Tanıtım

Çağımızın Ortak Dili İngilizce

İnsanlığın başlangıcından beri insanlar birlikte yaşama ihtiyacı duymuşlar bunun sonucunda çeşitli topluluklar oluşturmaya çalışmışlardır. Tabi ki birlikteliğin kuralı ortak bir amaç ve ortak dil olmasıdır. Bunun içinde iletişimlerini geliştirmek için sözcükler oluşturmuşlardır ve İngilizce, Almanca, Fransızca, Türkçe gibi çeşitli diller ortaya çıkmıştır.

Modern çağda her kez mutlaka bir dile ihtiyaç duyar çünkü atalarımızın da dediği gibi bir dil bir insan, iki dil iki insan demiştir. Bu sözde aslında anlatılmak istenen kaç tane dil bilirsek o kadar kişiyle duygu alışverişi, kültür alışverişi yapabiliriz veya ticaret yapabiliriz. Dünyada neredeyse ortak dil haline gelen İngilizce bize ilk olarak ilkokul 4. Sınıfta öğretilmeye başlanmıştı.

Ancak şuan ilkokul 2. sınıftan itibaren öğretilmeye devam ediyor ve ülkemizde İngilizcenin öğretilmesine çok önem veriliyor. Bu kadar önem veriliyorsa hayatımızda ki yeri çok büyük değil midir? Günümüzde internet resmen yemek, su, uyku gibi temel ihtiyacımız haline gelmiştir.

Konuşarak İngilizce Öğren

Neredeyse İnternete girmeyen kimse kalmamıştır. Bu yüzden okulda iken İngilizce öğrenememiş veya çocuklarımızın daha iyi İngilizce öğretmek için ne yapabilirim diye düşünen bireyler şimdi size çok önemli bir sırrımı paylaşacağım. Bu sırrımın adı Konusarakogren.com’dur.

Bu siteye girdiğinizde hayatınız değişecek sizde modern Dünya’ya ayak uydurup İngilizce konuşacaksınız. İngilizce bilmemeye artık bu site ile son diyoruz ve hemen arama motoruna sitemizi yazıp öğrenmeye başlıyoruz.

Sakın gözünüz korkmasın bu saatten sonra ne İngilizcesiymiş demeyin ve şunu unutmayın insanoğlu her zaman bilgiye açtır yeni şeyler öğrenmek kendini geliştirmek ister.

Öğrendiğimiz bilgilerin ne zaman nerde işimize yarayacağını bilemeyiz o yüzden her şeye hazırlıklı olmamız gerekir. Konuya ne kadar hâkim olursak kendimizi ne kadar çok geliştirirsek o kadar başarılı oluruz gelecek nesillere de o kadar katkımız olur.

Dünyanın ortak dilini öğrenmek inanın o kadar zor değil sadece kendinize inanın ve gerisini size verdiğim küçük sırrıma güvenerek başaracağınıza inanın,çünkü inanmak başarmanın yarısıdır.

Gözünün biri yazıda öbür gözü ise ekranda olur ve çoğu kişi bir şey anlayamaz izlediklerinden. Birde dizi komediyse iyice işler karışır sen yazıyı okuyana kadar esprinin hiçbir anlamı kalmaz dizininde tadı çıkmaz.

Fakat siz İngilizce bildiğiniz için öyle olmayacaksınız televizyonunuzun karşısına geçip ayaklarınızı uzatıp rahatça İngilizce diziler sanki yıllardır  başka bir dil duymamışsınız gibi tane tane anlayarak dizinizin tadını çıkara çıkara izleyebileceksiniz bizden söylemesi şimdiden iyi seyirler diliyoruz.

Artık İngilizceyi öğrendiniz akıcı bir diliniz oldu bu tecrübelerinizi başkalarıyla paylaşmayı unutmayınız yukarda size verdiğim sırrı sizde başkaları ile paylaşın ve Dünya’nın ortak dilini öğrenmeyen kalmasın.

 

BİLGİ: Bu yazıdaki içerikler tanıtım amaçlı olarak eklenmiş olup, site sahibiyle hiçbir ilgisi yoktur.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. İlkokuldan itibaren güya İngilizce eğitim veriyorlar ama komşumun oğlundan biliyorum, hiçbir şey öğretmiyorlar. Nasıl eğitimse bu:)))lise son sınıfa gelmiş çocuk İngilizce "Ben Konya'da doğdum" cümlesini kuramıyor. Ben şahidim:) Okullarda İngilizceyi kaldırsalar daha iyi olacak:))o zaman da onca İngilizce öğretmeni ne olacak tabii?

    Umarım sendeki yöntem işe yarar…
    Teşekkürler

  2. Merhabalar Gökhan Bey Kardeşim.

    Çağımızın ortak dilinin İngilizce olduğu görüşünüze katılıyorum. Evet maalesef öyle.

    Yabancı dil çok nankördür. Öğrendiğin dil ile ilgili sürekli tatbikat ve uygulama içinde olmak zorundasın. Aksi takdirde çok çabuk unutursun. Ben okulda Fransızca okudum. Kocaman bir sıfır. Almanya'da Almanca öğrendim. Hem de çok güzel biliyordum. Ama aradan 40 yıl geçti, unuttum.

    Bir gün raylı sistem metroda iki genç çocuğun (fakülte öğrencisi oldukları belliydi) aralarında İngilizce konuştuklarını anladım. Büyük bir ihtimalle bu iki genç adam aralarında İngilizce konuşarak uygulama yani tatbikat yapıyorlardı, ne için öğrendikleri dili unutmamak için. Belki bu iki genç aralarında karar aldılar, asla Türkçe konuşma yok, İngilizce konuşmaya devam" diye. Aksi halde çok çabuk unutursun. Yabancı dili en iyi öğrenme şekli; kendi ülkesinde bizzat kendi vatandaşları arasında yaşayarak. Bizim Türklerin Almanya'da Almanca öğrendiği gibi değil tabi.

    Selam ve dualarımla.

    1. Merhabalar Recep abi
      Evet abi dediğin gibi uygulama gerçekten çok önemli aslında sadece ingilizce de değil bir çok konuda insan öğrendiği bir şeyde uygulama yapmadığı zaman malesef öğrendiğini çok çabuk unutuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu