GenelKişisel

Hedefinizi Belirlediğiniz Zaman Düzenli Yaşarsınız

Hedeflerinizi başarma yönetimizi belirlediğinizde her an ne yapmanız gerekiğini bilmektesinizdir. Zihninizdeki netlik sayesinde niçin yaşadığınızı biliyorsunuz. Temel ilgileriniz sürekli değişmez; böylece hayatınızı ve ilgilerinizi her gün korursunuz. Düzenli yaşarsınız. Israrla yaptığınız ne ise , onu en iyi yapan siz olursunuz.

 
Hayattaki hemen her alanın kendine göre bir çekiciliği ve coşturuculuğu vardı. Her çiçek güzeldir; her çocuk sevimlidir. her meslek kendi içinde ayrı bir coşku barındırır, her eğitimin bayrı bir onuru vardır. Bir gül doğar , büyür ve gül olarak ölür. Bir arı son nefesine kadar arıdır. Ormandaki çınarsanız , bahçedeki söğüt olamamaktan üzülmemelisiniz. Her varlığı ve alanı kendi parlaklığında izleyip onlardan zevk almayı; ama seçtiğiniz alandaki en temiz parlaklığı sunabilmeyi seçmelisiniz.
 
Hedeflerinizi ve alanınızı bir kere seçmişseniz , artık geriye bakmanız ve tercih etmediğiniz alanlar için eseflenmeniz mantıksızdır. Seçtiğiniz alan sizi çok rahat ediyorsa , bu konuda iyi düşünüp yeni bir karar verebilirsiniz. ama hedeflerinizi değiştirip durmaya devam ederseniz , geçmişinizi tüketerek , geleceğinize sönük bir hayat bırakırsınız.  Örneğin sırf  aileniz istediği için ziraat mühendisliği okuyorsanız ve bu sizin hedefleriniz arasında değilse o bölümü bitirseniz dahi sizin içinizdeki hedefiniz her zaman içinizde bir ukte olarak kalacaktır ta ki, siz hedefinizi gerçekleştirene kadar.
 
Oysa hedefinizi belirleyerek , yönteminizi tanımladığınızda , artık her şeyiniz düzenlidir. Artık en büyük zevkiniz yaptığınızdır ve yaptığınızla insanlık tarihine geçersiniz her türlü meslek ve her alan , herkese tarihe geçme fırsatı tanımıştır. İsimleri tarihe altın harflerle yazılanlar arasında , ressam , besteci, siyasetçi, tüccar, çoban, tamirci, sporcu hemen her meslekten ve ilgi alanlarından insanla karşılabilirsiniz.
 
Farklı hedeflerin her birinin cazibesine kapılanlar, her birinden mahrum kalırlar. Kimse seçtiği alanı küçümsememelidir. Başarı yolunda asıl önemli olan, yüksek bir ruh, sağlan ve evrenle barışık bir kişiliktir. Sonsuzluğa dünyadaki maddesel birikimlerimizi taşımayacağız. Dünya ötesine ilişkilerimizi, duygularımızı , yardımlaşmalarımızı, düşüncelerimizi ve insanlığımızı taşıyacağız.
 
 
 

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Blog git gide kişisel gelişim bloğuna mı dönüşüyor bana mı öyle geliyor :) Hayatımızda illaki hedeflerimiz olacaktır. Yoksa da olmalı bence. Çünkü hedef insanda bir tutku, zirveye ulaşma çabası oluşturur ve bunlar insanı yeni şeyler denemek için dürter. Kişi herhangi bir konuma gelebilir fakat, eğer hedef yok ise olanlarla yaşar insan, yeni arayışlar içinde olmaz.

    1. Evet kardeşim zaman zaman oluyor öyle :) , Kesinlikle… insanın büyük veya küçük hedefleri olmalıdır. İnsanın hedefleri olduğu zaman hayatın anlamını daha iyi anlayacaktır insan

  2. 'Hedeflerinizi ve alanınızı bir kere seçmişseniz , artık geriye bakmanız ve tercih etmediğiniz alanlar için eseflenmeniz mantıksızdır.' cümlenize katılmadığımı belirtmek isterim…
    İnsan değişen bir varlıktır ve zaman içerisinde değişen tercihlerine körü körüne devam etmek zorunda olması yerine , tercihlerini gözden geçirip , dilediği yola her ne olursa olsun çıkabilmeli , bu konuda cesaretli olmalı diye düşünüyorum.
    Sevgiler..

    1. Merhaba , 'Hedeflerinizi ve alanınızı bir kere seçmişseniz , artık geriye bakmanız ve tercih etmediğiniz alanlar için eseflenmeniz mantıksızdır.' derken yani devamlı olarak insan hedeflerini değiştirmemelidir demek istemiştim.

  3. Bu konuda ailelere çok iş düşüyor kendi hayallerini çocuklarına yaptırmak, zorla çocuklarının hedeflerine müdahale etmekten vazgecmeliler.

    1. Kesinlikle… Ailelere çok büyük görev düşüyor , aileler kendi istedikleri bölümleri veya meslekleri değil çocuklarının istedikleri, yaptığında mutlu olduğu meslekleri seçmede özgür bırakmalıdır.

  4. Yazın da yorumlar da gerçekten etkileyiciydi Gökhan.Çizgini beğeniyorum.Ben altmış küsur yaşımdan sonra,sevginin mucizesiyle tekrar hayata bağlanıp,eski yazılarımdan da ilham alıp birşeyler yazıp paylaşmaya başladım.Mutluyum.Yararlı olacağını anladığım her bloğu takibediyorum.Sürekli notlar alıyorum.İstemek ve zevk aldığın bir uğraş insanı bambaşka bir dünyaya taşıyor.Başarılarının devamı dileğiyle.Ece ablan.

    1. İnsanın zevk aldığı bir şeyi yapması kadar güzel başka bir şey yoktur sanırım. Teşekkür ederim Ece abla

  5. Şuraya bir cümle düşelim o vakit;

    Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan, "tutku"nu mesleğin yap!

  6. Güzel yazı, hedefler önemli ancak hedefleri bireyin içinde bulunduğu şartlara göre belirlemesi daha önemli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu