Blog İpuçları

Blogger Yedek Alma İşlemi

  Günümüzde bir çok blogger , blogspot.com alt yapısını kullanıyor hem kullanımı kolay , hem ücretsiz olması blogspot , indexlemenin hızlı olması ayrıca blogspot konusunda bir çok destek sitesinin de olması  kullanmak için bazı nedenlerden sadece bir kaç tanesi daha önceki bir yazımda blogger kullanma nedenlerim'i daha detaylı olarak yazmıştım.
 
  Evet bir çok kişi kullanıyor fakat bir çok kişi özellikle de yeni başlayan arkadaşlarımız işin teknik konusunda yetersiz kalabiliyor ilk başladığım zamanlar da ben de hiç bir şey bilmiyordum fakat zamanla her şeyi öğrendim diyebilirim.  Resimlere tıkladığınız zaman resimler büyüyecektir o şekilde daha iyi yapabilirsiniz . Blogger gerek kullanımı olsun gerekse diğer işlemleri olsun oldukça basit, belki yeni başlayan arkadaşlarımız için biraz zor gibi görünebilir ama  biraz uğraştıkları zaman eminim ki çok kolay bir şekilde yapacaklardır.
 
 

Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 
 Burası çok önemli lütfen dikkat edelim öncelikle resimleri inceleyin zaten resimlere bakarak dahi yedek alma işlemini yapabilirsiniz , fakat bir yanlışlık yapmamanız için yazıları okumanızı tavsiye edelim , blogu dışa aktar seçeneğinin yanında blogu içe aktar ve blogu sil linkleri var sakın bunlara tıklamayın aksi takdirde blogunuz silinir lütfen buralara özen gösterin 
 
 

 

Blogger Yedek Alma İşlemi
 
 

Yapmanız Gerekenler

 
1. Blogger panelinize giriş yaptıktan sonra sırasıyla Ayarlar , Diğer, Blogu dışa aktar seçeneğine tıklayın
 
 
Blogger Yedek Alma İşlemi
 
 
2. Blogu dışa aktar seçeneğine tıkladıktan sonra karışınıza hemen üstteki  resim gibi bir resim gelecek oradan Blogu indirin seçeneğine tıklayarak blogunuzn xml uzantılı yedeğini indirmiş olacaksınız.
 
 
 Kısaca yapmanız gerekenler ; Blogger panelinizde ayalar bölümünde, diğer ayarlar bölümünde blogu dışa aktar seçeneğine tıklayıp ,blogu indir seçeneği ile blogunuzun xml uzantısını bilgisayarınıza kaydetmeniz. Bu işlemi neden yapmalıyım derseniz diyelim ki sitenizde herhangi bir şey oldu sitenizin yedeği ile tekrar eski haline getirebilirsiniz veya blogger alt yapısını artık kullanmak istemiyorum diyorsanız , aldığınız yedek ile wordpress sistemine geçiş yapabilirsiniz
 
 

Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan yeni okyanuslar kaşfedemez

İlgili Makaleler

51 Yorum

  1. Peki bu işlem ile xml dosyasında sadece tema kodunu mu bulunuyor. Yoksa hem tema hemde tüm yazı,resim ve yorum da yedeklenmiş mi oluyor?

    1. Blogunuzda bulunan her şeyi yedeklemiş oluyorsunz , resimler, yazılar, içerikler. Fakat açık söylemek gerekirse tema kodunu da alıyor mu onu tam olarak bilmiyorum
      Fakat temayı ayrıca yedek alabilirsiniz.

    2. Yedeklemenin nasıl yapıldığını görsel olarak anlattım servet yazı içinde link var, teşekkür ederim.

  2. Merhabalar Gökhan Bey.

    Bu güzel ve yararlı bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim. İhtiyacım olduğu zamanlar ben de hep bu tarif ettiğiniz yöntemi kullanarak blog sayfalarımın yedeklerini almıştım. Gerçekten çok yararlı olduğu zamanları gördüm.

    Şu anda blog sayfalarımızda kullandığımız "izleyiciler" eklentisinde bir sorun var, bundan haberdar oldunuz mu bilmem ama, ben iki gündür ilgili yerlere mesajlar gönderdim.

    İzleyiciler eklentisindeki herhangi üyenin birinin profil remine tıklayın, eklenti ayrı küçük bir pencerede açılması gerekirken, yerleştiği sidebarın içine gömülüp kalıyor ve işlem yapmamıza mani oluyor. Keza yine aynı eklentinin sağ üst taraftaki okuma listesi simgesine tıkladığınızda da aynı şekilde eklenti sidebarın içine gömülüyor ve işlem yaptırmıyor.

    Bu arızayı sizlerin blog sayfalarına girerek sizin eklentileriniz üzerinde de denedim aynı sonuçla karşılaştım. Bir de siz dener misiniz?

    Selam ve dualarımla.

    1. Merhaba öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim Recep bey, evet bahsettiğiniz sorunu biliyorum bu sorun yaklaşık 10 gündür var ve bütün blog sitelerinde aynı sorun var sanırım blogspot'tan kaynaklanan bir sorun umarım kısa zaman da sorun çözülür. eğer bir düzeltme yapabilirseniz bana da haber verirseniz bende benim blogumdaki izleyiciler eklentisini düzeltmek isterim.
      Teşekkür ederim

  3. Yine çok yararlı bir paylaşım olmuş.
    Sen hep yaz bence. Ve hatta buralardan hiç ayrılma emi:)
    Gülüşlerle..

  4. Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Ara ara yedek almakta fayda var;)
    Eline sağlık.
    Alıntı da çok yakışmış ^-^

  5. Benim gibi teknoloji acemileri icin cok faydali bilgiler tesekkürler. Daha cok merak ettiklerim var ama diger yazilariniza bakayim varsa bosuna sormayayim😊

    1. Estağfirullah , sorularınız varsa elimden geldiği kadar , bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.

    2. Cok tesekkur ederim. Sayfanizi inceledim ama konuyla ilgili bir yazi bulamadim. Ben yillardir cesitli konularda yazi yaziyorum. Cok sevdigim ugrasim ve bilgim olan spor ve saglikli yasam konusunda nacizane bir blog olusturmak istiyorum. Yeterince takipcim de var. Oyle cok bir para derdinde degilim ufak bir reklam geliri de olursa yeter. Google hesabimi kapatmisti daha onceki denemelerimde benim de hevrsim kirildi baslangic asamasinda biraktim ilgilenmedim. Acemilikten yanlis bir sey yaptim belki de ama derdimi de anlatamiyorum. Google harici reklam alabilecegim bir yer tavsiye edebilirmisiniz? Bloggerdan blog acarsam bu sorun olusturur mu? Baska nerden blog acilmasini tavsiye edersiniz? Ayy bir anda cok soru sordum ozur dilerim. 😊 simdiden tesekkurler.

    3. Cok tesekkur ederim sayfanizi inceledim ancak ilgili yazi bulamadim. Yillardir yazi yaziyorum. Cok severek ilgiendigim spor ve saglikli yasam konusunda nacizane bir blog acmak istiyorum. Cok buyuk bir kazanc derdinde degilim ama ufak bir reklam gelirim olursa sevinirim. Google daa once actigim ve henuz blog olusturma asamasindayken hesabimi kapatti ve tekrar acmiyor. Google disinda blog acilip reklam alinabilecek bir yer tavsiyeniz olur mu? Blogspot ya da blogger sayfalarina baska yerden reklam aliniyor mu? Cok sordum ozur dilerim😊. Simdiden tesekkurler.

    4. Merhaba

      Sizi anlıyorum insan muhakkak emeğinin karşılığını almak ister, Blogspot dışında tumblr var , wordpress var fakat onlarında Google adsense reklamları gibi bir sistemleri henüz yok , sanırım siz ilk hesap alırken yanlış adımlar izlemişsiniz dilerseniz ben size her türlü yardımcı olurum önce size güzel bir blog açarız daha sonra da uzaktan yardım programı ile bilgisayarınıza girip resim , yazı , video nasıl eklenilir bunları gösteririm bugüne kadar bir çok kişiye yardımcı oldum bana iletişim bölümünden yazarsanız gereken işlemleri yaparız

    5. Ne kadar cabuk yanit geldi cok tesekkur ederim ilginize. Sayfayi olusturmak icerik girmek konularinda sorunum yok. Benim sorunum yurtdisinda olup turkiye ye hitap edecek bir blog yazacagim icin nerden blog alirim nerden reklam alirim konulari. Tumblr da blogum var oraya reklam alinmiyor diye biliyordum. WordPress i pek bilmiyorum. Zaten reklam konusuna bloga iyice sekil verip arkadaslarimi davet ettikten sonra girecegim. Bundan sonra hep evde calismayi planladigim icin bu konu omurluk bir yatirim olacak benim icin.

    6. Tumblrda da sayfam var ama oraya reklam alinmiyor diye biliyordum. Icerik ve sayfayi olusturma konusunda sorunum yok tesekkur ederim ayrica hizli yanitlariniz icin. Benim acik bir yanit bulamadigim konu blogu nerede acacagim ve nereden reklam alacagim. Reklam isine sonradan girecegim ama artik evde calismaya karar verdigim icin bu omurluk bir yatirim olacak dogru adimlari atmak istiyorum.

    7. Evet Tumblr de tumblr uzantısı olduğu için reklam sitelerinden reklam alamazsınız bence en mantıklısı , en iyisi blogspot ile bir site oluşturup adsense reklamları eklemenizdir.

  6. Çok önemli bir konu özellikle yeniler için.Çünkü yedek almadan yapılan en ufak bir hata oldukça bezdirici olabiliyor.Güzel döküman;)

    1. Evet ben de yeni başlayanlar için faydalı olacağını düşünüyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

  7. Süper paylaşım! Hiç aklıma gelmemişti açıkcası. Ama yazını okuduktan sonra ilk fırsatta yapmam gerektiğini anladım ve yazıyı yer imlerine ekledim, etinden sütünden faydalanabilmek içün. ;) Çok teşekkürler… :)

  8. gayet iyi bir anlatım. blooger tema nasıl hazırlanır, bununla ilgili de bir yazı dizisi bekliyoruz.

    1. Teşekkür ederim, Blogger tema nasıl hazırlanır değilde tema editlemeyi anlatmak istiyorum açıkçası, Kardeş geçen gün Google+ profilinde senin çektiğin videolar vardı orada yorum olarak sormuştum ama görmedin sanırım o videoları hangi program ile çektin kardeş

  9. Hangi siklikta yapmaliyiz acaba? Bir de önceden aldigimiz yedekleri silecekmiyiz kendi mi güncelleniyor? Çok soru sordum kusura bakmayin.

    1. Estağfirullah tabi ki aklınıza takılanları sorabilirsiniz , bildiğim kadar cevap vermeye ve elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

      Şöyle söylim diyelim ki haftada 3 yazı yayınlıyorsanız , haftalıkta yedek alabilirsiniz veya 15 günde bir yedek aldıktan sonra yeni bir klasöraçın aldığınız yedeği açtığınız yeni klasör içine atın klasöre tarihte yedek aldığınız günün tarihini de yazın

      Aldığınız yedekleri de bilgisayarınızda D klasörünün içinde saklayabilirsiniz ben eskileri silmiyorum fakat o size kalmış yani eskileri silip silmemek size kalmış silmeseniz daha iyi olur zaten çok fazla bir yer kaplamıyor.

      Aldığınız yedekleri D klasöründe saklayın dedim çünkü bilgisayarınıza herhangi bir şey olduğunda çöktüğünde falan C klasörü silinir ama D klasörünün içindekilere bir şey olmaz o yüzden yedeklerinizi D klasöründe saklayın.

  10. Teşekkürler hocam görmüştüm ama kurcalamak istememiştim şimdi almaya başlıyorum.

  11. Gökhan bey merhaba güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederim. Ben sizden bir yardım rica edebilirmiyim 2 gündür G+da paylaşım yapamıyorum sürekli sunucu hatası veriyor. +1 işleminide gerçekleştiremiyorum ne denediysem olmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhaba Zehra hanım.
      Muhtemelen tarayıcınızdan kaynaklı bir sorundur. Farklı tarayıcılarda denediniz mi?
      Farklı tarayıcılarda deneyin, sorun düzelecektir veya hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız onu silin ( programlardan kaldırın )
      Sonra tekrar kurun. Aklıma başka bir şey gelmiyor bu dediklerimi yapın sonra tekrar olursa gerekirse uzaktan yardım programı ile bilgisayarınıza girerim yardımcı olmaya çalışırım.

  12. Gökhan merhaba ablam bir şey sormak istiyorum sana. Bu yedekleme işinde başını çok ağrıttım biliyorum. Şimdi kontrol paneline girdim dediğin işlemleri yaptım ama bloggerda ki güncellemeden dolayı bir değişiklik mi var yoksa benim panelde mi sorun var bilemedim. Yanlış yapmamak için de sana bir danışayım dedim. Şimdi panelde dışa aktar diye bir seçenek yok. Sadece "içeriği içe aktar" ve "içeriği yedekle" seçeneği var. Mantığım "içeriği yedekle" seçeneğinin doğru olabileceğini söylüyor ama yinede korktum sana bir danışayım dedim 😊. Birde bu yedekleme işini tablet veya mobilden yapabilirmiyim yoksa pc den yapmak şartmı? Karışık anlatmamışımdır inşallah 😊. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Evet abla güncellemeden sonra,eskiden dışa aktar seçeneği olan şimdi İçeriği yedekle olarak değişti,

      Yapman gereken İçeriği Yedekle butonuna tıklamak olacak
      İçeriği yedekle butonuna bastıktan sonra bilgisayarına inen site yedeğini, güvenilir bir yerde muhafaza etmektir.

  13. Merhaba
    Blogger ı wordpresse taşıyacağım içeriği yedekleklemek istiyorum, dosyayı indiriyorum ama açmıyor.

    Dosyayı açınca,
    Bu dosya, bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bir programa sahip değil diyor ve devam ediyor.
    Ne yapmalıyım, yardımlarını bekliyorum.
    Kolay gelsin

    1. Merhaba Remzi bey.
      Yorumunuzu bugün gördüm. sanırım yorumunuzda link olduğu için yorumunuz spam kutusuna düşmüş o yüzden göremedim.

      Blogger’ı wordpress’e taşımak için artık bunlar ile uğraşmaya gerek yok. WordPress’e geçtikten sonra yazdığım yazının içinde bir link var.
      https://bloggokhantekin.com/2017/09/bloggokhantekin-artik-wordpresste.html bu linkte tıkladığınızda WordPresse geçerken neler yaşadım alt başlığının hemen altında Burak Opan Wpmavi linkini göreceksiniz o sitede blogger’dan wordpress’e geçmeyi görseller ile kaliteli bir şekilde anlatmıştı arkadaş bende o sitedeki anlatım ile wordpress’e geçtim. Size de o şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
      Kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu