Kitap Yorumları

Tess Gerritsen – Günahkar

Çok değerli bir Elif Ablam‘ın  hediye etmiş olduğu Tess Gerritsen‘in – Günahkar adlı kitabını okudum ve çok  beğendim. çünkü o kadar güzel bir anlatımı var adeta bir sonraki aşamada ne olduğunu merak ediyorsunuz. çok heyecanlı bir kitap
  Bütün olay Hindistan da gerçekleşiyor genç yaştaki Rahibe Ursula manastır içinde şüpheli bir şekilde ölü bulunuyor ve her zaman ki gibi cesedi incelemek Maura’nın işi oluyor , rahibe ursula’nın cesedi incelenirken olaylar birbiri ile bağlantılı bir şekilde gelişiyor araştırmalar sonucunda rahibe Ursula’nın ölmeden önce hamile olduğu ve doğum yaptığı ortaya çıkıyor. olaylar daha da karmakarışık hale geliyor. Bu arada rahibe doğumdan önce hamile olduğunu herkesten saklamıştır. hamile olan bir rahibenin öldürülmesi araştırmayı daha da zorlaştırıyor bunun üzerine daha fazla detaylarda aramalar yapılıyor.
    Henüz Rabibe Ursula’nın ölümünün nedenleri ortaya çıkmamış iken , başka bir cesed bulunuyor ve bu cesedin elleri ayakları kesilmiş aynı zamanda yüz derisi soyulmuş bir cesettir bu ve işi daha da zorlaştırır. olayları araştıran Jane ve ekibinin işi oldukça zorlaşır. Jane bir yandan da ruhsal zorluklar yaşamaktadır. hamile olduğunu öğrenmiştir Jane , ama hamile olduğunu Gabriel’e ( eski sevgilisi ) söylemek istemez ve onu çok özlemiştir Gabriel ise başka bir olayı araştırmak için başka bir şehirdedir.
  Bu olaylar yaşanırken Maura’nın eski kocası olan Victor ortaya çıkar  ve Maura yine bir aşk krizine girer. Victor One Earht adında bir şirkette çalışmaktadır. One Earht aslında insanlara yardım eden bir kuruluş olarak görünse de bunun altında şirketin yasalara aykırı olan denemeler yapmaktadır. Şirket Cüzzamlı hastaları denek olarak kullanmaktadır ve bundan milyon dolarlar kazanmaktadır. Rahibe Ursula’nın öldürülmesinde de bu şirketin eli var.
Tess Gerritsen - Günahkar
Kısacası kitap benim çok hoşuma gitti ve ilerleyen zamanlar da bir kez daha okumayı düşünüyorum. Eğer gerilim ve sürprizlerle dolu bir kitap okumak istiyorsanız tavsiye ederim.

İlgili Makaleler

21 Yorum

  1. Tess sağlam yazar. Karakterleri de çok iyi. Dizisinde çok eğlenceliydi konuşmalar falan. Ama Grangé'ı bu konuda tek geçerim.

    1. Grange deyince şöyle bir duruyorum ben de..Adam Hannibal dizisine eş değer gerilimi kelimelerle yaratıyor. Cidden ürkütücü.

  2. Abi cidden bu yazarların hayal dünyası çok müthiş ya baksana hikayeye, kurgu müthiş ya. Gıbta etmek gerek abi bunları :) Abi bu arada bende bir kurgu hikaye yazmaya başladım ufaktan, haberin olsunda :)

    1. Evet Oğuz hayal dünyaları çok geniş , Yazmak her zaman iyidir oğuz ufak veya büyüklüğü önemli değildir önemi olan yazmak başarılar dilerim

  3. Selam Gökhan. Beğenmene çok sevindim. Rizzoli ve Isles olarak CNBC-E'de dizi yapıldı bu yazarın kitaplarından esinlenerek; unutmadan yazayım.

    Beğenmene çok sevindim. Kafam dağılsın istediğimde elimin en çok gittiği yazardır Tess Gerritsen. Kendisi tıp doktoru olunca kurguları böyle harika oluyor.

    İyi okumalar.

    1. Merhaba Abla öncelikle çok teşekkür ederim beni böyle güzel bir kitap ile tanıştırdığın için. Evet çok güzel kitap gerçekten yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım

  4. Tess benim vazgeçilmezlerim arasındadır:) Bu romanını da beğenmiştim.Okumadığım sayılı kitabı kaldı diyebilirim ama yazarın hızına yetişilmiyor,sürekli yeni kitapları çıkıyor:)

    1. Bundan sonra benimde favorilerim arasında bu kitabını çok beğenerek okudum , diğer kitaplarını da okuyacağım inşallah

  5. Tess gerçekten çok güzel yazıyor. Ben özellikle betimlemelerine hayran kalıyorum. Bir olay bir morg'da geçiyorsa, o morg'u öyle bir anlatıyorki sanki bende oradayım :)
    Ayrıca bu kitap Tess'in Rizolli/Isles serisinin bir parçası. Ben Tess'i "Siliniş" adlı bir kitabı ile tanımıştım. Sonradan öğrendimki ; 11 kitaptan oluşan bir serinin parçasıymış. "Günahkar"'da bu serinin bir parçası. Geriye kalan 10 kitap'ı mutlaka okumalısın abi, Maura ve Jane'in daha ne maceraları var bir bilsen…

    1. Evet betimlemeleri gerçekten harika yapmış ,morgda ölüyü anlatırken okuyucuda öyle bir his uyandırıyor ki sanki olayın içindeymiş gibi hissettiyor okuyucuyu , Tess'in diğer kitaplarını da okuyacağım inşallah, güzel yorumun için teşekkür ederim kardeş

  6. Tess ve Grange çok severek okuduğum bir türün yazarlarıdır. Paylaşım için teşekkür ederim.

  7. Tess'in kalemi çok iyi, sağlam… hemen kendine çekiyor, merakla heyecanla sayfaları çeviriyor, sona ne ara geldiğini anlamıyorsunuz, okurken keyif alıyorum. Seri kitaplarından önce bağımsız olanları okudum. Günahkarı okumamıştım, kalemine sağlık ;)

    1. Teşekkür ederim.
      Evet gerçekten kalemi çok sağlam bir yazarmış daha bir tane kitabını okudum ama inşaallah diğer kitaplarını da okuyacağım.

  8. Ya hepsine yorum yapıp sıkmak istemiyorum ama bu kitabı da çok beğenmiştim. Cerrah, ÇIRAK, İkiz Bedenler ve Siliniş kitaplarını ısrarla öneriyorum.

    1. Tess Gerritsen'in bu kitabını okuduktan sonra neredeyse diğer kitaplarının hepsini aldım sanırım bir iki tane kaldı almadığım. Fakat bir türlü okuma sırası onlara gelemedi. Tess Gerritsen mükemmel bir yazar. Önerilerin için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu