GenelKişisel

Aldığım Ürün Benim İçin Ne Kadar Faydalı Olursa O Kadar Kalitelidir.

Çok değerli arkadaşım Sezer İltekin  Bir Markaya Hayranlık Duymak başlıklı bir yazı yazmış ve bu konuda benimde düşüncelerimi almak adına , bu yazısında beni mimlemiş. Öncelikle kendisine buradan gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.
Açık söylemek gerekirse bir kaç marka dışında hiç marka meraklısı olmadım , bu bir kaç marka derken yanlış anlaşılmasın o markalarında fanı veya düşkünü değilim mecbur olduğum için o markaları kullanıyorum. Ben hiç bir zaman illaki bir üründe veya bir hizmette illaki şu marka veya şu hizmet olacak demedim. Fakat bildiğim ve bugüne kadar hep yaptığım bir tek şey vardır o da alacağım ürünün veya hizmetin benim isteklerime cevap vermesi gerekiyor. Benim isteklerime hangi marka cevap verirse o markanın ürününü almayı tercih ederim. Fakat elimden geldiği kadar da yerli malı kullanmayı tercih ederim.
Gönül ister ki bizler de kendi telefonumuzu, bilgisayarımızı ve diğer teknolojik ürünlerimizi üretebilelim fakat bunları mecburen yabancıların ürettiklerini kullanmak zorundayız. Çünkü başka bir şansımız yok Örneğin Samsung marka telefon kullanıyorum gönlüm ister ki kullandığım telefon ile aynı özelliklere sahip yerli malı bir üretim olsa inanın bana kesinlikle yerli malını tercih ederim.
 Sadece teknoloji ürünlerinde değil her ne olursa olsun elimden geldiği kadar yerli malı ürünlerini tercih ederim ve elimden geldiği kadar da küçük esnaflardan alış veriş yapmayı tercih ederim. Çünkü küçük esnaf ekonominin direğidir.  Mahallemdeki küçük esnaf dururken gidipte büyük alış veriş merkezlerinden ( Avm ) alış veriş yapmam. Bugüne kadar bir kaç defa yapmışımdır belki ama fazla değil o da aradığım ürünler küçük esnaflarda bulunmamıştır o yüzdendir. Örneğin elimden geldiği kadar ve mecbur kalmadığım sürece İsrail ürünlerini kullanmamaya çalışırım , bir ürün alacağım zaman barkod numarasına bakarım 869 ile başlıyorsa eğer alırım, eğer alacağım ürünün yerlisi yoksa mecburen yabancıların ürettiklerini alırım.
Belki bir çok kişinin tuhafına gidecek hatta kola da içilmez mi ya diyenler olacak belki de ama ben yaklaşık 3 yıldır kola içmem ve elimden geldiği kadar eve de almam kola ile ilgili bir video izlemiştim beni çok etkilemişti hem o yüzden hem de çok şekerli olduğu için , genel de gazoz alırım hem yerli malı hem kola kadar zararlı değil , süt ve süt ürünlerinde Yörükoğlu veya Torku ‘nun ürünlerini tercih ederim , teknoloji ürünlerinde de yukarıda belirttiğim gibi markası çok önemli değil ama o ürünün yerli malı varsa eğer araştırırım onu almaya özen gösteririm eğer alacağım teknoloji ürününün yerli malı yoksa yapacak bir şey olmadığı için hangisi cebimdeki paraya göreyse onu almayı tercih ederim.
 Bizim insanlarımızın bir çoğunda şu düşünce vardır. Bir ürün veya hizmet ne kadar çok pahalı olursa o kadar çok kaliteli olur evet belki bu çoğu zaman böyle olabilir ama her zaman böyle değildir yani bir ürün veya hizmet pahalı olunca illaki çok kaliteli olacak diye bir şey söz konusu değil yani bir bakarsınız ucuz aldığınız bir ürün , çok pahalıya aldığınız üründen çok daha sağlam çıkabilir yani pahalı=kaliteli her zaman için geçerli bir durum değildir.

İlgili Makaleler

32 Yorum

  1. Bazı ürünlerde marka sahiden mühim ve bağımlılık yapabiliyor. Anneler iyi bilir bunu. İki oğlumda da bez markasını değiştirmedim örneğin. Ya da Crocs marka bir terliği 5 yıl çok rahat giyebiliyorsunuz 150 lira verip. O süreçte 20 liraya 5 terlik alıp üstelik rahat etmemektense çok görünen parayı vermek daha akıllıca.
    öte yandan kaç çeşit yatak aldım, park yatak ayrı karyola ayrı iki oğlum da 40 liraya aldığım süngerde yerde yattı.
    Her konuda olduğu gibi bu konuda da genelleme yapmak doğru değil diye düşünüyorum

    1. Evet abla bazı ürünler gerçekten dediğin gibi , fakat bazende bir ürün pahalı olduğu için çok kaliteli olmayabiliyor yani Pahalı = Kaliteli anlamına gelmemeli her zaman.

      Güzel yorumun için teşekkür ediyorum Elif abla ayrıca senden de bu mimi cevaplamanı bekliyorum.

  2. Marka takıntısı hastalık gibi bir şey bana kalırsa. Bir markanın her ürününün iyi olması mümkün değil. Zaten günümüzdeki mantık, aynı fabrikalarda üretilen ürünlere farklı firmaların etiketlerinin basılması genel itibari ile.
    Türk malını desteklemenizi canı gönülden kutlarım. Akaryakıt konusunda biz de Türkiye Petrolleri (TP)den almaya özen gösteriyoruz.

  3. Gerçekten de bu konu kişisel ihtiyaçlara, beğenilere, düşünce yapısına ve hatta kişilik özelliklerine göre değişiyor. Birisinin büyük bir beğeniyle kullandığı bir marka, başka biri için çok rahatsız edici olabiliyor, bazen de hiç kullanmadığımız markalara karşı ön yargılı da davranabiliyoruz.. benim de marka takıntım yoktur, yeter ki işime yarasın, kendime yakıştırayım ve bütçeme uygun olsun:) Sevgilerimle.

  4. Aynen abi, benimde hiç marka takıntım yoktur. Ben genelde internetten alırım almak istediklerimi. En güvendiğim 2-3 site var alış veriş yaptığım. Bu sitelerden alış veriş yapmamın sebebi bana güven vermeleridir. Yoksa aldığım ürün hangi markaymış pek bakmam. Kullanıcı yorumları bana bir fikir oluşturuyor zaten satın almadan önce. Müşteri hizmetleri olsun ürün değişimi olsun hizmette 10 numaralar. Bence satıcı güven veriyorsa markanın çok önemi yok.

    1. Kesinlikle kardeş , bende bir çok ürünü internetten alıyorum özellikle okuyacağım kitapları internetten alıyorum. Yorumlar gerçekten çok önemli bende kitap almadan önce o kitap ile ilgili yapılan yorumlara bakıyorum çok faydasını görüyorum. Güzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim.

  5. Merhabalar Gökhan Tekin.

    "Bir Markaya Hayranlık Duymak" başlıklı mim yazınızı okudum. İhtiyaç duyduğunuz bir ürünü alırken dikkat ettiğiniz hususlarla ilgili yerli malı tercihiniz, İsrail mallarına olan hassasiyetiniz ve sokağınızdaki bakkalı düşünmeniz gerçekten takdire şayandır. Anladığım kadarıyla size özel bir marka hayranlığınız yok, sadece sizin ihtiyacınızı en mükemmel şekilde hangi ürün karşılıyorsa, o ürünün markası sizin hayran olduğunuz markadır.

    Siz de bazı blog arkadaşlarınızla birlikte beni de bu mim yelpazesine davet etmişsiniz. Nezaketinize ve bu ince davranışınıza çok teşekkür ederim. Sayfamda yeni bir blog açmayacaktım ama bu durum karşısında bir mim blogu eklemek zorunda kaldım herhalde.

    Selam ve dualarımla.

    1. Evet Recep abi benim bir marka takıntım yoktur. Önemli olan kullandığım, alacağım ürünün benim isteklerime cevap vermesi markası çok ta önemli değil Teşekkür ederim.

  6. konu da ilginç yanıtın da. 869 ise ilk senden duydum valla :) mimi de yaparım tabii haftasonu olabilir. zor mim ama yaaa :))))

    1. Evet konu biraz ilginç fakat bu mim olduğu için yazmıştım.
      Ürünlerde barkod numarası olur. 869 ile başlayan ürünler Türkiye'nin ürettiği ürünlerdir. Aslında çok zor değil güzel yorumunuz için gönülden teşekkür ederim çok sağolun.

  7. Başlık çok doğru abi. Mesela bloğumu geliştirmeye yönelik yazılar arıyordum ve hiç bir şekilde yazı, kitap okumayı sevmem ama içerikler bana göre kaliteli geliyordu ve gecelere kadar aynı yazıları yüzlerce kez okuyorum. Şimdi ise sizin yazınızda belirttiğiniz Her Şeyin Başı Blog adlı kitabı 2 gün oldu 70. sayfadayım. Kitap öneriniz için tekrardan teşekkürler

    1. Teşekkür ederim Murat , Ben o kitabı 3 günde bitirmiştim ve benim için çok faydalı oldu. Eminim ki senin içinde faydalı olacaktır.

    2. 11 den gece 2 ye kadar önemli yerleri not alarak okudum ve bitti. Keske daha uzun olasaydı

  8. Bir türlü o yaptığın şeyi yapamıyorum ben abi. :( Kola içmemek istiyorum ama engelleyemiyorum. İlla bir yerde yabancı ürün kullanıyorsun bu durumdan kaçmak gerçekten büyük bir iş. Ama bende marka meraklısı değilim. işi mi gören şeyleri alırım olur biter gidip de her yeni modeli çıkıyor diye bir telefon bilgisayar almam :D

    1. Hocam öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Kola gerçekten çok zararlı bir içecek çok şekerli, ben uzun zamandır içmiyordum geçen gün misafirlikte almak zorunda kaldım inanır mısın sanırım uzun zamandır içmediğim için öyle oldu bilmiyorum daha ilk yudumu aldım ve onu dahi içemedim lavaboya gidip geri çıkardım. Demek istediğim bir süre içmeyince zaten vücut alışıyor.

  9. Yine güzel bir yazı olmuş. Aslında bende yaşım küçük hep okul ortamı nike adidas vb. ama bu yazıyı okuduktan sonra fikirlerim değişti yerli malı arada kullanıyordum ama çoğunlukla o söylediğim markalardan kullanıyordum. Bu arada Her şeyin başı blog adlı kitabı bende alalı 2 . gün oldu ve 190. sayfadayım suana kadar gerçekten çok güzel bilgiler öğrendim, tekrarladım. Bilmediğim bilgilerde varmıs meğerse. Bu arada hem size de teşekkür ederim çünkü kitabın adını sizin yazınızdan gördüydüm. Başka bloglar hakkında önerebilceğiniz kitap var mı? Birde gökhan hocam eğer boş bir zamanınızda bloguma bakarsanız ve görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Daha yazmaya devam tabiki. Hakkında kısmı yakında düzelteceğim. Şimdiden teşekkürler.

    1. Bazı ürünler hariç marka çok önemli değildir benim için yeter ki işimi görsün. Her şeyin başı blog adlı kitabı okumana ve güzel bilgiler öğrenmene çok sevindim. Bir de Puccanın günlükleri adlı kitap var fakat bende okumadım daha ama en kısa zamanda bende okuyacağım elimdeki kitaplar bittiğin de ilk sipariş vereceğim kitaplar arasında , Tabi ki hemen gireceğim şimdi sitene

    2. Cok tesekkur ederim hocam dediginiz kitaba da bakicam insallah en kisa surede. Teşekkürler.

    3. Hocam hem önerinizi yerine getirdim hemde yorumlara geri dönüşümü yaptım.

  10. Güzel bir mim, benide mimlediğin için teşekkür ederim Gökhan abi. Fakat bir kaç gündür bloguma doğru dürüst bakamadığımdan bu mimi cevaplayamadım kusura bakma. En kısa zamanda yazmaya çalışacağım.

  11. geç oldu yanıtım çok özür dilerim. işlerden fırsat bulamadım ya :( çook teşekkür ediyorum hem de kocaman <3

    1. Doğrudur başkan bu aralar benim de işlerim çok yoğun bazen akşamları da çalışıyoruz yoğunluktan. Rica ederim

  12. Teşekkürlet kardeşim mim için ancak cevaplayabildim.Pahalı ürün kaliteli olacak anlamına gelmiyor.Bu konuda katılıyorum.Bir de bir markaya körü körüne bağlanma taraftarı değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu