Kişisel

Bir Şirketim Olsaydı

Siz hiç düşündünüzmü? bilmiyorum ama geçen gün gece uyurken aklıma takıldı eğer ileride kendime ait bir şirketim olsa nasıl olurdu diye aklıma takıldı , çalışanlarıma nasıl davranırdım diye düşündüm belki bu sizlere saçma gelecek ama işte aklıma öyle geldi inanın bana nereden aklıma geldi bende bilmiyorum ve bu konu hakkında bişeyler düşündüm ve yatağımda uzanırken gece saat 01:30 – 02:00 araları idi ve düşündüklerimi hemen telefona not aldım belki bu konu hakkında makale yazarım diye bugün de aldığım notları yazmak istedim.
 
Peki nasıl bir  şirketim olmasını isterdim , öncelikle gerçekten ihtiyaca göre üretim yapan bir şirket olmasını isterdim örneğin üretim  yapan bir şirketim olsun isterdim peki şirketimi daha ileriye götürmek için daha fazla kazanıp , daha fazla kişiye iş vermek için neler yapardım?
 
* Herşeyden önce çalışanların güvenliği için herşeyi yapardım en kaliteli güvenlik malzemeleri kullanırdım, bazı şirketler gibi çalışanlar heyle olsa bunlar işci deyip işcilerin canını tehlikeye atmazdım günümüzde bir çok şirket işcilerin güvenliğini hiçe sayarak canlarını tehlikeye atıyor sırf biraz daha fazla kazanayım diye , oysa bir şirkete para kazandıran patron değil işcidir benim için.
* Çalışanları her zaman dinlerdim , çünkü sonuçta bana para kazandıracak kişiler onlar ayrıca onların bilgilerine ve fikirlerini uygulardım. 
* Diyelim ki  aylık belli bir kotanın üzerinde üretim yapıldığı zaman , çalışanlarıma ödüllendirme olarak ikramiye verirdim. 
* Şirketimde teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak isterdim böylece daha çok verim alabirim ve bu şekilde işcilerim fazla yorulmaz ve işcilerden daha çok verim alabilirim.
* Çalışanların daha verimli olabilmeleri için onları öğlen arası 1,5 saat değilde örneğin 3 saat dinlendirme süresi verirdim hatta dinlenme esnasında biraz uyumaları için elimden geldiği kadar onlar için uyuyacakları yerler yaptırırım eminim ki o zaman işcilerden daha çok verim alırım neden derseniz şöyle düşünün bir işci olduğunuzu düşünün 8 saat boyunca hiç durmadan çalışırsanız ne kadar verimli olabilirsiniz belki verimli olabilirsiniz ama bu defa da vücut olarak çok ama çok yıpranacaksınız , bazı yabancı ülkelerde bu dediğim olay var yani adamlar işciden daha iyi verim alabilmek için öğleden sonra 1 – 2 saat uyumalarına izin veriyorlar. 
* Şirketime bir işci aldığım zaman öncelikle ona eğitim verdirirdim  yaptığı iş konusunda, eğitime çok ama çok önem verirdim.
* Eğer bir şirket sahibi olsaydım , çalışanlarım ile arkadaş gibi olur ve aynı zaman da aradaki mesafeyi korurdum , her zaman olmasa da arada sırada örneğin haftanın belli günlerinde onların ihtiyaçları olup olmadıklarını sorardım.
 
Bunlar benim kendi düşüncelerim peki siz olsaydınız çalışanlarınıza neler yapardınız, düşünceleriniz benim için çok önemli lütfen siz de belirtirmisiniz Teşekkür ederim

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hemen hemen aynı şekilde bir tavrım olurdu benim..Ama ne yalan söyleyeyim bir şirket hayalim hic olmadı..

    1. Hayaller güzeldir Mehmet bey , zaten insanı yaşamaya bağlayan şeylerde hayalleri değilmidir ?

  2. Hayal etmeyi severim ama ne bileyim dedigim gibi şirket hayalim hiç olmadı nedense.. :)

    1. Benimde şirket hayalim olmadı ama , ileriki zamanlarda neden olmasın
      Rabbim Herkesin gönlüne göre versin inşaallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu