KişiselSosyal Ağlar

Sosyal Ağlardaki Görgüsüzlük

Günümüzün olmazsa olmazları arasına giren Sosyal ağlar , bazen güzel ve faydalı işler için kullanılsa da , bazen amacının dışında kullanılabiliyor. Güzel ve faydalı amaçlar derken şöyle; Mesela bir duyuru yapacaksınız veya insanlara sesinizi duyurmak istiyorsunuz Sosyal ağlar ile bunu çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz bu faydalı yönlerinden sadece bir tanesi sosyal ağların faydası saymakla bitmez tabi doğru kullanıldığı sürece
 
  Bir başka örnek ise sosyal ağlardaki sayfalar ve gruplar çok güzel bilgiler paylaşıyorlar bu gruplar ve sayfalar sayesinde çok güzel ve faydalı bilgiler öğrenebiliyorsunuz. Bunlar sosyal ağların faydalı yönlerinden sadece bir kaç tanesi diyebiliriz.
 
  Bir de sosyal ağların kötü tarafları var ki ben bunlardan nefret ediyorum. Burada şunu belirtmek istiyorum bu benim kendi düşüncelerim herkes bu düşünceye katılmak zorunda değil ama ben bu durumdan olan rahatsızlığımı dile getirmek amacıyla bu yazıyı yazma isteği duydum. Size en nefret ettiğim konudan bahsetmek istiyorum ve bunları Görgüsüz olarak değerlendiriyorum ben bu belki bazılarına göre yanlış bir değerlendirme olacak ama bu benim kendi düşüncem.
 
   Peki nedir beni bu kadar sinirlendiren , insanların yedikleri ve içtikleri her şeyi Sosyal ağ hesaplarında paylaşmaları , erkek veya kadın evinde veya herhangi bir yerde yediği yemeğin fotoğrafını çekiyor. Altına da şöyle yazıyor.  '' Bugün bu yemeği yedik , şunu içtik'' diyerek hiç düşünmeden paylaşıyorlar. Ya kardeşim biz ekonomik olarak çok zengin bir ülke değiliz. Tamam sen zengin olabilirsin Allah daha çok versin gidip en pahalı yiyecekleri yiyebilirsin afiyet olsun  , ama bunu insanlara göstermek zorunda değilsin eğer öyle yaparsanız yani her yediğinizin resmini çekip her şeyi paylaşırsan sana da Görgüsüz denilmesinden rahatsız olmayacaksın. Önce bir düşünün yediğinizi içtiğinizi paylaşmadan önce acaba ben bunu paylaşıyorum ama belki bunu alacak ekonomik gücü olmayan insanlar görürse canı ister mi acaba diye düşünün bence ve bu tür paylaşımlar yapmadan önce iki defa düşünün
 

 

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Biri girmiş bloguna bugün mutfağı komple yeniledik, doğal gaz döşettik falan yazıyor. Kafadan 20 bin tl para harcamış belli yani. Şimdi yağmur yağdıgında tavanı akan adamlar bunu okuyupta ne desin? O yüzden güzel bi konuya değinmişsin. Helal olsun.

    1. Toplum olarak ne yazıkki sosyal ağları gerektiği gibi kullanamıyoruz
      Teşekkür ederim

    2. Gecende de tv de evrim akın ağzını bolerte bolerte kuru patlıcan yedi gozumden düştü cok severdim ama.o.anda bitti.benim.için onu yiyemeyenler var ne geregi varki hem.maddi yiyemeyen olabilir hem de yasak.olan olabilir,ben tarif paylasilmasina karşı degilim ilk evlendigimde hep tariflerle öğrendim yemek yapmayi ama gorgusuzluk konusundasana katiliyorum artik işi resmen civittilar ben.mesela açık.konusayim evleri guzel.olan bayanlara ozeniyorum mutfaklari guzel olanlara hamdolsun benimde var bir mutfagim kiraciiyim ama huzurum bin kat,ama iste insaniz biz de güçsüz varliklariz bazen kendimi kaptiriyorum oda bende olsa dediğim oluyor hemen allaha siginiyorum hemen diyorum kendine gel, yani malesef insanlar bunları hic dusunmuyorlar, modernite adı altinda zihin oyunlarıyla sürekli bir tuketim ozendirme başladı ve maalesef sonu gelmez istekler bizi bizden alıyor ,görgünun temelinde. De edep in olduğuna inaniyorum boyle bir konuya degindigin icinde çok tesekkurler

    3. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için, benim söylemek istediklerimi daha iyi açıklamışsınız siz , ne yazıkki toplum olarak her zaman başkalarına özeniyoruz. Oysa bizim o kadar güzel bir kültürümüz var ki , gel gelelim kendi kültürümüzü unutmuş durumdayız. Evet televizyonlarda o tür yemek yiyen spikerlere bende çok kızıyorum her şeyi bir kenara bırakalım maddiyatıda bir kenara bırakalım belki hamile bir kişi görse dahi hiç hoş değil, Umarım halkımız sosyal ağlara kendilerini çok fazla kaptırmazlar bundan sonra

  2. Herşeyi abartıyoruz ne yazık ki, sosyal ağların da suyunu (buraya başka bir kelime de koyabilirsiniz) çıkardık. Gerçekten mutlu olmasak da önemi yok, binlerce like alan mutlu göründüğümüz fotolarımız var ya, gerisi boş (!)

    1. Gerçekten öyle her şeyin suyunu ( B..) çıkarıyoruz bazen , toplum olarak , güzel yorumunuz için teşekkür ederim

  3. Ben de sevmiyorum böyle uluorta herseyin paylaşılmasıni ve insanlarin birbiriyle yarismasini. Sosyal ağlarin insanlarin ilişkilerine epey zarar verdigini düşünüyorum Gökhan.

    1. Doğru kullanılmadığında gerçekten zarar veriyor, İnsanlar adeta sırf beğeniler almak için ne yapacaklarını şaşırıyor.

  4. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Kesinlikle katılıyorum düşüncenize.
    Uzun zamandır ben de akıllı telefonların günümüzde kullanımı hakkında düşünüyordum. (Kullanımının abartılması, bir hayli yaygınlaşması, ilişkilere olan etkisi vb.)
    Daha sonra ben de başka bir açıdan yaklaştım ve proje başlattım okulda. Daha doğrusu böyle bakmamı sağlayan daha ziyade öğrencilerim oldu diyebilirim. Bloğumda projemden bahsetmiştim, gördünüz mü bilmiyorum. Yine de belirtmek istedim, zamanınız olursa bakarsınız.
    İyi çalışmalar

    1. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Evet projenizi geçen gün görmüştüm ama ne yalan söylim okuyamamıştım az önce okudum ve gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz ve çok faydalı olacağını düşünüyorum. iyi çalışmalar

  5. millet olarak tadını kaçırana kadar sahipleniyoruz elimizdekini maalesef.
    birde şu yüzüne söyleyemediğini sosyal medyadan bangır bangır bağıra bağıra söyleyenler varki onlara ne demeli bilemiyorum.

    1. Evet sosyal ağlar bu iş için kaftan biçilmiş yerler insan karşısındakinin yüzüne bir şey diyemeyince sosyal ağlardan saldırıya geçiyor ne yazık ki

  6. sosyal ağ boykotu kapsaminda whatsap mesajlarını kontrol etmemeye mi karar verdin ?☺

  7. Sadece yiyecek, içecek ve giyecek değil ki komşu babasını veya annesini bir şekilde kaybetmiş birinin mutlu aile tablosunu okuması da yazdığın bu yazının içinde yer alabilir.

    Yani bunun ucu bucağı yok. Ayrıca sadece blog, instagram vs. yerlerde değil günlük yaşamda da başımıza gelebiliyor bu tarz şeyler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu