GenelKişisel

Neden Bizde Üretemiyoruz?

Yukarıdaki resimde üsttekiler , metroda giderken kitap okuyanlar yani bizlerin her gün bir yeni bir modeli çıksında onu alalım diye beklediğimiz akıllı telefonları üretenler , Alttakiler resimdekiler ise bizleriz yani akıllı telefonları hiç bir yerde  elimizden bırakmayan bizleriz.
 
  Neden bizde üretemiyoruz? Aslında her şey şu resimde anlatılıyor , akıllı telefonları üretenler devamlı okuyor yeni bilgiler , yeni tecrübeler kazanıyorlar okumanın ve araştırmanın faydasını Şurada yazmıştım. akıllı telefonları üretenler , robotlar yapanlar, her zaman okuyor ve araştırıyor. Bana göre onlar boş vakitlerini bizler gibi bilgisayar başında Sosyal ağ sitelerinde geçirmek yerine yeni bilgiler araştırıyorlardır eminim çünkü devamlı araştırmayan , devamlı okumayan bir millet teknoloji konusunda bu kadar üst seviyelere gelemez adamlar az uyuyor çok iş yapıyor bizler ise şu cumartesi , pazar gelse de tatil yapsak diye sabırsızlanıyoruz ve işte bu yüzden de Teknoloji konusunda bırakın onların seviyesine gelmeyi , onların yanından bile geçemiyoruz.
 
  Adamlar telefonlarını iyice arızalana kadar , pert olana kadar kullanıyorlar , bizler ise adeta bir yarış içindeyiz yeni bir modeli çıksa da yeni bir modelini alsak diye , Genelleme yapmıyorum ama bizlere deseler ki yeni model telefon alana kadar o paranın yarısını verirsen bir kütüphane yapacağız deseler eminim ki istisnalar hariç bir çok kişi benim parak yok diyecektir.
 
  Yeni bir şeyler üretemeyişimizin başka bir nedeni ise yeterli desteği görmeyişimiz den kaynaklanıyor bence şöyle ki; Mesela haberler de bir mucit seyrediyorsunuz yeni bir şey bulmuştur veya gazetelerde görüyorsunuz bir mucit yeni bir icat bulmuştur. Bu tür kişilere Devletimizin her türlü desteği vermesi gerekir bence , Ülkemizde ne kadar böyle insanlar varsa bir oraya toplanacak ve Devletimiz her türlü desteği verecek eminim ki bizler de bu şekilde bir şeyler başarırız çünkü bizler o  kadar büyük bir milletin torunlarıyız ki Atalarımız zamanında bir çok konuda başarılı olmuşlar. 
 
Peki biz neden olmayalım işte bunun için de önce elimizdeki telefonları kontrol altına almamız gerekiyor uyurken bile elimizden bırakmadığımız telefonlar ile aramıza bir mesafe koymalıyız ve kendimizi okumaya ve araştırmaya vermeliyiz. Eminim ki o zaman bizler de her şey üretebiliriz , Çünkü onlar bizlerden çok farklı bir beyin yapısına sahip değil , Akıllı telefonları , robotları üretenler ile aramızdaki tek fark onlar beyinleri daha çok kullanıyor , daha çok araştırıyor ve okuyor kendilerini tembelliğe alıştırmıyorlar ve sağlıklı yaşıyorlar , sağlıkları için her yere araba ile gitmek yerine bisiklete biniyorlar , bizler ise başımızı telefondan , Sosyal ağ sitelerinden kaldırmıyoruz kısa mesafelerde dahi yürümek veya bisiklete binmek yerine arabayı yani kolaylığı tercih ediyoruz böylece hem vücudumuz tembelleşiyor , hemde sağlığımız biraz daha bozuluyor. Özellikle genç arkadaşlar yolda sokakta  yürürken dahi ellerinde telefon mesaj yazarak yürüyor. Umarım bir gün bizler de Robotlar , Akıllı telefonlar  üretir teknoloji konusunda başarılı adımlar atarız.
 
 

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Umarım Dünya'ya ve kendimize fayda sağlayabilecek icatlar konusunda daha hevesli ve yapıcı bir ülke olabiliriz… Yakın gelecekte hızlı bir değişim olabileceğine dair bir inancım olmasa da , umut etmeyi seçiyorum…
    Ve gerçekten metrolarda kitap okuyan insan sayıları da artsa ne güzel olurdu…

    1. Umarım öyle olur. Ayırca evet metrolarda , dolmuşlar da kitap okuyanları görmek beni çok mutlu eder.

  2. Yakındığın konu hakkında çok haklısın abi ama biraz genelleme olmuş ve "bizde-onlarda" karşılaştırması tarzında yaklaşmışsın olaya.

    Her ne kadar verdiğin örneklere sahip insanlar olsa da ülkemizde, bunda da ibaret değil. Hala üretmek için çabalayan insanlar var. Fakat engel olunuyor buna. Olaya geniş bir çerçeveden bakmak gerek anlayacağın.

    1. Ben genelleme yapmadım ufuk yazı içinde de belirttim zaten genelleme yapmadığımı. Evet bir şeyler üretmeye çalışanlar var elbette fakat senin dediğin gibi bir takım güçler engel oluyor.

  3. Toplum kendi kendini yönetemiyor şekil veremiyorsa, birileri uzak dan yönetir. Bu telefonla yada oyunlar lada olabilir, bunu anlıyana kadar iş işden geçmiş olacak.

  4. Bilincli bir sekilde sadece tuketim toplumu haline getirildik. Bu konuda dev ulkelerden ziyade Küba yi cok takdir ediyorum

    1. Evet sadece tüketiyoruz sadece teknoloji konusunda değil, Tarımcılık ve hayvancılık konusunda da öyleyiz ne yazık ki , Ülkemizde o kadar tarım alanları varken Kuru fasulye yi dahi Arjantinden alıyoruz , Bu konuda bende Küba' ya hayranım fakat Fidel Castro Yönetimden ayrıldıktan sonra orada da bu konuda taviz vermeye başladı.

  5. evet çok iyi bi konu,yalnızca telefon değil,evlerimizi bile koruyamıyoruz,yıkmadan yenilenen ne ev,ne kaldırım var hayatımızda.

  6. hafta için yaklaşık 4 saatimi yollarda, trafikte geçiriyorum. metrobüs te yaşıyor gibi bir şeyim. bir süre önceye kadar elimde kitap, pıt pıt pıt okurdum bir kenarda köşede, ama artık kitabı çeviremeyeceğim kadar kalabalık saatlerde gidip geliyorum, telefonda kayıtlı belgesellerden birini açıp izliyorum ben de. O kadar saat kafayı yerim yoksa sıkış sıkış metrobüste. zavallı ben, zavallı biz:P

  7. Merhabalar Gökhan Tekin.

    Oldum olası şu cep telefonuna karşı çıkmışımdır. Ancak, gerçekten çok yararlı bir alet olduğunu da kabullenmişimdir. Bu aletin fonksiyonlarını çoğaltınca insanların ellerinden düşmez oldu. Biz zaten okuma özürlü ve tembeli bir milletiz. Bundan sonra da hiç okumayız, çünkü bu teknoloji ile her şeyin görseline ulaşırken, neden zahmet edip de okuyalım ki?..

    Bu yararlı paylaşımın için kalemine, emeğine ve yüreğine sağlıklar dilerim. İnşAllah vermek istediğin mesaj yerine ulaşmıştır. Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun. Hayırlı cumalar dilerim.

    1. Merhaba Recep bey , Öncelikle bu çok değerli yorumunuz için teşekkür ederim , Cep telefonu gerçekten çok faydalı bir alet fakat doğru şekilde kullandığımız zaman , Fakat bizler bazen işin cılkını çıkarıyoruz. Hayırlı cumalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu