GenelKişisel

Blog Yazmak İnsana Okuma Alışkanlığı Kazandırır mı?

Evet inanın bana blog yazmak insana okuma alışkanlığı kazandırıyor. Açık söylemek gerekirse okul hayatım boyunca ders kitapları hariç,  roman, deneme, veya bir hikaye kitabı okumadım daha doğrusu elime dahi almadım desem daha doğru olur. İnanır mısınız eskiden yani henüz düzenli olarak blog yazmaya başlamadan önce hiç ama hiç kitap okuma alışkanlığım yoktu. Elime bir kitap aldığım zaman daha ilk sayfalarında sıkılırdım ve kitabı okumayı bırakırdım. 

Kitap okumak yerine, bana gerekli olan bilgileri hep internette arardım. Bir kitabı sonuna kadar okuyanlara hayret ederdim, nasıl okuyabiliyorlar diye ama blog yazmaya başladıktan sonra takip ettiğim bloglar da kitap yorumları görmeye başladım. Ve bir gün kendi kendime; ”Ben neden hiç kitap okumuyorum, okuyamıyorum” dedim sonra kitap okumaya başladım. Kitap okumaya başladıkça, okumayı daha çok sevmeye başladım.

Blog Yazmanın Faydası

Daha önce, Kitap okumak bana neler kazandırıyor başlıklı yazımda kitap okumanın benim için ne kadar güzel ve faydalı olduğunu detaylı olarak yazmıştım.  Blog yazmanın benim için en büyük faydalarından bir tanesi bana okumayı öğretmesi diyebilirim.

Blog yazmak insana okuma alışkanlığı kazandırımı. Evet blog yazmak bana gerçekten okumayı sevdirdi, takip ettiğim bloglarda vaktim oldukça yazıları okuyorum. Düzenli olarak olmasa da kitap okuyorum artık, fakat bundan sonraki hedeflerimden bir tanesi kendime en kısa zamanda bir kitap okuma programı gibi bir şey yapıp günlük belli bir zaman kitap okumaya alışacağım.

Kendimden örnek vererek diyebilirim ki blog yazmak insana gerçekten okuma alışkanlığı kazandırıyor. Blog yazan veya blog yazmayan büyük, küçük her insana kitap okumayı tavsiye ederim. Kitap okumak gerçekten çok güzel bir şey, keşke daha önceleri de kitap okumayı sevebilseydim de, kitap okusaydım. Blog yazmak sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazandım.

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Adınıza çok sevindim. Pişmanlık olmasın. Telafi etme sürecine girmişsiniz zaten :)
    Yazmak, üretmek için kitaplara dokunmak, onların kokusunu, dokusunu hissetmek gerektiğini düşünenlerdenim.
    Günlük okuma saatleri ayarlamak gerçekten etkin oluyor okuma alışkanlığını sürdürmekte. Bir ayda kaç kitap okuyacağınızı belirlemek de okumaya teşvik ediyor. İnsan kendisiyle yarışıyor. Eğlenceli de oluyor.
    Bazen kitap okuyamama hastalığına da yakalanıyorsunuz. Ara ara başıma geliyor. Kısa süreli şoktan sonra okumaya geri dönüyorum :)
    Kitap sevinciniz hiç bitmesin. Keyifli okumalar dilerim..

  2. Özellıkle yenı nesıl basılı yayımları degıl de ınternet uzerınden bılgıye ulaşmanın verdıgı kolaylıkla kıtap okumayı bıraktılar.

    Yaslandım artık neyı nerd eogrendım unuttum ama bır derste hocamız soyle soylemıstı: Gunumuzde ınsanlar gecmıste hıc olmadığı kadar okuyorlar! Internette okuyoruz. Hayatımız sureklı okuma eylemı ıle dolu aslında ama fark su kı bıraz gereksız seyler okuyarak hızlı okuma yetenegınden pek farklı bırsey edınemıyoruz ınternetten. Ama başlangıç olarak okumayı ve sabrı deneyımledıkce kıtaplar bıze daha güzel gorunur hale geliyor ve sonuç olarak Blog yazmak ve okumak ınsana okuma alışkanlığı kazandırıyor…

    1. Kesinlikle…
      Blog yazmak insanı gerçekten okumayı sevdiriyor bunu bizzat yaşadım. Ve iyi ki de blog yazıyorum belki blog yazmasaydım, okumanın güzelliğini keşfedemeyecektim.

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  3. Ne güzel bir şey kazandırmış o vakit, blog yazmak sana;) Ben de bir süredir, az okuduğum için kendimi kötü hissediyorum. Bu yazıyı okuyunca da yine hatırladım. En kısa sürede başlamam gerektiğini düşünüyorum ben de. Kitap okumak bana ayrı bir huzur veriyor. Hele hele şu an çok iyi geleceği kesin

    1. Hayırdır, kötü bir şey yoktur umarım şu an çok iyi gelecek demişsin söylediklerinden bir sorunun olduğunu anladım. Canını sıkan bir şey mi var?

  4. İnsanın kendisi ile yüzleşebilmesi ne güzel.. Keşke herkes böyle olabilse.

    Ben de senin gibiydim Gökhan abi, blog yazmaya başladığım günden itibaren kitaplara olan ilgim bayağı arttı.

    1. Blog yazmanın en güzel yanlarından bir tanesi işte bu; insana kitap okumayı sevdirmesi.

  5. Kitap okumayı çok severim ben. Cidden sizde de olduğu gibi kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor bloglar.

  6. Ben tam tersine bir ara blog okumaktan kitap okumaya fırsat bulamıyordum. Şimdi durumu eşitledim. Senin için iyi bir etkisi olmuş, ne güzel.

    1. Teşekkür ederim, evet benim için çok faydası oldu kitap okuma alışkanlığı kazanmam konusunda

  7. Blog yazarı olarak bu konuya dikkat çekmeniz gayet güzel. Şahsi düşüncem blog yazarı arkadaşların çoğunun kitap okuma konusunda eksik olması. Umarım yazınız blog yazarı arkadaşlar için bir rehber olur.

    Saygılarımla

  8. Blog okumak kesinlikle çok güzel ama kitap okumanın yeri de bambaşka:) Bu arada blogunuz anlaşılır ve net. Tebrikler.

  9. Merhaba Gökhan abi :) Benim aslında önceden de kitap okuma alışkanlığım vardı, ama blog yazma sayesinde daha dikkatli okuyorum kitapları. Çünkü yeni bilgiler öğrenip bloğumda paylaşmak bana mutluluk veriyor. Hemde öğrendiklerimi kaydetmiş oluyorum.

  10. Blog okumayı seviyorum. Kitap okumayı da sevdiğim gibi. Blog okurken yazarın duygularını daha çok hissediyorum hatta gözümde bile canlanıyor blogger diyebilirim.kitap okumakla blog okumak farklı bence blog yazarı kendini gizleyemiyor yazılarında bu da benim en büyük blog okuma sebebim. Başka bir hayatın içine ortak oluyoruz bir nevi, belki de bir yazi da yorum yaparak bloggerin ruh halini değiştiriyoruz olaya bakışını değiştiriyoruz…

    1. Evet kitapları yazan kişi kendisini gizleyebiliyor ama kişisel bloglar öyle değil, dediğiniz gibi blog okumak bana da daha çok zevk veriyor. Fakat blog yazma konusu da eskiden okumayı sevmeyen insanlara örneğin benim gibi , okumayı sevdiriyor
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  11. Gökhan abi
    Ben bloglarla tanışmadan önce neredeyse hiç kitap okumazdım. Sonra sizin gibi iyi bir blogcuların sitelerini keşfettiğim zaman bir gecede kaçırdığım yazıları bir gecede okudum. Sonra sizin önerdiğiniz kitabıda bir gecede okudum. Bence kitap okunmasında en önemli rol severek takip edilen insanın kitap önermesidir.

  12. Sadece sen değilsin Gökhan'cığım bilgisayar nesli, televizyon nesli çocukların büyük çoğunluğu kitap okuma alışkanlığına sahip değil, konu komşumdam görüyorum, duyuyorum. Sebebi televizyon çağında, bilgisayar çağında dünyaya gelmen. Benim çocukluğumda ikisi de yoktu o yüzden kitaba sarıldım, şimdiki nesil kitaptan okuyacağı şeyi televizyonda görüyor ne gerek var ki kitaptan okumaya diyor:)
    Ama yeniden kitap okumaya başlamana sevindim.
    Sevgilerimle.

    1. Haklısın abla bende önceleri öyle düşünüyordum zaten her şey internette var diye düşünürdüm ama kitap okumayı sevdikten sonra ne kadar yanlış düşündüğümü anlamış oldum.
      Saygılarımla.

  13. Gökhan Bey bir sitede blog ile alakalı bir yorumunuzdan dolayı merak edip bloğunuza ulaştım. Bir çok yazınızı severek okudum. Bir öğretmen arkadaşım yazan okur derdi. Aslında siz yazarak okumayı sevmeye başlamışınız diyebilirim. Bu sözü sizinle uygulamalı görmüş olduk:) Kolay gelsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu