GenelKişisel

Dövmeyin , Sevgiyle Yaklaşın

Bugünlerde haber sitelerinde Şehit Haberlerinden ve siyasi haberlerden sonra dikkatimi en çok kadınlara yapılan şiddet haberleri çekiyor. Sadece bizim ülkemizde de değil yabancı ülkelerde bile kadınlara şiddet uygulanıyor ve hiç kimse bunun için bir şey yapmıyor belki de yapmak istemiyor kim bilir bir takım kadın haklarını savunan dernekler var ama onların da çok detaylı çalışmalar yaptığını düşünmüyorum.
 
 İnsan bir kadın neden şiddet uygular veya kadın güçsüz diye neden kadına tecavüz etmeye çalışır veya eder?  Bana göre kadınlara şiddet uygulayanlar ve kadınlara tecavüz edenler akıl hastası veya kişilik bozukluğu var. Kadınlarımızı dövmeyelim , şiddet uygulamayalım , taciz etmeyelim evli olup eşine şiddet uygulayanlar o kadınla evlendiniz diye o kadın sizin bir eşyanızmış gibi düşünmeyin. Eşinizi dövmek yerine onu sevin, güzel sözler söyleyin  zaten göreceksiniz o zaman hem siz , hemde eşiniz ve çocuklarınız çok daha mutlu olacaktır.
 

Aziz Nesin'in çok güzel bir sözü  var kadınlarla ilgili 

Bir kadına ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir… Ona sperm verirseniz, size bir çocuk verir; Ona bir ev verirsiniz , size bir yuva verir; Ona sebze verirsiniz , size yemek verir. Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir. Ona bir şarkı söyleyin , size konser verir. Kendisine verileni çarpıp çoğaltarak geri verir. Bu yüzden ona çamur atarsanız, karşılığında bir bataklıkta boğulmaya hazır olun. Aziz NESİN

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Bu sadece ruh hastalığından ibarettir. Kadını sevip şevkat gösterip karşılığını fazlasıyla almakta varken barbarca davranan sözde erkeklerde var ne yazıkki.

    Sapına kadar erkekte olsan kadına el kalmaz.
    – Sagopa Kajmer

  2. Çok haklısın gökhan hocam. Bizim ülkemizde de çok yaşanıyor diğer ülkelerde de. Aslında dövünce eline bir şey geçmiyor sadece sinirini almış sanıyorsun ama aslında kaybediyorsun. Anlamamız gerekiyor. Söze de katılıyorum. Güzel yazın için teşekkürler.

  3. Merhabalar.

    Bizleri karınlarında taşıyan annelerimize duyduğumuz saygı, bütün kadınlara yansımalıdır. Aziz Nesin'in, kadına verilen şeyin kat kat fazlaca karşılığının alınacağı konusundaki tespiti çok doğru. Fıtratı gereği kadının ruhunu öğrenmemiz gerekir. Kadının ruhunu bilmeyen ve onun ruhundan anlamayan mankafalılar, kendi tarzlarında davranırlar sonucu da böyle acı olur.

    Mankafalı erkeklerden daha şirret ve daha kötü kadınlar da vardır. Ama bunların sayısı bir elin parmaklarını geçmediği için, böyle kadınların da olduğundan bahsedilmesinin söz konusu edilmemesi gerekir. Diyeceksiniz ki, "siz neden bahsettiniz", ben sadece bu durumu izah etmek için bahsettim.

    Kadınlar bizim baş tacımız olmalı ve bizleri karnında taşıyan annelerimize duyduğumuz saygının, bütün kadınlarına yansıması için elimizden geleni yapmalıyız.

    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de tartışmasız büyük bir sorunu olan bu konuyu gündeme alarak bizlerle paylaşan kalemi ve yüreği kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

  4. heforshe diye bir kampanya başlatmışlar Gökhan Bey. Diyor ki kadınlar erkeklere "sen olmazsan yapamayız" yani kadın haklarını erkekler desteklemezse hiç bir yere varamayız. Ağzınıza sağlık.

    1. Kesinlikle kadriye hanım , Kadın haklarına sadece kadınlar değil Ülke olarak , toplum olarak desteklemeliyiz bu yönde kadınları korumaya yönelik yapılan çalışmalar daha da artmalı.
      Teşekkür ederim

  5. Her kadın bir "ana" adayıdır. Ve anaları, islam dini "Cennet anaların ayakları altındadır" ifadesiyle yüceltmiştir.

    Onlar baş tacı bizler için.

  6. Gerçekten harika bir makale yazmışsınız. Özellikle en altına koyduğunuz Aziz Nesin'in sözleri beni çok etkiledi. Bugüne kadar görmediğime, denk gelmediğime üzüldüm diyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu