Kitap Yorumları

Epilepsi Hastalığını Merak Edenlerin Okuması Gereken Bir Kitap

Olasılıksız kitabını okudum ve herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum , özellikle de , Epilepsi hastalarını merak edenlerin okumasını istiyorum , Epilepsi hastalarının yakınlarının okumasını istiyorum eğer epilepsi hastalarını merak ediyorsanız ,epilepsi hastalarının nöbet geçirirken nasıl bir duygu içinde olduğunu ve neler yaşadığını merak ediyorsanız mutlaka ama mutlaka bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

   Biri Epilepsi hastası olan , diğeri Şizofren olan iki kardeşin yaşadıklarını ve karşılaştıkları zorlukları anlatan eşsiz bir kitap , fakat şunu belirtmek istiyorum kitabı okurken bazı yerlerinde sıkıldım çünkü bazı olayları teorilerle anlatmışlar. Benim de fizik sevmememden kaynaklanıyor sanırım o yüzden bazı yerlerini atladım okurken

 

Epilepsi Hastalığını Merak Edenlerin Okuması Gereken Bir Kitap

 

Arka Kapak Bilgisi

BİTİRMEK İÇİN YARINI, BAŞKASINA ANLATMAK İÇİN BİTİRMEYİ BEKLEMEYECEKSİNİZ.
Olasılıksız demek yetersiz kalacaktır. İnsanı adeta büyüsü altına alan bu hikayede, Adam Fawer, bilim, felsefe, entrika ve maceradan ortaya bir başyapıt çıkarmış."
Clive Cussler

 

İlk cümleden itibaren bağlanıp kaldım; sayfaları, floş royal tutturmaya çalışan bir kumarbazın kartlarını açtığı gibi çevirdim. Olasılıksız, insanı düşündüren matematik teorilerini ve maceranın albenisini dahice birleştiren, okura Michael Crichton ve Robert Ludlumu hatırlatan bir kitap. Gerçekten kaçırılmaması gereken bir zevk.

Ben Mezrich, Mekanı Batırmak ve Çirkin Amerikalıların yazarı
…hikayenin sonunda, bir yandan şizofreninin gerçek nedenlerini düşünürken, bir yandan da tek bir hareketin bir insanın hayatını ne kadar değiştirebileceğine şaşırıyor olacaksınız. Olasılıksız, beğeniceğinize gözümüz kapalı iddiaya girebileceğimiz bir kitap.
People

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı anlamı olabilir mi?
Siz hiç Lotoda büyük ikramiye kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün paranızı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı

Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parka baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mı, yoksa geleceği mi görüyorsunuz?

Eğer siz de kontrölün kimde olduğunu merak ediyorsanız, Olasılıksız tam size göre bir roman.

 

 
Epilepsi Hastalığını Merak Edenlerin Okuması Gereken Bir Kitap
 
 
 

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. kitabı cok uzun zaman önce okumustum evet bazı sayfaları cok sıkıcıydı bende atlayarak okudum ama geneli cok guzel gercekten.

    1. Evet gerçekten çok güzel bir kitap , okuyacağım kitaplar bittiğinde tekrar okumayı düşünüyorum.

    1. Evet ilk bakışta dediğiniz gibi , Epilepsi ile ilgili bir döküman zanledilebilir ama başlığı öyle atmamın nedeni; Ülkemizde birçok epilepsi rahatsızlığı olan var ve bir çok insan henüz epilepsi hakkında tam bir bilgiye sahip değil ve epilepsi hastalarının neler yaşadığını bilmeyen insanlar var. Kitap da Epilepsi hastası olan bir insanın yaşadıklarından az da olsa bahsedildiği için bende böyle bir başlık seçmek istedim

  2. Ben de epilepsi hastalığını anlatan tıbbi bir kitap olduğunu sanmıştım, ama kitap önerisi güzel.

    1. Merhaba servet , öyle düşünmekle haklısın fakat neden öyle bir başlık yazdığım konusunda Elif hanımın yorumuna cevap yazdım

  3. Adam Fawer'in ilk roman kitabı gayet başarılı bir psikolojik ve gerilim romanı. Bu kitabın kaliteli bir senaryosu hazırlanıp adam akıllı sinema filmi çekilse çok güzel olur diye düşünüyorum…

    1. Evet kesinlikle çok güzel ve bugüne kadar okuduğum kitaplar içinde en başarılı olanlardan bir tanesi diyebilirim. Evet bence de sinema filmi yapılsa çok izlenileceğinden eminim

  4. Bu kitabı gördüğüme çok sevindim! Twitter'dan da yazdım Dan Brown ile birlikte bir numaramda dururlar!
    Yalnız naçizane şöyle yorum yapmak isterim izin verirseniz:
    Bana göre epilepsi kitapta küçük bir detay olarak kalmakta ve kitabın sonlarına doğru kardeşlere konulan 'epilepsi veya şizofreni' teşhisinin yanlış olduğunu düşünüyorsunuz. O detaylarda onu anlatıyor biraz :) Ve vardığı çıkarımlar harikadır! Heyecanla ve merakla okuyup bitirdiğim bir kitaptır!

    Teşekkürler! :)

  5. Rica ederim.
    Bende keyifle okumuştum, yazıya böyle bir başlık koymamın nedeni, epilepsi hastalığını merak edenlerin epilepsi hastası olan bir kişinin neler yaşadığını anlamaları için böyle bir başlık koymuştum.
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    1. Ben çok beğenmiştim hatta tekrar okumayı düşünüyorum, umarım sizde beğenirsiniz.

  6. Daha önce okuyup, beğendiğim bir kitap.Yorumu senden dinlemekte ayrı bir keyif değerli arkadaşım. Dediğin gibi kitabın bazı sayfaları sıkıcıydı, fakat genel olarak herkesin okuması gereken bir kitap. Paylaşım için teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

    1. Evet bazı yerlerde sıkıcı olsa da genel olarak çok güzel bir kitap ben çok beğenmiştim.
      Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu