Kişisel

Halen Gelişmek’te Olan Ülkeyiz

 Ben ilk öğretim 5. sınıfta iken hatırlıyorum öğretmenimiz ders anlatırken Türkiye gelişmekte olan bir ülke derdi, liseye geçtim yine gelişmekte olan ülkeydik liseyi bitireli 9 yıl oldu halen gelişmekte olan ülkeyiz acaba ne zaman tam olarak gelişmiş bir ülke olacağız veya  tam gelişmiş bir ülke olabilecek miyiz çok merak ediyorum açıkçası sanırım ben ve benim yaşımdakiler göremez ama bundan 50 – 60 yıl sonra kim bilir belkide dünyanın süper gücü haline gelmiş bir ülke oluruz.

Şimdi diyeceksiniz ki nereden çıktı böyle bir yazı yazma isteği diyebilirsiniz hemen cevap vereyim Anadolu üniversiteleri işletme bölümü kitaplarından Türkiye Ekonomisi kitabına bir göz atayım dedim ve ilk konuda böyle bir şey ile karşılaştım zaten resmini’de çektim altı çizili yeri okursanız beni daha iyi anlarsınız anlatmak istediğimi , peki neden gelişmiş bir ülke olamıyoruz bunun sebebi nedir? yıllardır neden gelişmiş bir ülke haline gelemedik bunları düşünmemiz gerek bence yıllardır hep aynı yerdeyiz bir türlü ilerleyemiyoruz  neredeyse hiç yer altı ve yer üstü zenginliği olmayan ülkelere bakıyorum neredeyse süper güç haline geliyorlar  , peki ama biz neden bir türlü ilerleyemiyoruz kuru fasulyeyi bile Arjantin’den ithal ediyoruz diyeceksiniz ki tarım yapılmayan bir ülkede sanayinin çok gelişmiş olması gerekmez mi? diyebilirsiniz fakat bana kalırsa sanayimiz çok gelişmiş’de değil  o halde sanayimiz’de iyi değilse, tarım alanlarımızda tarım yapılıyor mu bence çok yapılmıyor kaldı ki bir ülkede ya sanayide çok gelişmiş olmalı veya tarımda çok gelişmiş olmalı ama bizde ikisi de iyi durumda değil, tabi bu benim kendi düşüncem herkes farklı düşünebilir.

Umarım ileri ki zamanlarda çok güçlü ve her alanda çok başarılı bir ülke oluruz. bunun içinde biz gençlerin çok çalışması gerekiyor tabi ki hiçbir şey kendi kendine olmuyor Atalarımızın da dediği gibi ”Emek olmadan yemek olmaz’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu