GenelKişisel

Fakirlik

Fakirliği engel görür de mazerete dönüştürürseniz; üzerinizdeki zararı katlanır. Zenginlere öfkelenirsiniz.   Hırslanırsınız ve zenginleşme yolunda onurunuzu ezecek tutumlara kalkışabilirsiniz. Zenginlere nefretiniz gelişir; elinizdeki imkanlardan zevk alamaz olursunuz ve hayatınız zehire döner. Gün gelir ümidinizi yitirirsiniz; fakirlikten meşru yollarla kurtulmak için çalışmaya da mecaliniz kalmaz. Oysa fakirlikte fırsat olabilir.

 
1. Fakirlik alın terinin önemini, israf etmemeyi , kaynakları verimli kullanmanın yollarını keşfetmeyi öğretir.  Yokluk görmeyen bir insan varlığını koruyamaz , varlığını korumayı öğrenemez.
 
2. Fakirlik hayatın gerçek zevkinin parada veya zenginlikte olmadığını öğretir. Şefkatli ve sabırlı bir eş, güzel çocuklar ve kuru bir bir ekmek parçası varsa elinde,  kendini Cennette gibi hissedebilir.
 
3. Zenginlikler varlıklarını fakirliklerden alınan derslere borçludurlar. Kaynaklarının % 90 'ını dışarıdan ithal eden , üç bin civarındaki bölük pörçük adacıklarda her gün yüzleştikleri şiddetli depremlerle yaşamaya çalışan Japonlar , zenginliklerinin yolunu yüz yıl önceki fakirlikten öğrenmişlerdir.
 
4. Fakirlik akıllı insana Yaratıcısına ihtiyacını hissettirir. Ona gereksiz meşguliyetlerden uzaklaşmayı telkin eder. Fakirlerin ve çaresizlerin hallerini öğretir; duyarlılığı aracılığıyla onurunu arttırır. Sorumluluk bilinci verir. İnsanı ruhsal olarak eğitir.olgunlaştırır; saygılı, istekli ve çalışkan hale getirir.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Ne kadar önemli bir konuya dikkatleri çekme görevi bilinciyle yazdığın her cümle birbirinden değerli.Gerçekten bence fakirliğin en tehlikelisi,nimetlerin farkında olamamak ve insanları zengin-fakir diye sınıflandırma delaletinden doğar.Zaten yazında hiç bir detayı atlamamış ve saygıdeğer karakterinle güzel düşüncelerini kağıda dökmüşsün.Takdirlerimi sunuyorum Gökhan kardeşim.Ece ablan.

  2. İnsan her koşulda sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmeli.. Maddi fakirlik değildir önemli olan. Hayatı, sahip olduklarımızla zenginleştirmek bizim elimizde.. Maddiyata takılan insan mutsuzluğa mahkumdur.

  3. Yüreğinize sağlık , ne kadar da güzel ve doğru yazmışsınız .
    İnsanın önce gönlü zengin olmalıki her şeyden her andan mutlu olabilsin yoksa zor… Gönül zenginse her yere sığılır , açılır tüm kapılar , ufacık bir dal parçası bile değerlenir . Diliyorum ki Allah herkese gönül çokluğu versin . Gönlün çoksa yoktan var edersin , mutlu edersin , mutlu olursun . Paranın giremediği kapının ardındadır gönül çokluğu…

  4. Fakirlik insanlara çoğu şeyi öğretiyor.Sükretmek lazım.Fakirlik aslında insanın hayattaki en büyük sınavıdır.Fakirlik herşeyin değerini bilmek,birşey aldığında heyecanlanmaktır.Güzel tespitler kardeşim;)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu