açtınız fakat hangi konularda yazacağınızı bilmiyorsunuz veya yazılarınızın daha fazla kişi tarafından okunması için neler yapabilirsiniz bunlardan bahsetmek istiyorum.

Kişisel blog Yazarları Hangi Konuda Yazmalıdır?

Blogunuzu açmadan önce hangi konularda yazacaksınız önce bunları belirleyin. Tabi ki sadece belli konularda yazmak zorunda değilsiniz, bloğunuzun size ait olduğunu unutmayın istediğiniz her konuda yazabilirsiniz, fakat şunu belirtmek istiyorum; Örnek veriyorum Kişisel blog adı altında blog açıp devamlı teknoloji konuları yazarsanız bu bir nevi okuyucuyu yanıltmak olur ki bu da okunmanızı olumsuz yönde etkiler. Demek istediğim elinizden geldiği kadar sitenizin açıklamasının dışında yazılar yazmamaya özen gösterin bu şekilde hem sitenizin değeri daha çok artar hemde daha fazla bir okuyucuya sahip olursunuz

Araştırma Yapın

Yazacağınız yazı hangi konuda olursa olsun, yazacağınız konuda bilgi sahibi olsanız dahi mutlaka internette kısa bir araştırma yapmaya çalışın. Belki sizin bildiklerinizden farklı bilgiler okursunuz yazdığınız yazıda okuduğunuz bilgiyi de paylaşırsınız. Böylece okuyucularınıza daha kaliteli bilgiler vermiş olursunuz.

Yazılarınıza Değer Katın

Yazılarınızı yazarken kurumsal bir firma gibi yazmayın. Okuyucularınızın yerine kendinizi koyun. Yazı içinde arada sırada sorular sormaya çalışın ve en önemlisi de kendinizden bir şeyler katmaya çalışın. Özellikle, benim epilepsi ile ilgili yazılarımda ben kendi yaşadıklarımdan’da bir şeyler katarım böylece okuyucu ilk ağızdan duyacağı için , okuyucunun hoşuna gider.

İyi Okuyucu Olmak

Eğer yazılarınızın okunmasını istiyorsanız öncelikle sizin iyi bir okuyucu olmanız gerekiyor.  İstediğiniz kadar özgün olun, Eğer siz başka blogları okumuyorsanız, okuduğunuz konulara konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşmıyorsanız başka kişilerinde sizin yazılarınızı okumasını fazla beklemeyin.

Olumsuz Yorumları Dikkate Almayın

Dikkat ederseniz çok büyük yani popüler kişisel blog yazarları olumsuz yorumları dikkate almazlar gülüp geçerler. Sizinle aynı fikirde olmayan insanlar, mutlaka size hakaret dolu yorumlar ve mesajlar yazacaktır. Zamanında benimde başıma çok gelmişti bu olay :) herkes bizimle aynı fikirde olmayabilir ve kötü hakaret dolu yorumlar yapabilir, hoşunuza gitmiyorsa eğer silin ve yazmaya devam edin. Yani bunun için blog yazmaktan vazgeçmeyin

Tasarım

Bir çok kişi için blog tasarımı önemli olmayabilir.  Fakat bazı kişiler için tasarım çok önemlidir. Örneğin market mağazası düşünün , her şey karışık, ürünler yerlerine iyi yerleştirilmemiş girdiğiniz zaman içinde hangi ürünün nerede olduğunu gösteren işaretler olmazsa eminim ki bir çok kişi bir daha o markete gitmez,  belkide ben yanlış düşünüyorum ama Bana göre içerik kadar tasarımda önemlidir. Sade tasarımlar, yazıları kolay okunan temalar, daha çok seviliyor. Sadece kendinize göre düşünmeyin Sizn el yazısı fontunu çok seviyor olabilirsiniz ama bir çok kişi el yazısı fontunu karışık gelebilir, okumaktan sıkılır ve o kişi bir daha sitenize gelmeyebilir. Sizinde eklemek istediğiniz bir şey olursa yorumda belirtirseniz sevinirim, bol okuyucularınızın ve takipcilerinizin olması dileğiyle.
Sizlerin kişisel blog yazarları ile ilgili tavsiye ve önerileriniz benim için çok önemli, eğer konuyla ilgili düşünceleriniz varsa benimle paylaşırsanız mutlu olurum.

İlgili Makaleler

66 Yorum

  1. Okuyucu kitlemi bir türlü genisletemiyorum. Sanırım tasarimdan dolayı. Teknik konuda fazla bir bilgim yok. O yüzden Google siralamasinda tasarimdan dolayi yer alamiyorum. Tasarim konusunda yardim alabileceğimiz siteler var midir? Teşekkürler Saygilarimla

    1. Okuyucu kitlenizi genişletmek için öncelikle özgün olmanız ve sabır etmeniz gerekiyor ve aynı zamanda'da bloglarda bol bol yorum yapmanızı tavsiye ederim ayrıca sitenizi tanıtan, sitenizin tanıtım yazısını başka sitelerde yayınlatın.

      Tasarım konusunda çok fazla destek sitesi olmasa da bir kaç tane vardır. İnternette araştırmak gerekiyor Google'da '' Blogger destek'' diye arattığınızda siteler çıkacaktır.

  2. düşüncelerinize katılıyorum, ilk intiba önemlidir, sade ve açık arka planlı bloglar özellikle ilk başta daha bir dikkat çekici oluyor.

  3. Çok iyi bi yazı olmuş tebrikler..benim için blog bir insanı temsil ediyor tabii kişisel bloglardan bahsediyorum daha samimi daha sıcak hani bi insanı dinlemek ondan haberdar olmak istersiniz ya öyle bişey blog boş vakit geçirmek için olmamalı okuyucuya da yazarına da bişeyler katmali aksi takdirde dünyanın boş bir işinden öteye gidemez.Anlam şart anlam varsa mesele yok şahsi görüşüm okuyucu olarak düşüncelerim..sevgiler.

  4. Eline sağlık Gökhan Hocam, içten ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Kişisel blogların en önemli özelliği sanırım içten olmak. Samimi bir dille tecrübelerimizi aktardığımız her makale kişisel blog için uygundur. Bazen bu sadece bilgilendirmek için olur, bazen de içimizden geldiği için.

    Diğer bir konu da okumak. Birçok blog yazarı yazılarının okunmasını istiyor, fakat sorsak hangi blogları takip ediyorsun diye, cevap üzücü olacak. Hatta bu konuda da bir yazı yazmıştım: Blog okumayan blogunun okunmasını beklemesin diye.

    Tekrar elinize sağlık:)

    1. Aynen kardeşim. Blog yazan kişi blogunun okunmasını istiyorsa eğer, önce kendisi başka blogları takip etmeli, okumalı ve yorumlar bırakmalı.
      Teşekkür ederim kardeşim :)

  5. Bu başlıkları okuyup kendimi tekrar gözden geçirmek çok iyi geldi. Faydalı, özetleyici ve güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık :)

  6. selamlar.benim örgü içerikli bloğum var.çeşitli örgü modelleri yayınlıyorum.konu çeşitlendirmesi fazla yapamıyorum.sadece örgü ile ilgili yayın yapmaya yönleniyorum.bunun içinde dar bir çerçevede kalıyorum.yazınız için çok teşekkür ederim.

    1. Google sizin blogunuz gibi blogları yani sadece belli bir konuda olan blogları yani niş blogları daha çok seviyor bu şekilde devam edin derim ben. Ziyaretçi kitleniz bir süre sonra artacaktır.
      Rica ederim.

  7. Bloga yeni başlayanlar için güzel tavsiyeler.3 yıldır blog yazan bir kişi olarak gördüğüm en önemli şey kişisel blog yazarı olmak için kesinlikle iyi okuyucu olmak gerekir.Kaleminize sağlık..

  8. Merhaba,bilgilendirici yazı için teşekkür ederim.Benimde blog tasarımım ve okuyucu oranım 500 küsür yazıya ragmen çok az nasıl hitimi artırabilirim?

    1. Sitenize ait tanıtım yazınızı, başka sitelerde yayınlatarak ve seo ayarlarınızı yaptırarak ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz.

  9. Kişisel bloglar samimi olmak zorundadır zira günümüzde blogları bu kadar popüler yapan samimi blog yazarlarının samimi içerikleridir.

    Faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim.

  10. Merhabalar Gökhan Bey.
    Çok güzel ve yararlı bir konuyu ele alarak irdelemeişsiniz. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Blog yazanların imkanları ve bilgileri dahilinde imla ve dilbilgisi kurallarına dikkat etmelerinde fayda var. Yazılarının okunurluğunu ve doğru anlaşılmasını sağlar. Nokta koymuş, hiç boşluk vermeden hemen ikinci cümlesini başlatmış. Soru eklerinin ayrılması ve virgüllerin de yerli yerince kullanılması da büyük önem arz etmektedir.
    Selam ve dualarımla.

  11. Ben sürekli yazamıyorum, sebebi ise her yazdığım makale ya teknik olmalı yada okuyucuya her zaman bir şeyler katmalı mantığı ile yazdığım için olsa gerek. Ancak artık kendimden bir şeyler katıyorum, çünkü o zaman kişisel blog olduğu aşikar oluyor. Yoksa öteki türlü diğer bilgi portallarından fark olmuyor.

    Yazınız için teşekkürler.

  12. Merhaba Gökhan. Belirttiğin konular oldukça doğru ve güzel hazırlanmış. Bunun yanında kronolıjik sırası da ayrı bir hoşuma gitti. Düşünülmesi gereken son kısım tasarım olmalı. Öncelik okuyucuya aradığı bilgiyi sunmak ve onu doğru yönlendirebilmek olmalı. Tebrikler..

  13. Olumsuz yorum olayı bir ara bana da geldi. Ve kesinlikle annem olmasaydı galiba blogum şikayet edilip kapanmıştı. Alttan almayı becermem gerek :)

    1. Olumlu yorum aldığımızda nasıl seviniyorsak, olumsuz( tabi hakaret içermeyen ) yorumlar aldığımızda'da karşıdaki kişinin görüşüne saygı duymamız gerek, hatta olumsuz yorum almak bazen iyidir. Çünkü, diyelim ki bir yazı yazdınız ve yazınızda bir bölüme olumsuz yorum yapıldı bu durum sizin o yanlışı görmenizi sağlar.

  14. Kişisel Blog hem çok kolaydır, hem de çok zordur. Bu konuyla ilgili güzel açıklamalardan bulunmuşsunuz. Teşekkürler.

  15. Söylediklerinize katılıyorum ama sanırım en önemlisi sağduyuya dayanarak yazmak.

    Teşekkürler

  16. Gökhan oğlum.Sürekli etrafındakileri de düşünerek yayın yapıyorsun. Paylaşımcı tutumun zaten her yazdığının okunmasının başlıca nedeni.Haklısın.Bloğunun okunmasını isteyen kafasını bir etrafa çevirip kimler ne yazmış diye okuyacak.Bir de bırakılan yorumlara cevap yazmak önemlidir.Sevgiler oğlum.

  17. Yazınız pek çok kişiye ışık olacak nitelikte.üstünde düşünülmesi gereken bir çok noktaya temas etmişsiniz.ışığımız olmya devam edin lütfen.

  18. Kalemine sağlık Gökhan'cığım, çok faydalı bilgiler hepsi de…benim de naçizane ekleyeceğim şey blog yazarken kendiniz olun, Sözcü gazetesinde veya filan haber sitesindeki bir haberi yazmayın, (link vermek hariç yani bir konuyla ilgili link) ben onu zaten Sözcü'de veya filan gazetenin sitesinde okurum. Ne yazarsanız yazın yazdıklarınız okumaya değer olsun. Bunu bir öğretmenim demişti çok severim…
    sevgiler..

  19. Güzel ve yararlı bir yazı olmuş. Bende yeni sayılırım henüz üçüncü ayımın içindeyim ve sizin gibi destek amaçlı her yazıya ve her yardıma ulaşmaya çalışıyorum. Ben kendi bloğumda kendime ait şiir roman makale tarzında yazmaya çalışıyorum buradaki arkadaşları da sizi de bloğuma beklerim…

  20. Gökhan kardeşim çok faydalı bir yazi olmuş. Kesinlikle katılıyorum dediklerine. Başarı böyle geliyor

  21. Olumsuz yorum benimde bir kez başıma gelmişti :)) hemde son yazdığım ''ciddi'' konu ile ilgili ve adsız olarak yapılmıştı :)) güldüm.. evet sadece güldüm ve yorumu yayınlamadım tabi :)) çünkü tamamen art niyet vardı :))
    Bu arada çok faydalı bir yazı ve bizler için oldukça faydalı tüyolar içeren bir yazı olmuş, emeğinize sağlık.

    1. Olumsuz yorumlar veya hakaret içeren yorumlar zaten adsız olarak yapılıyor. Teşekkür ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

  22. Yazınızı okuyunca olumsuz yorum alıp almadığımı düşündüm bir an. Hiç almadım galiba. Güzel bir yazı olmuş. Zaman zaman film yazılarında kişisellikten uzaklaştığımı hissediyorum. Dikkat etmeliyim sanırım. Bu da kendime özeleştirim olsun :) Teşekkürler :)

  23. Selamlar,
    Yazınızı ilgiyle okudum. Özellikle yeni başlayanlar için çok faydalı, hali hazırda blog yazanlar için de oldukça geliştirici bir yazı olmuş. Bu konuyla ilgilenenlere faydalı olacağını düşündüğüm için geçen ay kendi sayfamda yayınladığım 100'den fazla yaratıcı blog ve yazı fikirlerinden oluşan yazımı buradan da paylaşmak isterim izninizle:

    1. Aleykümselam.
      Yorumunuzu az önce gördüm, spam kutusuna düşmüş, sanırım link var diye spam kutusuna düştü.

      Teşekkür ederim.

  24. Kesinlikle katılıyorum ve dikkate alacağım. Blog yazmaktan uzun süre uzaklaşmıştım cidden unutmuşum ve eski blogumda yaptığım hataları da gördüm. Özellikle olumsuz yorumlar ve tasarım konusunda :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu