Epilepsi

Epilepsi Hastalarına Tavsiyeler

Epilepsi diğer bir adı ile sara hastalığı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. belki epilepsi hastalığınız var veya yakınlarınızdan herhangi biri epilepsi hastası olabilir o yüzden lütfen sadece 5 dakikanızı ayırın ve okuyun, gerek olmaz demeyin yarın ne olacağımızı kimse bilemez belki faydasını görürsünüz.

  Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben doktor değilim fakat kendi tecrübelerime dayanarak ve yaşadıklarımdan yola çıkarak yazıyorum bu yazıyı eğer epilepsi hastalığınız varsa yapmanız gerekenler ve yapmamanız gerekenler var ben daha çok yapmamanız gerekenler hakkında bilgilendireceğim maddeler halinde yazıyorum.

* İlk yapmanız gereken ilaçlarınızı düzenli ve doktorunuzun verdiği MG kadar almanızdır , ilaçlarınızın saatini dahi geçirmeyin
*Bir gün içerisinde mutlaka ama mutlaka 8 saat uyuyun
*Herhangi bir olay karşısında panik yapmayın , sakin olmaya çalışın
*Elinizden geldiği kadar fazla ağırlık kaldırmamaya çalışın , diyelim fazla ağırlık kaldırdınız ve aniden gözünüzün  önü karardıysa hemen bir yere oturun hatta uzanabileceğiniz bir yer varsa biraz uzanın bu sizi biraz rahatlatacaktır.
*Denizde , havuzda veya herhangi bir akarsuda yüzüyorsanız su altında soluksuz olarak fazla kalmayın.
*Elinizden geldiği kadar yağlı yemeklerden kaçının ve kilo almamaya çalışın çünkü kilonuz ne kadar artarsa içeceğiniz ilaç MG o kadar artacaktır. Tabi bu doktorunuz’un kontrol’unda olacaktır.
*Sigara içmeyin , içiyorsanız ve bırakamıyorsanız en azından az içmeye çalışın fakat en iyi hiç içmemek çünkü sigara ileri ki damarları tıkayarak beyine oksijen gitmesine engel olacaktır.
Arkadaşlar epilepsi hastalığının çeşitleri vardır örneğin uykuda epilepsi nöbeti geçirenler var, ayakta veya yürürken epilepsi nöbeti geçirenler var, nöbet geçirme esnasında yerde yatarken patırdayan çeşiti var. O yüzden ben yolda ,sokakta veya toplu taşıma araçlarında epilepsi nöbeti geçirenleri gördüğünüzde korkmayın onlara yardım etmeye çalışın o an nöbet geçirme esnasında sakın hastanın elini açmaya çalışmayın eli yumruk şeklinde olabilir müdahale etmeyin çünkü açamazsınız zaten ve hastaya kendine gelmesi için kolonya vb gibi koku maddeleri sakın koklatmayın zira daha kötü olmasına neden olabilirsiniz ağzı kitlenmiş olabilir açmaya çalışmayın sadece dişleri fazla zarar görmesin diye bir tülbent şeklinde bir bez koyabilirsiniz sadece dişlerine gelecek şekilde , nöbet geçiren hastanın kafasını kucağınıza alın bunun nedeni ise hasta nöbet geçirme anında eğer sirkelenirse kafası zarar görmesin diye okuduğunuz için teşekkür ederim.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu