GenelKişisel

Gönlüm İsterki

2015 milletvekili seçimleri yaklaştıkça , milletvekili adaylarının ve parti liderlerinin söylemleri daha da şiddetlenmeye başladı insanlar ile adeta alay edermiş gibi yaptıkları konuşmaları ne yalan söyleyeyim beni çok kızdırıyor. Yok efendim kazanırsak şunları , şunları yapacağız , yok efendim bugüne kadar kimse bir şey yapmadı biz yaptık gibi söylemler beni çok kızdırıyor , insan neden yaptığıyla övünür ki anlamıyorum, madem ki yaptıklarınızla övünecektiniz bunu insanların adeta gözünün içine sokacaktınız neden yaptınız ki keşke hiç bir şey yapmasaydınız da insanlar ile alay etmeseydiniz  7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra bunların bitmesini ve bundan sonraki seçimlerde bu tür söylemlerin olmamasını bekliyorum.
  Elbette partiler yaptıklarını ve yapacaklarını anlatabilir insanlar da bunları bilerek ve okuyarak oylarını ona göre kullanmalıdır fakat bunu yaparken insanları bunaltmadan yapsalar bence daha iyi olur bundan sonraki seçimlerde böyle olmasını umuyorum.
  Asgari ücret üzerinden işçilerimiz ile adeta alay ediyorlar  milletvekillerinin maaşlarının 23000.00 TL olduğu Ülkemizde asgari ücretin 1201,50 TL olması kadar komik ne olabilir ki , kendiler Krallar gibi yaşayıp halkı fakirlik içinde yaşatmaya mahkum eden Devlet büyüklerimize şaşıyorum. Çünkü benim düşünceme göre önce Halk sonra vekili olmalı diye düşünüyorum. Tabi bu benim kendi kişisel düşüncem herkes farklı düşünebilir saygı duyarım. Partiler Asgari ücreti şu kadar , şu kadar yapacağız diyorlar ama açık konuşmak gerekirse bunları yapacaklarını sanmıyorum çünkü bizim ülkemizdeki zihniyet sadece ”Ben zengin olayım halk ne yaparsa yapsın” bu zihniyet değişmediği sürece bu hep böyle olmaya devam edecektir. Gönlüm ister ki önce Milletvekilleri değil Halkın zengin olması , halkımızın yaşam kalitesinin yükselmesi olsun.
  Çeşitli bahaneler ile haklın yani bizlerin paraları ile lüks hayatlar yaşayan yurt içi ve yurt dışı gezmelerine giden çeşitli siyasi liderlerinin bu seçimden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde görmemeyi umuyorum ( hangi partiden olursa olsun fark etmez )
 Resmi kurumlarda üzerinde üniforma var diye veya kendisinde yetki olduğu için halkı ezmeye çalışan kendini çok büyük birisiymiş gibi gören Devlet memurlarının değilde , halka yardımcı olan mecbur olduğu için değilde gerçekten içinden gelerek ve işini severek yapan Devlet memurlarının olmasını istiyorum. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah hangi parti bizler için ve ülkemiz için iyi olacaksa o parti kazansın

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. Off evet yaa hayirlisi olsun .
    ya senin bi tanitimini gormustum dun bi video o nereye kayboldu yaa onu koysana bloguna

    1. Aynen hayırlısı neyse o olsun, video Google+ profilimde var salı veya çarşamba günü çok farklı bir video yapıcam sadece benim blogumla ilgili değil çok güzel bir şey olacak inşallah

  2. bizim ülkenin ekonomisi kötüye gidiyo ve bu seçimler bize halka iyi bişi getirmez yine biz acı çekeriz yaaa :)

  3. Yazdıklarınızda size katılıyorum. güzel bir yazı olmuş paylaşım için teşekkürler.

  4. Asgari ücretin açık artırmaya çıktığı şu günlerde, keşke biraz daha kızışsalarda bari milletin eline adam akıllı bir ücret geçse diye dua ediyorum. Gerçi asgari ücret 1500 veya 2000 lira olsa, bu sefer genel bi zamla eşitleme yapılır.

    1. Evet haklısınız asgari ücrete zan yapılsa , Devlet diğer şeylerede zam yapar yani kaşıkla verdiğini çomça ile geri alıyor.

  5. Çok ince bir üslup ile dile getirmişsin ben de seçim vadeleri ile ilgili bir yayın hazırlayacaktım ama ben biraz dozu kaçırırdım. Sonra uğraş dur.

  6. Asgari ücret 1500TL ye çıksa kayıt dışı çalışan sayısında artış olacak bu sefer bu döngü böyle gider.

    1. Evet haklısınız fakat bununde bir çözümü var Devlet işini gerektiği gibi yaparsa bu sorunda çözülür yani Denetlemeler kaliteli bir şekilde yapıldıktan sonra böyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

  7. Geleceğimizi tayin edeceğimiz bir seçim de olsa yazında belirttiğin komularda aynı memnuniyetsizlikleri hissettiğim için seçimlerle ilgilenmiyorum. Kulak kabarttığım birkaç seçim konuşması var; kültürel düzey hakikaten yerlerde. Beni bu mu temsil edecek diyorum. Çarşı pazar dolaşıp Meclis'e girdikten sonra ulaşılamayan biri olmak da ayrı bir samimiyetsizlik.

    1. Evet Evren abi haklısın, adaylar oy alabilmek için çarşı pazar geziyorlar fakat milletvekili olduklarında ise ne yazık ki sanki kendisini halk seçmemiş gibi halkı unutuyorlar bir genelleme yapmıyorum ama bir çok milletvekili böyle ve ben bu tür manzaralar görmek istemiyorum artık , halk ile iç içe olan , halkın sorunlarına çözüm üretmeye çalışan milletvekilleri olsun istiyorum hakkımızda hayırlısı bakalım nasıl olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu