Kişisel

Bilgisayarımda Kullandığım Programlar

Çok değerli arkadaşım Mustafa ''Bilgisayarımda Kullandığım Programlar'' başlıklı yazısıyla bilgisayarında hangi programları kullandığını yazmış ve bunu mim haline getirerek bu yazısında benimde mimleyerek bilgisayarım da hangi programları kullandığımı sormuş, biraz geç oldu fakat işlerimin yoğunluğu nedeniyle yazamamıştım hazır tatildeyken yazayım dedim böyle güzel mim ile beni unutmayarak bana da fırsat verdiği için kendisini buradan teşekkür ederim.
 
 Öncelikle şunu belirtmek istiyorum işlerimin yoğunluğu nedeniyle çok fazla program ile ilgilenemiyorum sadece bana en çok gerek olan programları kullanıyorum. Bilgisayarda , telefonda oyun oynamayı hiç sevmediğim için oyun programları hiç yok , oyun oynamak bana göre insanın vaktini boşa harcamasıdır , oyun oynamak yerine eğer vaktim varsa daha farklı şeyler öğrenmeye çalışırım her neyse gelelim kullandığım programlara

 

 Bilgisayarımda Kullandığım Programlar
 
 

Teamviewer Programı

Bazen internetten blog yazmaya yeni başlayan veya uzun zamandır blog yazan fakat teknik konularda fazla bilgisi olmayan arkadaşlarım yardım istediği zaman onların bilgisayarına bu program ile bağlanarak gerekli ayarları yapıyorum. Bazen de iş yerinden evdeki bilgisayara bağlanıyorum çok sevdiğim ve devamlı kullandığım harika bir uzaktan yardım programı.
 

İnternet Dowloand Manager 

Bu program sayesinde internetten MB veya GB olarak yüksek olan dosyaları hatta sadece dosyaları ve videoları çok hızlı bir şekilde indirebiliyorum buda bana zamandan tasarruf sağlıyor. Uzun süredir kullandığım harika bir program
 

Format Factory

Bu program sayesinde videoları  istediğim formata dönüştürebiliyorum. Örneğin elinizde yotube den indirdiğiniz bir FLV uzantılı video varsa ve o videoyu telefonunuza yüklemek istiyorsanız bu program sayesinde elinizdeki videoyu istediğiniz formata dönüştürebilirsiniz her zaman olmasa da arada sırada kullandığım kullanışlı güzel bir program.
 

Magix Movie Edit

Bu program ile çok kaliteli slaytlar hazırlayabiliyorum, eskiden henüz bu programı tanımadan önce bilgisayarın kendi slayt programı olan movie marker programını kullanırdım fakat gerek efektleri gerekse kalitesi olsun istediğim düzeyde olmuyordu , bir gün fotoğrafcı olan bir arkadaşım bu programı kullanmamı tavsiye etti ve programın setup dosyasını bana verdi bilgisayara kurduğumda hemen bir slayt hazırlamıştım. Çok hoşuma gitmişti o gündür , bu gündür yaklaşık 1,5 yıldır bu programı kullanıyorum program da çok uzman olmasam da işlerimi hallediyorum çok güzel ve çok kullanışlı bir program.
 
 

Media Player Classic 

Film izleyeceğim zaman veya müzik dinleyeceğim zaman winamp dışında bu programı kullanıyorum görüntü ve ses kalitesi olarak çok güzel bir video oynatma programı.
 
 

Adobe Photoshop CS5

Bu program da çok uzman değilim hatta hep istediğim bu programı çok güzel bir şekilde öğrenip kendimi geliştirmek fakat bunun için yeterli zaman olmuyor , zaman olduğunda da benim hevesim olmuyor fakat gerek logo tasarımlarımı gerek diğer işlerimi çok kaliteli bir şekilde olmasa da bir şekilde halledebiliyorum.
 

PhotoScape

Bu programı uzun zamandır kullanmıyorum yıllar önce bir defa yüklemiştim fakat programı fazla kurcalayamdığım için ne işe ve nasıl kullanıdığı konusunda yeterince bilgi sahibi olamamıştım ve hemen geri silmiştim. Bundan yaklaşık 7 – 8 ay önce tekrar kurdum , biraz kurcaladıktan sonra çok harika bir program olduğunu özellikle bizler için yani blog yazarları için mükemmel program olduğunu anladım. Telefonla çektiğim resimler MB olarak çok büyük olduğu için bu program sayesinde görüntü kalitesini  biraz düşürerek  resmi MB olarak küçültüyorum böylece blog yazarken yazılara yüklediğim resimler MB olarak düşük olduğu için sayfa açılışı daha hızlı oluyor. Bu programı bütün blog yazarlarına tavsiye ederim.
 

Skype

İletişim için genelde e-posta kullanırım fakat bazen insanlar skype adresimi de isteyebiliyor o yüzden her zaman olmasa da arada sırada skype kullanıyorum , eskiden msn messenger vardı o gitti yerine skype geldi :)
 
Bunların dışında , tarayıcı programı olarak İnternet Explorer , Mozilla Firefox ve Chrome kullanıyorum fakat bunların içinde de en çok Chromeyi tercih ediyorum.
 

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Bende bu konuda bir program belirmek istiyorum Daemon Tools Lite adlı program.Bu program sayesinde herhangi bir uygulamayı bilgisayara cd takılmış gibi gösterip kurulmasını sağlıyor.Bu durumdan yararlanmak isteyen arkadaşlar bu programı kullanabilirler.

  2. Mime cevap verdiğin için bende teşekkür ederim Gökhan abi :) Video düzenlerken Camtasia Studio'yu kullanırım çoğu zaman, fotoğrafçı Magix Movie Edit'i önerdiğine göre vardır bir bildiği. Bir ara bunu ve Photoscape'i indirip deneyeyim.

    1. Rica ederim kardeşim, Camtasia Studio biraz kullandım ben bir kaç gün çok karışık gelmişti bana, fakat çok kaliteli bir programdır. Özellikle Photoscape'i tavsiye ederim küçük bir program ama işlevi çok büyük

  3. Merhaba Gökhan Bey, Magix Movie Edit kullandığım efsane programlardan biridir. Resimlerin kalitesini biraz düşürmek için ise JpegMini web sayfasını kullanıyorum yada Photoshop ile hallediyorum. Ama bu konuda Photoscape'de çok kullanışlıdır.

    1. Merhaba
      Magix Movie Edit gerçekten harika bir program , JpegMini' i daha önce hiç kullanmadım ama kullanmak için bakacağım. Photocape de çok güzel ve uzman bir program. Güzel yorumunuz için teşekkürler.

  4. Yazdığınız programlardan Magix Movie Edit hariç hepsini kullanmaktayım.Magix Movie Edit programını deneyeceğim. Tamda böyle bir programa ihtiyacım vardı teşekkürlerimi sunuyorum :)

  5. Abi bu format factory sayesinde elimizdeki videou mp4 formatına dönüştürebiliyor muyuz peki? Yani kalitesiz bir videoyu daha iyi hale getirebilmek için ?

    1. Idman yukarıdaki programların içinde neredeyse en çok kullandığım program, Idmana benzer programlar var ama hiç biri Idman'ın yerini tutmaz.

  6. Kullanmış olduğumuz programların birçok ortak yanı var, skypeı da olmayan sanırım yoktur :)

    1. Evet eskiden messenger vardı onun yerini artık skype aldı, skype daha güzel ve daha kullanışlı zaten messenger iptal oldu.

  7. Bence messenger daha kullanışlıydı Gökhan TEKİN bey , Skype bana her zaman çok soğuk geldi :(

  8. Tüm bunların yanı sıra paint.net programını da kullanmanı şahsen öneriyorum. Normal paintten bahsetmiyorum. Tasarım için harika bir program.

  9. En basit düzeyde, evde kendi şahıs şirketimin muhasebesini tutmak istiyorum. Bunun için hangi program işimi görür?

    1. İnanın bilmiyorum, fakat basit programlar ile çok verim alamazsınız ama size bir kaç tane program önereyim, Logo programı, Luca programı ve Eta programı.

  10. Merhaba. Kendi evimde muhasebemi tutabileceğim, gelir gideri girerek, yıllık vergi, geçici vergi gibi vergileri hesaplayıp takip edebileceğim ve karımı zararımı görebileceğim basit bir program tavsiyesinde bulunur musunuz? İnternette biraz araştırdım, bazı programlar indirdim ama kullanmak için uzman olmak lazım galiba :)

    1. Belki internette muhasebe programları bulabilirsiniz ama çok verimli olabileceğini düşünmüyorum. Yine de bir kaç tane program önereyim size, Logo programı, Luca programı ve Eta programı bu programlar genelde ücretli programlar fakat internette ücretsiz versiyonlarını da bulabilirsiniz belki.
      Bunların dışında verim alabileceğiniz başka program bilmiyorum. Evet bunları kullanmak içinde uzman değil de, biraz kurcalamak gerekiyor. Yani deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu