GenelKişisel

Simitçi

Bugün sabah iş yerine geldiğimde ofise girmeden önce arkadaşlar ile 10 – 15 dakika sohbet edelim dedik ve kendimize çay söyledik, sabah sabah şahit olduğum bir olay beni çok mutlu etti ve sizlerle paylaşmak istedim. Simit satan bir arkadaş çok güzel bir davranış sergiledi bizi gururlandırdı.
 
 Öncelikle şunu bir kez daha anladım ki bizler millet olarak gerçekten misafir sever bir milletiz. Neyse uzatmadan konuya girmek istiyorum. Bizim burada ( Hatay- Dörtyol ) çok fazla suriyeli insanlar var. Arkadaşlar ile sohbet ederken aşağı ki sokaktan 2 tane kadın 3 çocuk toplam 5 tane suriyeli insan geliyordu tam o sırada yukarıdan da 20 – 25 yaşlarında başındaki tepsiyle simit satan bir genç arkadaş geliyordu.
 
Suriyeli çocuklar annelerine bakarak simitleri gösterdiler. Fakat annelerinin simit alacak paraları olmadığı belliydi , karşıdan gelen simitçi arkadaş bunu anlamış olmalı hemen Suriyeli insanların yanında durdu ve tepsiyi çocuklara doğru uzattı çocuklar annelerine bakarken simitçi arkadaş hadi alın der gibi çocuklara bakarak çocukların simit almasını sağladı. Suriyeli kadın parasının olmadığını anlatmaya çalışıyordu  simitçi arkadaş gülümseyerek  '' Önemli değil abla, siz burada bizim misafirimizsiniz'' dedi ve kadınlardan hiç para almadan devam etti inanın bana o an çok duygulandım simitçinin yaptığı o güzel davranış bizi çok mutlu etti, gururlandırdı. Çocuklar ve anneleri çok mutlu oldular. Bunu gördükten sonra bizde simitçiyi mutlu edelim dedik ve 3 arkadaş 5 er tane simit aldık , aldığımız simitleri de yine başka suriyeli çocuklara verdi diğer arkadaşım.
 
 Sabah sabah güzel oldu, insan başkalarının mutlu olmasını sağladığı zaman kendisi çok daha mutlu oluyor. Size tavsiyem karşınızdaki insanları her zaman olmasa da arada sırada küçükte olsa hediyeler verin bu sizi de mutlu edecek karşınızda ki insanı da çok mutlu edecek  çok büyük bir şey almanıza gerek yok bazen küçücük bir şey bile çok çok fazla mutlu eder insanı , çünkü önemli olan hediyenin büyük olması değil

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Öyle sıkıntılı günler yaşıyoruz ki, insan bazı zamanlar durup acaba hala iyi insanlar var mı diye düşünmekten kendini alamıyor. O Yüzden böyle zamanlarda bu gibi anıları paylaşmak çok önemli ; hiç olmazsa benim olduğu gibi başka insanlarında yüzlerinde tebessüm oluşturup, iyiliğin hala kaybolmadığına olan inancımızı diri tutuyorlar. Teşekkür ederim…

    1. Kesinlikle… Hele ki böyle zamanlar da bu tür şeyler bizlere insan olduğumuzu ve paylaşmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu hatırlatıyor.
      Rica ederim.

  2. İnsanı en çok, hiç tanımadığı bir kişiye, karşılıkta beklemeden yaptığı iyilikler mutlu ediyor sanırım. Allah kimseyi yoksullukla sınamasın inşallah, heleki çocuklu ailelerin durumu daha zor. Yarın bir gün bizde onların durumunda olabiliriz. Kendi yaşamımızın bir an onlarınki gibi olduğunu düşünerek yardım etmeliyiz. Simitçi kardeşimize de güzel davranışı için helal olsun.

  3. Duyarlı olmak güzel şey.. Hem böylece bir simitle bile bir insanın mutlu edilebileceğini göstermiş oldunuz…

    1. Evet insanlar çok küçük şeyler ile mutlu olabiliyor yeter ki karşımızdaki insana içimizden gelerek samimi bir şekilde yaklaşalım.

  4. Hep kötülük, hep acı. İyilikleri paylaşalım bloggerlar olarak. Güzellikler var hala, gösterelim. Bazı bloglarda mutluluk dersleri, günün mutluluk sebebi gibi etiketler var. Belki de öyle bir başlık koymak lazım Gökhan. Ne dersin?

    1. Aslında çok haklısın Elif abla , keşke bu fikir daha önce aklıma gelseydi. Neyse bundan sonraki yazılar için bunu düşüneceğim güzel önerin için çok teşekkür ederim.

  5. Cok guzel bir an yasamissiniz. Oyle simitciler daha cok lazim. Bu arada hocam yanlis anlamayın ama şurası dikkatimi çekti soylemek istedim saten derken satan demek istedini hocam herhalde.

    1. Estağfirullah furkan yanlış anlaşılacak bir şey yok , ayrıca uyardığın için çok teşekkür ederim. Düzelttim.

  6. Merhabalar.

    İslam dinine ve Allah'a olan inanç ve iman samimiyetinde bir zayıflık var. İnsanlar "bana kalmaz, bana yetmez" diye paylaşmaktan korkar oldular. Bu korkuyu doğuran sebep işte bu inanç ve iman zayıflığıdır.

    Simitçinin davranışı her türlü takdirin üzerindedir. Helal olsun! Allah onun kazancını ve kazancının da bereketini artırsın. Sizin de simitçinin bu davranışını ödüllendirmek için yaptığınız alış-veriş takdire şayandır.

    Selam ve dualarımla.

    1. Çok güzel ve heryerde rastlayamıyacağımız bir güzellik yaşamışsın Gökhan kardeşim.Ardından aldığınız ve dağıttığınız simitler ahirette size kapılar açar inşallah.Sevgilerimle..

    2. Evet Ece abla o an gerçekten çok güzeldi, Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Amin

  7. Gerçekten simitçi arkadaşımız çok güzel bir davranışta bulunmuş. Yıllardır hasret kaldığımız bir işi başarmış: birisini mutlu etmek. Yaşam malesef bizi koşuşturmaların içerisinde tutup sağlayabileceğimiz mutlulukları unutturuyor. Hem de sadece küçük bir hediyeyle. Belki de küçük bir gülümseme sayesinde… Böyle güzel bir anınızı bizle paylaştığınız için teşekkür ederim.

    1. Evet insanları çok küçük şeyler bile , hatta sizinde gibi içten samimi bir gülümseme ile mutlu edebiliriz.

      Rica ederim

  8. Çok güzel bir davranış sergilemiş gerçekten. Böyle insanlar hala varmı dedirtiyor :)

  9. Aslında bahsetmiş olduğun gibi kardeşim küçük şeylerle bile insanlar çok mutlu oluyorlar.Simitçi burada belki kendisi açısından küçük birşey yaptı ama insanlık için çok büyük bir iş başardı.Sizin davranışızda taktire şayan.İyi yürekli kardeşim benim.

    1. Çok haklısın abi bizim için belki küçük olan bir şey başkaları için belki çok büyük bir iyilik olabilir, iyiliğin sonucunda da mutluluk gelir.
      Teşekkür ederim abi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu