Blog İpuçlarıKişisel

Blog Yazarının Amaçları Ne Olmalıdır?

 Eğer Blog Yazıyorsanız Önceliğiniz Hemen Para Kazanayım Düşüncesi Olmasın.

 

Bazı webmaster forum sitelerinde şu tür yazılar görüyorum ve bu çok rahatsız ediyor açıkçası ” Eğer site açarsam ne kadar para kazanırım şeklinde yazılar görüyorum birde sağdan soldan duyma sözler ile işte internet sitesi olanlar şu kadar para kazanıyor ben neden kazanmayayım diye düşünüyor insanlar tabi ki kazanılabilir fakat öncelikli amaç para kazanmak olmamalıdır.

Ayrıca internetten para kazanmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Eğer bir web sitesi, blog açmak istiyorsanız ve bu siteyi açmadaki tek amacını  sadece para kazanmak ise kusura bakmayın ama o siteyi hiç açmayın bence daha iyi olacak.

      Çünkü sadece para kazanmaya odaklanmışsanız günlük 5 – 6 tanede özgün yazıda yazsanız  bişey başaramayacağınızı düşünmüyorum açıkçası tabi bu benim kendi düşüncem eğer bir blog açıyorsanız önce kendinize kendinize sormanız gereken sorular var neden bir blog açmalıyım,blog açmadaki hedefim ne olmalıdır,insanlara nasıl faydalı olabilirim ve hangi konularda yazmalıyım.

 Eğer bir blog (web sitesi ) insanlara faydalı olacak paylaşımlarda bulunmuyorsa o sitenin benim gözümde hiç değeri yoktur  bana göre
Anlatmak istediğim şu eğer sadece para kazanmak için blog veya site açıyorsanız bir şey başaramayacaksınız tabi ki bloğunuzdan para kazanmakta hedefleriniz arasında olmalı fakat en son hedefiniz olmalıdır.
Önce insanlara faydalı olmayı paylaşımlarda bulunacaksınız , sabırlı olacaksınız zaten sonrasında  Gereken değeri alacaksınız.
 Bugüne kadar edinmiş olduğum tecrübelerden yola çıkarak hazırlamış olduğum bir video umarım faydalı olur 

Blog Yazarken Nelere Dikkat Etmeliyiz

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. İnsanlara yararlı olmaya çalışmak gerçekten önemli. Bloglar ve sosyal medya bu "fayda" nedeniyle önemli zaten.

    Blog yazarak para kazanılır mı evet ama sıradan içeriklerle değil. Dikkatli kurgulanmış ve planlanmış ve iyi bir uygulama ile oluşturulan bloglar/siteler iyi bir gelir elde edebilir. Tabi iyi bir gelir elde etmek için aynı zamanda iyi de pazarlıyor/reklam satışı yapabiliyor olmak gerekir.

  2. Bide şu var bilgisayar başında para kazanmak herkese cazip geliyor. Ama bu internette olsa para kazanmak istiyorsanız önce emek vereceksiniz. Bu işin kuralı bu.

    1. Haklısınız her ne iş yapıyorsanız yapın , Atalarımızın'da dediği gibi ''Emek olmadan yemek olmaz''

  3. Bir blogger olarak, benim öncelikli amacım not tutmak. Son yazdığım yazıda da söyledim, daha önce farklı mecralardaki yazılarımda da. "Sonra bana da lazım olur bu bilgi, unutmadan buraya ekleyim bunu." dediğim çok yazı var. Öbür taraftan, para kazanmak elbette güzel. Sonuçta emek veriyoruz :)

    1. Haklısınız not tutmak çok önemli, elbette para kazanmak olacak ama bana göre para kazanmak her zaman 2. planda olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu