GenelKişisel

Yine Aynı Sonuçlar Olursa O Zaman Ne Olacak?

Bilindiği gibi 7 Haziran 2015 seçimlerinde herhangi bir partinin yeterli sayıda oy alamadığı için Hükumet kurulamadı. Yapılan çalışmalar neticesinde en çok oy alan AKP, Hükumet kurabilmek için mecburen diğer partiler ile koalisyon yapmak zorundaydı yapılan çalışmalar , diğer partilerin isteklerinin yerine getirilememesi üzerine koalisyon Hükumeti kurulamadı.  Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanarak 1 Kasım 2015 tarihinde tekrar seçim yapılacağı konusunda açıklama yaptı.

Seçim Takvimi

1 Şubat 2015 tarihinde YSK seçim takvimini açıklamıştır. Buna göre takvim aşağıdaki gibi uygulanmaktadır.
24 Mart: Siyasi partiler, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinlik kazandırıldı.
27 Mart: Tutuklu, taksirli suçlardan hükümlü ve muhtarlık bölgesi askı listeleri askı listeleri askıdan indirilecek. İnternette YSK’nın sitesinden yapılabilen bina bazında seçmen kayıtları sorgulanmasının son günü.
29 Mart: Seçmen listelerine yapılacak itirazlar karara bağlandı.
3 Nisan: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacı ile YSK tarafından kura çekimi gerçekleştirildi.

7 Nisan: Bağımsız olarak milletvekili adayı olacaklar için il seçim kurullarına başvurularda son gün.
15 Nisan: Milletvekili seçimleri için geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Geçici aday listelerine itirazlar il seçim kurullarına ve YSK’ya yapılmaya başlandı.
16 Nisan: Geçici aday listelerine yapılacak itirazlar için il seçim kuruluna başvuru son günü.
19 Nisan: Milletvekili geçici aday listelerine karşı yapılan itirazların il seçim kurullarınca verilen kararlara yönelik itirazların YSK’ca karara bağlanmasının ve milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK’ya bildirimi yapılması gereken son gün.

İlginizi Çekebilir : Siyaset – Toplum İlişkisi

24 Nisan: Bağımsız adaylar ve siyasi partilerin seçim çevreleri bazında milletvekili kesin aday listeleri, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve seçim bölgelerindeki illerde ilan edildi.
8 Mayıs: Gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başladı.
23 Mayıs: Radyo ve televizyonda yapılacak propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekimi gerçekleştirilecek.
28 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.
1 Haziran: Seçmen bilgi kâğıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak. Dağıtılmayanlar ise ilçe seçim kurulları başkanlıklarına geri teslim edilecek.
6 Haziran: Saat 18.00’de seçim propagandası sona erecek, seçim yasakları seçim günü YSK’nın açıklayacağı saate kadar sürecek.
7 Haziran: Oy verme günü.

Bakalım sonuçlar nasıl olacak gerçekten çok merak ediyorum. Umarım Ülkemiz ve Milletimiz için en iyi olan sonuçlar çıkar. Peki siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce seçim sonuçları nasıl olur? seçim sonuçları ile ilgili düşüncelerinizi yorum bölümünde benimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

14 Yorum

    1. İnşallah öyle olur da artık bir an önce Hükumet kurulur. Allah hakkımınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.

  1. Aynı olmaya aynı olmaz da bakalım bu süreçte kimler oy kaybetti kimler kazandı. Kimin gücü tek başına hükümet kurmaya yetecek bir soru var akıllarda.
    Hayırlısı bakalım…

  2. Merhabalar.

    Bire bir aynı sonuçların çıkmayacağı muhakkak, ama tek başına hükumet kuracak bir parti çıkar mı bilmem!..

    Selam ve dualarımla.

  3. Büyük bir memlekete sahibiz, ülkemizi bölmeye çalışanların hevesleri inşallah kursaklarında kalır. Ülkeye yararlı olacak kişi seçilir inşallah. Yine aynı oylar çıkarsa ne olur bende merak içindeyim. Hakkımızda hayırlısı.

    1. Amin kardeşim. İnşallah öyle olur halkımız için ve geleceğimiz için iyi olan birisi kazanır inşallah

  4. benimde en çok merak ettiğim şey bu herhalde yasada bir çözümü vardır yoksa bu saatten sonra bu uzun bir süre böyle devam edecek her gün gidip oy mu kullanacağız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu