GenelKişisel

Yok Edilmeye Çalışılan Kültürümüz

Kültürümüz yok edilmeye çalışıyor. Bugün, ünlü yazar, araştırmacı ve program yapımcısı olan Banu Avar, tarafından yapılmış olan bir video izledim ve gerçekten çok ama çok doğruları anlattığını düşünerek bu videoyu sizlerle paylaşmak istedim.

Banu Avar o kadar güzel anlatmış ki her şeyi söylenecek bir söz kalmamış, kültürümüz nasıl yok edilmeye çalışıldığının çok güzel anlatmış programlar sayesinde bizlerin beyinlerini yıkadıklarını çok güzel bir şekilde anlatıyor.

Kültürümüz Her Geçen Gün Yozlaştırılıyor.

Sizce de doğru söylemiyor mu? Banu avar, artık televizyonları açtığınızda hangi tür diziler prim yapıyorsa tv lerde onlar çıkıyor örneğin yatak odası, öpüşme, sevişme sahneleri daha çok olmaya başladı belki bazı kişiler şöyle diyebilir hoşuna gitmiyorsa izleme o zaman kardeşim diyebilir bazıları, fakat önemli olan benim hoşuma gitmesi değil önemli olan toplumun ne hale getirilmeye çalışıldığı, o dizileri sadece büyükler izlemiyor küçüklerde izliyor.

O yüzden ben elimden geldiği kadar televizyon izlememeye çalışıyorum çünkü bu tip programlardan nefret ediyorum. Sadece haftada bir defa izlediğim bir dizi var o dizide de bu tür şeyler yok zaten.

Lütfen özellikle de küçük çocukları olan aileler bu tür programları izletmeyin çocuklarınıza, çünkü çocuk ne görürse onu yapmaya çalışır. Ben yazının başlığını Yok edilmeye çalışılan kültürümüz olarak koydum ama aslında yok edilmeye çalışılan sadece kültürümüz değil,  Ellerinden gelse bizi tamamen yok etmeye çalışırlar İşte bunu savaşla , topla , tüfekle yapamayacaklarını bildikleri içinde bu şekilde yavaş yavaş yok etmeye çalışıyor.

Yabancı ülkeler kurtuluş savaşında parçalayamadıkları ülkemizi bu şekilde parçalamaya çalışıyor ve bunu da çok güzel bir şekilde yapıyorlar.Bunlar benim kişisel düşüncelerim. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? bu konuda

İlgili Makaleler

24 Yorum

  1. Aynen kardeşim. Ortalık dizi ve saçma sapan programlarla doldu.Nerede orasını burasını açan var millet orada. Gençlik çeşitli programlarla kaldırılıyor. Bilinçaltı mesajlarla milletin aklı yıkanıyor.Sonumuz hayrola.

  2. Çok doğru. İzlediğine ve izlettiğine dikkat etmek gerekir. Ancak bende televizyon izlemesem de yerli ve yabancı sinemayı takip ediyorum. Filmlerde aynı şekilde değil midir? Televizyonda ruhu ve aklı bozacak birçok öğe içermiyor mu? Bunu şundan dolayı söylüyorum. Televizyon izlemiyoruz diyenlerin hepsi ( ben dahil ), sıkı birer sinema takipçisi. Bence izlediğin şeyden ne aldığına bağlı bu konular. Ama beyni körelttiği ve zamanı çaldığı da bir gerçek.

    1. Kesinlikle… Aslında tv izleme de sorun yok , sorun saçma sapan insana bilgi ve kültür anlamında bir şey katmayan programlarlar ve filmlerde

  3. Popüler kültür denen bir şey çıktı.Yozlaşma en üst seviyeye doğru ilerliyor.Düşüncelerinizde haklısınız👍👍

  4. Banu Avar çok kıymetli bir yazar, çok seviyorum, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)planını da sanırım ilk onun yazılarından, sitesinden öğrenmiştim. O yarışma programlarına bir saniye tahammül edemiyorum, tek bakabildiğim gerçekten genel kültür, bilgi yarışması olan Kenan Işık'ın yarışması (şimdi başkası sunuyor ismini unuttum bunak ben:)

    Hakikaten kültürle ilgisi yok öteki yarışmaların, sırf para için millet rezillikler yapıyor, bu dünyada her şey para mı? Yarın sabaha çıkıp çıkmayacağımız belli değilken, hele izdivaç programları…yozlaştırıyorlar toplumu maalesef, ben gençken trt tek kanallıydı ama başında rahmetli çok entellektüel, çok kültürlü, aydın biri vardı İsmail Cem..o zaman hep ünlü klasikler, BBC, nin ünlü romanlarından uyarlanan mini diziler, Shakespeare'in klasikleri, hatta Shakespeare'in kendi hayatı belgesel olarak, Leonardo da Vinci'nin hayatı yine her hafta dizi olarak gelirdi. Her pazar konser olurdu ünlü klasik müzikleri dinlerdik, kültürümüz artardı. Şimdi çok kötü…:( neyse çenem düştü

    yani çok haklısın, eline, kalemine sağlık Gökhan' cığım

    1. Estağfirullah abla sen böyle güzel yorumlarını eksik etme :)
      Evet eskiden belki tek bir kanal vardı ama gerçekten mutluluk varmış insanlarda benim babamın dayısı vardı 106 yaşında vefat etmişti ben çok küçüktüm o zamanlar. Anlatırdı eskileri şöyle derdi ''Evet eskiden her şey çok fazla değildi belki ama bizler mutluyduk, şimdi bakıyorum insanlara küçücük şeyler için bile birbirlerini kırabiliyor.'' derdi

      Banu avar gerçekten çok büyük bir gazeteci, araştırmacı onun yazıları çok doğru
      Toplum olarak gerçekten çok iyi durumlarda değiliz, Allah sonuzumuzu hayır etsin. Güzel yorumun için ve okuduğun için teşekkür ederim Abla

  5. Banu Avar takip etmeye çalıştığım nadir kıymetli düşünürlerimizden birisidir.Fikirlerine büyük saygı duyarım…Ne yazıkki durum anlattığı kadar kritik.Kültürümüz sistemli bir şekilde yok ediliyor…

  6. Çok keskin bi konuya değinmişsin Gökhan kardeşim, Toplumun büyük bir kesimi artık bilgisizliğin, hazır bilgi almanın ve televizyon bilgileriyle yetinmenin eşiğinde, araştırma yapan, üreten nesiller artık yetişmiyor.Hazır bilgiye inanan nesiller var çünkü, bu sistemi var eden başlıca yayınlarda Televizyon Programları.

    1. Kesinlikle… Toplum olarak hiç araştırma yapmıyoruz, çünkü her şey elimizin altında durum böyle olunca da yavaş yavaş yok oluyoruz.

  7. Bence kesinlikle doğru söylüyor. Casting Ajans muhabbetini ben henüz yeni öğrendim, sanırım bu konuda geri kalmışım. Söyledikleri sözleri ve anlatıklarını ben çok doğru buldum. Özellikle de bu yarışmalarda kullanılan ve casting ajans tarafından temin edilen kişilerin söyledikleri gerçekten çok farklı. Düşünsenize sizin eşiniz size "Beni başkasıya düşün" derse siz o anda ne yaparsınız ? Ben olsam o yarışmayı o anda bırakırım ve o anda dünyaya yani yetmiş milyon kişinin önünde ayrılır ve sen azımdan geleni söylerdim. Bu nasıl bir şeydir anlamış değilim. Bu konuda kesinlikle Banu Avar Hanım'a hak veriyorum çok doğru hatta çok çok çok doğru…

  8. Daha önceden de Banu Avar'ın videolarına denk geldim. Medyada dönen dümenleri birilerinin söylemesi gerekiyordu. Medya, modern bir uyuşturucudur.

  9. Gün içerisinde hiç tv seyretmiyorum. Akşam da bazen (eşimin tabiriyle) günlük kötülüklere bakıyoruz. Yani haberlere. Bazen de belgesel olursa.

    1. Bende haberler dışında tv izlemiyorum elimden geldiği kadar. İzlediğim bir kaçtane dizi var onları da internet üzerinden izliyorum. Çünkü tv insanları kandırmaktan başka bir şey yapmıyor film 1 saat sürüyorsa neredeyse 30 dakikası reklamla geçiyor.

  10. Öncelikle ekranlarda olmaması gereken yarışmalar. Evlilik programları moda kapsamında reyting için saçmalayan programlar ve hep aynı konulara değinen dizilerden bıkmış biri olarak artık milletin televizyon zevkinin içine ettiler… İzlediğim Yerli dizi yok. Genelde yabancı dizi izlerim. yerli dizi önceden izlerdim çok güzel diziler yapılıyordu ancak artık yok. hepsi aynı konu zengin fakir ilişkisi bağrış çığrışlarla dolu diziler. Evlilik programlarına değineyim yaşlı başlı amcalar rezil ediliyor kimse gıkını çıkarmıyor reyting uğruna. Birisi bir eleştirmeye kalksın hemen davalar açılıyor. Haberler'e gelirsek 98-99 yıllarda Reha muhtar ın haberlerini bilirsiniz nerde saçma haber onlar vardı televizyonlarda niye? çünki haber yapacak olay olmuyordu türkiyede. Ülkede yaşanan ilgnç olayları izlemek için haberleri izlerdim ama artık haberleri de izlemiyorum haberler bile içimi acıtıyor. :( Tabi ki yandaş medya olayı da var herkes bir kesimi savunuyor kanal olarak siz anladınız ne demek istediğimi. Yani anlayacağınız önceden RTÜK vardı artık o RTÜK hiç bir işe yaramıyor. Görevini tam olarak yerine getiremiyor.

    1. Çok haklısın Fakir, ben de tv izlemiyorum sadece haftada bir defa Trt1 de yayınlanan Dirilişi izliyorum.

      Haberleri de internetten takip ediyorum zaman zaman, bu tür yarışmalar, programlar insanların zamanlarını öldürmekten ziyade toplumu yavaş yozlaştırıyor.

  11. Dedikleriniz çok doğru. Benim en çok üzüldüğüm tarafsa devletimizin olaya el atmaması. Yakın zamanda RTÜK tanışma evlilik vs. programlarını yasakladı haberi yayılmıştı. Fakat birkaç gün sonra bu programları değil 0800'lü telefon hatlarını yasakladığı gerçeği ortaya çıkmıştı. Halbuki RTÜK olaya el atsa bir çırpıda temizleyebilir tüm bu gereksiz program dizi veya yarışmaları. Ama aslında olması gereken milletimizin bunları izlememesi çünkü 3 ay izlenmese bu tür yayınlar hepsi bir bir kendiliğinden ortadan kalkar.

    1. Kesinlikle…
      İnsanlar bir süre izlemedikleri zaman mecburen hemen kaldıracaklardır. Ama bizim milletimiz biraz meraklı olduğu için bu tür şeyleri seviyor sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu